zaterdag 25 oktober 2014

Nieuws Obsession Magazine nu op nieuwe website De Surinaamse Krant

Tijd voor vernieuwing.
Tijd voor verandering.

Tijd voor verfrissing.

Tijd voor overzichtelijkheid.

Tijd voor De Surinaamse Krant!Paramaribo/Amsterdam, 25-10-2014 - De nieuwsredactie van Obsession Magazine online was toe aan vernieuwing. Vernieuwing in de vorm van een speciale website alleen voor het publiceren van een dagelijkse selectie van Surinaams nieuws uit Suriname, Nederland en de rest van de wereld en ook nieuws van Curaçao.

De naam Obsession Magazine dekt feitelijk niet de meest belangrijke lading van de website, het nieuws, dagelijks, zeven dagen in de week.
Bezoekers kunnen voor dat nieuws sinds maandag 20 oktober 2014 terecht op website De Surinaamse Krant.
Een nieuwe naam, maar volledig gelieerd aan Obsession Magazine. Het is dan ook een uitgave van Obsession Magazine en de hoofdredacteur, Iwan Bottse, in Amsterdam en de webredactie in Paramaribo zijn dan ook de hoofdredacteur en de webredactie van De Surinaamse Krant.

De website van Obsession Magazine blijft bestaan, vooral met het oog op eventuele toekomstige ontwikkelingen rond de papieren versie van het blad van weleer.....

Maar, voor het nieuws bent u van harte welkom op de nieuwe website, die diverse voordelen biedt, ook voor u als bezoekers, als lezer.

* De website is verfrissend, overzichtelijk, duidelijk, helder.
 * Alle nieuwsberichten van een dag worden dagelijks op de homepage geplaatst. Of het nu acht berichten zijn of vijfentwintig op een dag, u ziet ze allemaal onder elkaar op de homepage. U ziet dus iedere dag nieuwe artikelen op die pagina.
* Daarnaast werkt de redactie vanaf vandaag met zogenoemde labels, zodat u heel snel op thema, op onderwerp, alle relevante artikelen kunt vinden. Alle labels worden ook nog eens speciaal vermeld in de linkerkolom van de homepage.
* Een enkele vaste rubriek, zoals de gedichten van Alphons Levens, krijgt in de rechterkolom een speciale vermelding.
* Ook ziet u in de rechterkolom van de homepage op datum alle geplaatste artikelen onder elkaar.
* De mogelijkheid om op artikelen te reageren blijft ook gewoon bestaan, zij het dat anonieme reacties en reacties met een bepaald taalgebruik of met vuilsmijterij niet meer geplaatst zullen worden.

De webredactie van De Surinaamse Krant is bereikbaar via het e-mailadres desurinaamsekrant@gmail.com.

Het oude e-mailadres (redactieobsessionmagazine@gmail.com) blijft bestaan en wordt ook dagelijks gecontroleerd. De op de website van Obsession Magazine vermelde redactie-e-mailadressen delano@obsession-magazine.nlen yasmin@obsession-magazine.nlzijn sinds 20 oktober niet meer beschikbaar voor nieuws gerelateerde zaken. Voor nieuws (persberichten en dergelijke) kunt u zich wenden tot desurinaamsekrant@gmail.com.

Hoofdredacteur Iwan Bottse en de webredactie gaan ervoor en hebben er zin om bezoekers/lezers dagelijks een selectie aan te bieden van het Surinaamse en Curaçaose nieuws uit allerlei nationale en internationale (nieuws-)bronnen. Natuurlijk met bronvermelding, ontdaan van taal-, journalistieke- en andere fouten en indien wenselijk aangevuld met (eigen) informatie en teksten, links, foto's, video's of documenten om de bezoekers/lezers breder te informeren dan de reguliere media doen.

(Bron foto: Rohan Radheya)
Nu en dan zullen ook eigen artikelen geproduceerd en gepubliceerd worden, zoals vandaag, zaterdag 25 oktober 2014 en morgen, zondag 26 oktober, in twee delen, een exclusief interview met de 27-jaar jonge Nederlandse Surinaamse fotojournalist en videograaf Rohan Radheya uit Den Haag, die inmiddels vijf jaren woonachtig is in het grensgebied van Thailand en Birma en begaan is met het lot van Birmese vluchtelingen en in totaal al veertien jaren over de wereld reist. Hij stond de webredactie van De Surinaamse Krant exclusief te woord om zijn bijzondere verhaal te vertellen.

Natuurlijk is De Surinaamse Krant ook op Facebook te vinden. Sinds vrijdag 24 oktober bestaat de mogelijkheid om via de website de krant 'leuk' te vinden op Facebook en dat is de eerste dag al door tientallen bezoekers gedaan!

Kortom, bezoek en vooral lees De Surinaamse Krant, laat u verrassen, en zegt het voort!