maandag 5 augustus 2019

Geestelijke Steve Meye pakt geleidelijk aan de draad weer op

De VVEPS heeft Meye weer in zijn functie hersteld als voorzitter

Meye in september 2017 door een jonge vrouw in België beschuldigd van verkrachting


Steve Meye is door de Vereniging van Volle Evangelie en Pinkstergemeenten en Bedieningen in Suriname (VVEPS) weer in zijn functie hersteld als voorzitter. Dit is per 1 juli al gebeurd, maar op verzoek van Meye heeft hij besloten per 1 augustus geleidelijk aan de draad weer op te pakken, deelt de organisatie mee, zo bericht Starnieuws vandaag, maandag 5 augustus 2019.

Meye is in 2017 door een jonge vrouw in België beschuldigd van seksueel misbruik. De vrouw had tegenover de politie verklaard, dat Meye haar op 28 april 2017 had verkracht in een Van der Valk Hotel in Amsterdam. Zij deed op 14 september 2017 aangifte bij de politie in het Belgische Noorderkempen. Aangezien het vermeende misdrijf in Amsterdam gepleegd zou zijn, werd de zaak overgedragen aan de Amsterdamse politie.

De VVEPS heeft conform haar belofte aan de samenleving om de kwestie over Meye volgens Bijbelse normen af te handelen een diepgaand onderzoek verricht. Hierbij zijn beide partijen gehoord en is tevens overleg gepleegd met zowel nationale als internationale geestelijke leiders.

Bij haar besluitvorming is de VVEPS blijven stilstaan bij een aantal overwegingen, waaronder: 

• Het feit dat deze kwestie zo in het openbaar bekend is gemaakt en een negatieve impact heeft gehad op het Evangelie van het Koninkrijk Gods in Suriname.
• De schade aan het imago van betrokkene, die geestelijk en nationaal zeer gerespecteerd is.
• Het feit dat voor het terugkeren van de rust in de samenleving met betrekking tot bovengenoemde kwestie en het bieden van de ruimte voor herstel van betrokkene de nodige zorgvuldigheid en tijd noodzakelijk is.
• Het feit dat betrokkene de gehele verantwoordelijkheid op zich heeft genomen, omdat hij van mening is, dat hij niet geheel volgens de regels heeft gehandeld.
• Het feit dat de Vereniging officieel geen kennis draagt van een afgerond of een lopend strafrechtelijk onderzoek en er ook geen dagvaarding is uitgevaardigd van enig strafbaar feit.

De VVEPS hoopt dat met haar besluit tot herstel van de bisschop per 1 augustus 2019 de noodzakelijke rust in de samenleving met betrekking tot bovengenoemde kwestie zal terugkeren.

Waidoe (NDP): 'Ik heb geen enkele Ford Ranger en ik denk dat het zo zal blijven'


'Het enige wat ik heb gehad, is de stoel aan de andere zijde'


NDP-parlementariër William Waidoe weerspreekt geluiden, dat hij in ruil voor zijn aansluiting bij de NDP een Ford Ranger heeft gekregen. Op Facebook circuleren als ‘bewijs’ foto’s met een afbeelding van Waidoe en daarnaast op drie afzonderlijke afbeeldingen een Ford Ranger. 'Ik heb geen enkele Ford Ranger en ik denk dat het zo zal blijven', zegt de politicus vandaag, maandag 5 augustus 2019, in de Ware Tijd. Overigens, de hier afgebeelde post op Facebook suggereert nièt dat hij de auto heeft gekregen..., maar er over droomt.

Hij stelt dat hij wel in de mogelijkheid verkeert om zo een auto te krijgen of zelf te kopen. 'Maar, ik weiger dat te doen, omdat wanneer je in de politiek stapt het niet gaat om het verrijken van jezelf, want die zaken vergaan.'

Waidoe zegt dat hij nu een auto van het merk Lexus IS 250 bouwjaar 2008 rijdt en hij nodigt anderen uit om zelf een kijkje thuis bij hem te nemen. Hij vertelt, dat de foto van de auto van een andere pagina is gehaald waar die te koop werd aangeboden en aan hem is gelinkt. De parlementariër die eerder dit jaar de overstap maakte naar de NDP, meent te weten dat de afbeelding vanuit de hoek van de VHP komt en dat 'kwaadwilligen' daarbij betrokken zijn.

'Ze zien dat ik op vergaderingen in Nickerie de waarheid naar buiten breng en dat hindert ze. We moeten ophouden dat te doen.'

VHP-parlementariër Jitendra Kalloe, uit Nickerie, zegt niets af te weten van wat Waidoe beweert. 'Ik zou me afvragen wie hij precies bedoelt. Misschien iemand die iets persoonlijks tegen hem heeft?' Kalloe stelt, dat de partij nu 'zwaar' bezig is campagne te voeren voor de verkiezingen en geen tijd heeft voor deze zaken. 'We kijken naar de toekomst, hoe we het land kunnen redden.'

Op de vraag of hij voor zijn overstap van de Pertjajah Luhur naar de NDP iets anders in ruil heeft gehad, zegt Waidoe: 'Het enige wat ik heb gehad, is de stoel aan de andere zijde', doelend op de NDP-fractie. 'In termen van het materiële heeft William Waidoe niets gehad, omdat hij niets heeft gevraagd.'

De politicus merkt op dat het in de Surinaamse politiek vaak zo is dat mensen de overstap doen naar een andere partij om daar iets voor terug te krijgen. 'Ik weet wat ik waard ben en ik weet waarom ik in de politiek sta. Ik blijf goeddoen en ga mijn tijd niet verliezen door dat te bewijzen aan kwaadwilligen.'

Waidoe maakte in mei dit jaar vóór aanvang van een openbare vergadering in De Nationale Assemblee de overstap van de Pertjajah Luhur-fractie naar die van de NDP. Dat gebeurde na maandenlange speculaties over zijn politieke kleur. Een maand later was hij één van de prominente sprekers tijdens een vergadering van de NDP in Nickerie.

Waidoe zegt nu, dat hij de 'ware aard' van andere politieke partijen wil blootstellen en daarom heeft besloten naar de NDP over te stappen.

Vrouw (38) vermoord in district Marowijne en opgerold in vloermat in woning achtergelaten

Vermoedelijke dader is partner van slachtoffer


Een 38-jarige vrouw is afgelopen weekend om het leven gebracht in het district Marowijne. Haar lichaam is vervolgens opgerold in een vloermat en in de woning achtergelaten, meldt de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag, maandag 5 augustus 2019, op de voorpagina, aldus Waterkant.net.

Het vermoeden bestaat, dat de partner van de vrouw haar heeft vermoord. De dader heeft na de daad de televisie aangezet zodat het leek alsof het slachtoffer ernaar keek.

Buurtbewoners zeggen, dat zij de man zaterdag met een tas met daarin vermoedelijk kleren de woning hebben zien verlaten. Een kennis van het slachtoffer ging naar de woning om de vrouw te bezoeken en trof haar dood aan.

De politie werd meteen ingeschakeld en kwam ter plaatse voor onderzoek. Een ingeschakelde arts stelde de dood officieel vast. Vermoedelijk is de doodsoorzaak wurging of verstikking.

Het motief is nog niet bekend. De politie werkt aan de aanhouding van de verdachte partner.