zondag 23 september 2018

'Russen zijn uitermate geïnteresseerd om te investeren in Suriname'

(Bron foto: Facebook)
Rusland wil ontwikkeling van sociaal-economische mogelijkheden Suriname ondersteunen


Minister van Financiën Gillmore Hoefdraad heeft woensdag 19 september de Russische ambassadeur, Sergey Akopov die in Brazilië resideert, ontvangen, aldus Financiën pas zondag 23 september 2018 in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut. De delegatie bestond verder uit Marc Waaldijk, honorair consul voor Rusland, Janna Chekova, Civiel Attaché bij de ambassade van Rusland, en Matvei Voskoboinikov, 'Deputy Trade Representative' van Rusland. 

In het gesprek werden de recente twee bezoeken van minister Hoefdraad aan Rusland gememoreerd, tijdens welke de bewindsman aandacht vroeg voor de potentie van Suriname.

De Russische diplomaat is op bezoek om verder invulling te geven aan een programma van samenwerking met ons land.

De Russen zijn uitermate geïnteresseerd om te investeren in Suriname en de ontwikkeling van onze sociaal-economische mogelijkheden te ondersteunen, aldus het ministerie. De Russische ambassadeur complimenteerde Suriname met de goede doorstart om zo resoluut aan haar verzelfstandiging en eigen toekomst te bouwen. Hij meent dat dit alleen maar gerespecteerd moet worden in de samenwerking.

Minister Hoefdraad merkte op, dat met een open dialoog en rechtmatig handelen beide landen nut zullen ondervinden van de gezamenlijke inspanningen. Het mogelijk toekomstig visumvrij kunnen reizen tussen beide naties werd door beiden aangehaald. Volgens beiden zal het zeker tot verdere verbetering van handels- en investeringsrelaties leiden.

Suriname Herald diep door het stof na onjuiste berichtgeving over president Bouterse

Het Nationaal Informatie Instituut twijfelt aan bedoeling van de berichten die gelanceerd zijn

(Bron foto: NII)

- Suriname Herald biedt haar verontschuldigingen aan...., maar
- .... 'wat wel schijnt te kloppen, is dat onze president gisteravond naar verluidt ‘onwel was geworden’ en met spoed met de militaire ambulance naar het Militair Hospitaal is vervoerd'


'De Surinaamse gemeenschap werd vanochtend opgeschrikt door het bericht dat president Desi Bouterse om dringende medische redenen zou zijn afgereisd naar Cuba. In een vervolgbericht over het gemeend vertrek zou zelfs een vliegmaatschappij genoemd zijn waarmee ons staatshoofd zou zijn afgereisd. De redactie van het Nationaal Informatie Instituut (NII) betreurt de berichtgeving hieromtrent', zo laat het NII zondagmiddag 23 september 2018 weten.

'De ethische codes die bij het journalistiek vak horen en het principe van hoor en wederhoor worden met het lanceren van deze berichten achterwege gelaten. De goede band die het instituut voorstaat met de media maakt dat de deur altijd openstaat voor elk medium om dit soort berichten te verifiëren. Omdat dit niet is gebeurd twijfelt het NII aan de bedoeling van de berichten die gelanceerd zijn.'

De president heeft intussen de minister van Buitenlandse Zaken van China ontvangen en daarna de media te woord gestaan.

Suriname Herald heeft inmiddels schoorvoetend haar verontschuldigen aangeboden. Maar, die nieuwswebdite tracht toch deels haar gelijk te behalen, door vanmiddag te schrijven:

'(...) Maar, wat wel schijnt te kloppen, is dat onze president gisteravond naar verluidt ‘onwel was geworden’ en met spoed met de militaire ambulance naar het Militair Hospitaal is vervoerd. Dit heeft een bron bij het Militair Hospitaal aan Suriname Herald bevestigd. De militaire ambulance werd door negen voertuigen begeleid naar het ziekenhuis.

De vraag is nu, wat er in feite aan de hand is. Zeker nu president Bouterse vanmorgen heeft aangekondigd voorlopig niet naar Servië, Turkije en Rusland te zullen afreizen. De behandelende artsen zouden Bouterse geadviseerd hebben voorlopig geen inspannende reizen te maken.

Dat de president onwel zou zijn geworden, wordt ook ontkend door Limburg (directeur van het Nationaal Informatie Instituut, Clifton Limburg). Maar, de informatie waarover Suriname Herald beschikt, zegt het tegendeel. Echter, Suriname Herald kan haar bronnen niet prijsgeven.'Overigens, Suriname Herald is 19 juni ook al de mist in gegaan met een onjuist bericht: Nieuwssite Suriname Herald verspreidt nepnieuws over leeghalen bankrekening van ex-minister Wolf.

Maar, ook het NII maakt fouten en neemt het niet zo nauw met de journalistieke ethiek en helemaal niet met kwaliteit: 23 april → Nationaal Informatie Instituut brengt 'fake news' met Coproco tori.

President Desi Bouterse niet naar Cuba voor een medische ingreep

Bericht op de website van Suriname Herald onjuist - 'Fake news'

Suriname Herald houdt vol, dat Bouterse met spoed is vertrokken naar Cuba, terwijl hij in Paramaribo een ontmoeting met de pers had...President Desi Bouterse is niet naar Cuba vertrokken voor een ingreep. Volgens een bericht op de website van Suriname Herald zou de president met spoed richting Cuba zijn vertrokken als gevolg van ernstige complicaties na de operatie die het staatshoofd afgelopen maand heeft ondergaan. 

'(...) Dit meldt een betrouwbare bron in gesprek met Suriname Herald, die niet bij naam genoemd wil worden. Op vragen van Suriname Herald hebben de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad en raadsadviseur Eddy Jozefzoon dit echter ontkend. (...)',zo schriijft Suriname Herald.

Dit berust echter niet op waarheid, meldt het Nationaal Informatie Instituut vandaag, zondag 23 september 2018.

Bouterse is goed herstellende van zijn laatste ingreep en verkeert in goede gezondheid.

De werkwijze van Suriname Herald laat weer eens zien, dat een redacteur nooit moet afgaan op een anonieme bron, die in dit geval ook nog eens 'betrouwbaar' zou zijn. Daar bovenop het a-journalistieke vermogen van Suriname Herald om de informatie op heldere wijze te verwerken in een nieuwsbericht. Immers, de kop is stellig: 'Breaking news: President Bouterse met spoed naar Cuba vertrokken', terwijl in het bericht staat '(...) de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, en raadsadviseur Eddy Jozefzoon hebben dit echter ontkend. (...)'

Vandaag ontvangt de president de minister van Buitenlandse Zaken van China, Wang Yi, voor een beleefdheidsbezoek. De Chinese minister is gisteravond in Suriname gearriveerd voor een officieel bezoek.

Later op de dag, rond het middaguur, bericht Suriname Herald:

'(...) President Desi Bouterse, die gisteravond een ernstige complicatie had opgelopen, werd met een militaire ambulance vervoerd naar het Militair Hospitaal.
Suriname Herald heeft wederom uit betrouwbare bronnen vernomen, ook binnen de Militaire Politie, dat de president naar Cuba is overgevlogen. Dit vond gisteravond plaats. Ook uit regeringskringen kreeg Suriname Herald de bevestiging dat Bouterse naar Cuba is vertrokken. Volgens een bron is de president via het Militair Hospitaal naar Cuba vertrokken.  
Clifton Limburg, directeur van het Nationaal Informatie Instituut, ontkent tegenover Suriname Herald dat president Bouterse naar Cuba is vertrokken (...)'

De volhardende berichtgeving van Suriname Herald is opmerkelijk, nu Bouterse vandaag een ontmoeting heeft gehad met de pers....en dus niet in een vliegtuig onderweg naar Cuba.

Assembleevoorzitster ziet meer Srd's op salarisslip dan president...

Ministers ontvangen vanaf deze maand veel minder salaris dan Assembleeleden...

Geerlings-Simons doneert nettoverhoging van zo'n Srd 11.000 aan Vereniging van Parlementariërs voor Kinderen en Jongeren


De verhouding in salaris is helemaal zoek door de verhoging van de inkomsten van Assembleeleden en het 'bevriezen' van de verhoging van het honorarium van leden van de regering, zo stelt Starnieuws vandaag, zondag 23 september 2018. Ministers zullen vanaf deze maand veel minder in handen krijgen dan Assembleeleden, terwijl Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons een hoger bedrag zal ontvangen dan president Desi Bouterse. Fractieleiders ontvangen afhankelijk van de grootte ook meer. 

De verhoging werkt terug tot januari 2017. Het maandelijkse inkomen van de president wordt 'bevroren' op Srd 36.176 volgens de ontwerpwet die onlangs goedgekeurd is door de Raad van Ministers. Dit is hetzelfde bedrag dat de president kreeg vóór de verhoging van de ambtenarensalarissen. De president heeft Srd 10.852 representatietoelage (30%). Zijn inkomsten zijn bruto ruim Srd 47.000. De president heeft recht op diverse voorzieningen, waaronder, huisvesting, water, elektra, telefoon.

De onkostenvergoeding van de Assembleevoorzitster is 2 x Srd 11.411, 22.822. De representatietoelage is 120% en komt neer op Srd 27.386. Totaal is dat ruim Srd 50.208 bruto. Verder heeft de Assembleevoorzitster een voertuig en andere voorzieningen. Alleen bij enkele officiële aangelegenheden maakt zij gebruik van het voertuig bestemd voor de voorzitter. Zij ontvangt wel een vervoerstoelage, die wettelijk op 45% is vastgesteld. Dat is op basis van de oude bezoldiging ruim Alleen bij enkele officiële aangelegenheden maakt zij gebruik van het voertuig bestemd voor de voorzitter. Zij ontvangt wel een vervoerstoelage, die wettelijk op 45% is vastgesteld. Dat is op basis van de oude bezoldiging ruim SRD 7.000.

De vicepresident heeft een onkostenvergoeding Srd 31.654. Zijn representatietoelage is Srd 7.913 (25%). Totaal komt het neer op bruto Srd 39.567. De vicepresident heeft ook diverse voorzieningen. Ministers blijven Srd 18.088 bruto aan bezoldiging ontvangen. Zij hebben een representatietoelage van 25%. Een minister ontvangt met de representatietoelage bruto ruim Srd 22.000. Na aftrek van belasting en algemene oudedagsvoorziening ontvangt de functionaris netto Srd 15.695. De koopkrachtversterking van Srd 500 per maand die ambtenaren kregen is nu geïncorporeerd in het loon.

De vicevoorzitter van De Nationale Assemblee ontvangt 130% van de vergoeding van een Assembleelid en de representatietoelage van 85%. Dat komt neer op Srd 14.834 + 12.609 = Srd 27.443. Hij krijgt Srd 6.675 autotoelage (45%). Bruto wordt dat ruim Srd 34.118.

Geerlings-Simons zegt, dat zij de nettoverhoging van ongeveer Srd 11.000 meteen gedoneerd heeft aan de Vereniging van Parlementariërs voor Kinderen en Jongeren. Deze organisatie ondersteunt al jaren diverse sociale projecten. Diverse NDP-fractieleden hebben besloten de verhoging te doneren. Dinsdag wordt hier verder over afgestemd in de fractie. 'Ik heb ik elk geval gelijk de gehele verhoging gedoneerd aan de Vereniging van Parlementariërs voor Kinderen en Jongeren', benadrukt de Assembleevoorzitster.

Haar inzet is om de salarisverhoudingen op korte termijn voor alle drie machten structureel aan te passen. Ze zal de verhoging blijven doneren totdat de wet is aangepast.

Chinese minister van BuZa Wang Yi voor officieel bezoek in Suriname

(Bron foto's: NII)
Wang Yi is de eerste minister van Buitenlandse Zaken van China die Suriname bezoekt


Adviseur van Staat en minister van Buitenlandse Zaken (BuZa) van China, Wang Yi, is zaterdagavond 22 september 2018 in Suriname aangekomen voor een officieel bezoek. Hij en zijn delegatie werden verwelkomd op de Johan Adolf Pengelluchthaven, namens minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, door ambassadeur Luziano E. Truideman, directeur Administratieve en Consulaire Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Wang Yi is de eerste Minister van Buitenlandse Zaken van China die Suriname bezoekt. Met zijn komst worden de bilaterale betrekkingen verder aangehaald.

De minister zal naast de bilaterale ontmoeting ook een beleefdheidsbezoek afleggen aan president Desi Bouterse.

Suriname heeft verschillende projecten lopen met China, waaronder het asfalterings Dalian IV-project, de bouw van het Wanica Hospitaal, huizenbouwproject, capaciteitsversterking en het aanbod van verschillende beurzen en trainingen door China jaarlijks aan Suriname.

Met het ondertekenen van enkele overeenkomsten wordt deze samenwerking verder concreet uitgewerkt.

Suriname en China onderhouden sinds mei 1976 diplomatieke relaties en in oktober dit jaar is de herdenking van 165 Chinese Immigratie.

18-Jarige Jongen aangehouden voor seksueel misbruik minderjarig meisje (16)

Jongen door zijn ouders naar het politiebureau gebracht - Kompanen nog voortvluchtig 


Het Korps Politie Suriname meldt zaterdag 22 september 2018, dat een vrouw zondag 16 september aangifte heeft gedaan op het politiebureau van het ressort Uitvlugt, Paramaribo, van seksueel misbruik die dag van haar 16-jarig nichtje door enkele jongens.

Naar haar zeggen vertoeft haar nichtje nauwelijks drie maanden in Suriname en besloot een middag wandeling te maken in de buurt. Tijdens haar wandeling werd zij door de jongens benaderd die haar op een bepaald moment naar een in aanbouw zijnde woning brachten.

Op die plek is het meisje seksueel misbruikt.

Een van de verdachten is de 18-jarige P.R. die bekend is bij het slachtoffer. Hij werd door zijn ouders naar het politiebureau gebracht, toen zij begrepen dat hij één van de verdachten was.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is R. in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van zijn kompanen wordt gewerkt.

Weer een journalist vermoord in Mexico

(Bron foto: Twitter)
Mario Gomez (35) van de krant Heraldo de Chiapas voor zijn woning doodgeschoten


In Mexico is een journalist van de krant Heraldo de Chiapas vermoord. Dat heeft zijn werkgever gemeld. Mario Gomez (35) is al de negende reporter die in 2018 werd vermoord in het land. 

De journalist werd neergeschoten toen hij zijn woning verliet in de staat Chiapas, in het zuiden van het land.


Hij had onlangs nog een klacht ingediend voor dreigementen, aldus een bron binnen de redactie van de krant. Gomez werkte al acht jaar bij de krant. De gerechtelijke autoriteiten hebben de dood van de reporter bevestigd, en hebben een onderzoek gestart om de daders voor het gerecht te kunnen brengen.Syrië is volgens Reporters Zonder Grenzen het op één na gevaarlijkste land voor journalisten, na Syrië. Sinds 2000 werden in Mexico al meer dan honderd journalisten vermoord. De meeste daders worden nooit gestraft.


(Suriname Mirror/DW/Belga/Twitter/El Universal/Tribuna)

Fonteinen zwart gekleurd in Franse steden als protest tegen olieboringen Total bij koraalrif aan monding Amazone

(Broon foto: AFP)
Demonstranten stellen dat het Total-plan een 'unieke' natuurlijke habitat bedreigt


Fonteinen waren zaterdag 22 september 2018 zwart gekleurd in verschillende Franse steden tijdens protesten tegen plannen van oliegigant Total om te boren in de buurt van een koraalrif aan de monding van de Braziliaanse Amazone. De demonstranten beweren dat het plan een 'unieke' natuurlijke habitat bedreigt. 

'Het Amazone-rif is geen oliebron' en 'Verdedig het rif van de Amazone', stond op spandoeken die demonstranten van Greenpeace en milieugroep ANV-Cop21 droegen toen ze samenkwamen in zo'n 30 steden, waaronder Parijs, Rennes in het westen, Bordeaux in de zuiden en Nancy in het oosten.


Bij de stijlvolle vroeg negentiende-eeuwse Lions de Nubie-fontein in de wijk La Villette van Parijs bekladden enkele demonstranten zich met melasse, waadden in het water en smeerden de kleverige zwarte klodder op de fontein.

'Total houdt vast om op zoek te gaan naar olie terrwijl er ecosystemen en juwelen van (ecologische) diversiteit zijn om te behouden. Het is niet langer de leeftijd van olie, maar van overgang naar schonere vormen van energie', vertelde Greenpeace-campagnevoerster Edina Ifticene aan persbureau AFP.


De protesten kwamen toen Total zich voorbereidde op het onthullen van de bevindingen van een nieuw onderzoek naar de impact van het geplande project aan de Braziliaanse autoriteiten. Greenpeace heeft het bestaan ​​van koraal in het doelgebied gedocumenteerd.

Eind mei drong het Braziliaanse milieubureau Ibama (Instituto Brasileiro do Meio Ambiente e dos Recursos Naturais Renováveis) bij Total aan om dieper in te gaan op de gevolgen van het boren, en oordeelde dat de eerste studie 'onvoldoende' was. 'We hebben vier maanden om te reageren, we worden gevraagd om extra studies uit te voeren en dat zullen we doen', zei de voorzitter van Total, Patrick Pouyanne, toen hij benadrukte dat het bedrijf ervoor zou zorgen dat het plan het milieu respecteert.


Tegelijkertijd wees het bedrijf de risico's die door tegenstanders werden benadrukt als 'niet-bestaand' af. Greenpeace zegt, dat het koraalrif, ontdekt in 2016 - ongeveer drie jaar nadat Total op enkele kilometers afstand verkenningsblokken had gekocht -, groter is dan eerst werd gedacht en zich uitstrekt in het gebied waar Total wil boren. Het is bezorgd over de effecten van een mogelijke olieramp op het ecosysteem en de nabijgelegen mangrove langs de kust.

'We moeten dit misbruik stoppen. Het oliebedrijf zou niet moeten boren in de buurt van dit ecosysteem en in de buurt van deze mangrove die, indien bereikt door een olievlek, onmogelijk schoon te maken zou zijn', drong Ifticene aan.

(Suriname Mirror/AFP/France24/Twitter)

Chinees varend marineziekenhuis 'Vredes Ark' meert aan bij Caracas, Venezuela

'Bezoek Chinese boot maakt deel uit van de strategische verdedigingsoperatie van de regering'

(Bron foto: VTV)

Een Chinees varend marineziekenhuis is zaterdag 22 september 2018 aangemeerd in de buurt van de hoofdstad van Venezuela, terwijl de zich uitbreidende economische crisis van de OPEC-natie de aandacht trekt van de Amerikaanse en andere wereldmachten. 

Minister van Defensie Vladimir Padrino was aanwezig om het schip van de People's Liberation Army Navy, de 'Vredes Ark', tijdens de laatste stop te begroeten als onderdeel van de 11-landen 'Mission Harmony  tour aangekondigd in juni.


'Dit is hoe je diplomatie in de wereld onderneemt', zei Padrino, 'met concrete acties van samenwerking en niet de valse stemmen opwekken van degenen die de oorlogstrommel verslaan.'

Interesse voor het goodwill bezoek nam toe sinds het Pentagon in augustus aankondigde dat het zijn eigen ziekenhuisschip, de USNS (United States Naval Ship) Comfort, naar het naburige Colombia stuurde om gratis medische behandeling te bieden aan duizenden Venezolaanse migranten die hun huizen ontvluchtten te midden van wijdverbreide voedsel- en medicijntekorten.
De Amerikaanse minister van Defensie, Jim Mattis, heeft vorige maand tijdens een bezoek aan Colombia de inzet van het schip een humanitaire missie genoemd om de gevolgen van het wanbeleid van president Nicolas Maduro voor de economie aan te pakken.

De Verenigde Naties schat dat 2.3 miljoen Venezolanen de afgelopen jaren het door crisissen verscheurde land zijn ontvlucht, voornamelijk naar Colombia, Ecuador, Peru en Brazilië.

Maar, topfunctionarissen in de socialistische regering van Venezuela zagen de inzet van de 'Comfort  als een bedreiging, onderdeel van een poging van de VS om de weg vrij te maken voor een militaire interventie op humanitaire gronden. Padrino zei zaterdag, dat het bezoek van de Chinese boot deel uitmaakt van de 'strategische verdedigingsoperatie' van de regering.

De humanitaire reizen van de 'Vredes Ark' over de hele wereld zijn een teken geworden van de inspanningen van China op het gebied van outreach en de ambities van Beijing om zijn militaire invloed in het buitenland geleidelijk uit te breiden. Het schip, dat 300 bedden, acht operatiekamers en een medische helikopter heeft, heeft dergelijke missies uitgevoerd naar meer dan 40 landen, die gratis medische diensten hebben verstrekt aan meer dan 180.000 mensen sinds de ingebruikname in 2008.

Dergelijke goodwill-bezoeken zijn al tientallen jaren de steunpilaar van de Amerikaanse diplomatie in Latijns-Amerika. Het Chinese schip heeft tweemaal eerder Latijns-Amerika bezocht, in 2011 en 2015, maar is nooit gestopt in Venezuela. Het zal ook het Caribische eiland Grenada en Ecuador bezoeken tijdens zijn huidige inzet.

Maduro, die een week geleden terugkwam van een bezoek aan China, waar hij op zoek was naar nieuwe investeringen en financiering van een van de beste bondgenoten van Venezuela, zei op Twitter, dat de boot ongeveer een week in Venezuela zal blijven.


Ter informatie: (Suriname Mirror/The Associated Press/TeleSUR/Twitter/El Universal)

Turkse minister Çavuşoğlu in Caracas: 'Turkije doet er alles aan om Venezuela te ondersteunen'

(Bron foto: Twitter)
Çavuşoğlu  veroordeelt buitenlandse interventiemethoden in de hoop Venezuela te isoleren

'Turkish Airlines van plan om frequentie van haar vluchten naar Caracas te verhogen tot één per dag'


De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, zei dat zijn land 'er alles aan doet om Venezuela te ondersteunen' de moeilijke situatie te overwinnen die wordt veroorzaakt door door de Verenigde Staten geleide en door de Europese Unie en Canada gesteunde sancties. 

Tijdens een bezoek zaterdag 22 september 2018 aan Caracas - een dag na zijn bezoek aan Venezuela's vriend Suriname - om de bilaterale relaties tussen de twee landen te versterken, veroordeelde Çavuşoğlu de buitenlandse interventiemethoden, die worden gebruikt in de hoop Venezuela te 'isoleren'.'Ik wil nogmaals benadrukken dat Turkije Venezuela blijft steunen ... Wij zijn tegen isolatiemaatregelen, we zijn tegen sancties, we geven de voorkeur aan dialoog en uitwisseling tussen individuen', zei Çavuşoğlu na een ontmoeting met zijn Venezolaanse collega Jorge Arreaza.

Çavuşoğlu benadrukte het feit, dat 'de economische samenwerking is verdiept en dat de bilaterale betrekkingen op verschillende gebieden zijn versterkt' tussen de landen als bewijs van betrokkenheid  van zijn regering en het land bij het Zuid-Amerikaanse land.

Hij zei, dat ondanks Venezuela een 'kritieke periode doormaakt ... verschillende Turkse investeerders geïnteresseerd zijn' in het land, omdat ze het potentieel ervan erkennen. In die geest zei hij, dat Turkish Airlines 'van plan is om de frequentie van haar vluchten naar Caracas te verhogen' tot één per dag.

Gevraagd naar zijn mening over de cryptocurrency van de Venezolaanse overheid, de Petro, zei Çavuşoğlu, dat 'als de Petro kan worden gebruikt' voor transacties 'nou, met plezier' onze beleggers dit zullen doen. 'We proberen altijd lokale valuta's te gebruiken in onze transacties ... aangezien de regering van de Verenigde Staten de dollar als een middel voor agressie heeft gebruikt.Veel landen gebruiken nu liever hun lokale valuta.'


Arreaza, van zijn kant, benadrukte de 'broederschap' tussen Venezuela en Turkije, en merkte op dat 'in tijden van aanval, van belegering' tegen zijn land, Turkije 'hen een helpende hand heeft gegeven, de hand van een zuster, en we hebben een formule ontworpen van efficiënte samenwerking'.

Çavuşoğlu ontmoette ook de Venezolaanse president Nicolas Maduro en de voorzitter van de nationale grondwetgevende vergadering, Delcy Rodriguez, tijdens zijn verblijf in Caracas, volgens persbureau EFE.

Twee samenwerkingsovereenkomsten werden door de twee landen ondertekend om hun diplomatieke betrekkingen te versterken.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)