donderdag 12 april 2018

Venezolaanse 'spin-doctor' Juan Jose Rendon tracht de verkiezingen in Colombia te beïnvloeden

Een van Latijns-Amerika's meest controversiële 'spin-doctors' probeert overwinning linkse kandidaat Gustavo Petro te voorkomen...

(Bron foto: Rendon)


Een van Latijns-Amerika's meest controversiële 'spin-doctors', de Venezolaan Juan Jose Rendon, zei woensdag 11 april 2018, dat hij actief probeert de verkiezingen in Colombia te beïnvloeden om een ​​mogelijke overwinning van de linkse kandidaat Gustavo Petro te voorkomen.


Rendon, door critici de 'nieuwe Goebbels' en een 'Venezolaanse neo-nazi' genoemd, heeft een lange geschiedenis van het gebruik van zwarte propaganda om gevestigde belangen in heel Latijns-Amerika te bevorderen.

Hoewel hij officieel op de loonlijst staat van geen enkele kandidaat in Colombia, vertelde Rendon de Amerikaanse talkshow Bayly, dat hij 'gratis' werkt in de oppositie van de sociaaldemocraten bij de verkiezingen in Colombia.


De 'spin-docto' heeft zich een vijand van het socialisme verklaard en beweerde dat de sociaal-democratische kandidaat 'een extreem gevaarlijke bedreiging' is. 'Ik zorg voor Petro, voor eigen rekening en op eigen risico, met mijn vrienden, met mijn ondersteuningsnetwerk, met mijn geld. Dat is het. Van buitenaf', zei Rendon. 'Ik werk niet voor een campagne. Petro weet het, hij zei het zelf. En het doet hem pijn. En het zal hem meer pijn doen.'

Rendon werd ingehuurd om te werken voor Colombia's ministerie van defensie tussen 2006 en 2010, toen president Juan Manuel Santos dat ministerie leidde. De politieke campagnevoerder leidde de controversiële, maar succesvolle presidentscampagnes, van Santos in 2010 en 2014.

Nieuwswebsite Pulzo speculeerde, dat Rendon achter de desinformatiecampagnes zou kunnen zitten ​​die een 2016 referendum over een vredesproces met de FARC en de parlementsverkiezingen in maart.

De controversiële propagandist kreeg politiek asiel in de Verenigde Staten in 2016 nadat de autocratische president Nicolas Maduro van Venezuela hem tot 'publieke vijand nummer één' verklaarde.

(Suriname Mirror/Colombia Reports/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten