donderdag 12 april 2018

ADRON-personeel wacht nog steeds op salaris over maart....

Personeel vreest ook voor uitblijven loon van april 2018

'Nieuwe LVV-minister is in het verleden directeur geweest van ADRON en weet dus exact wat ADRON voor de agrarische sector kan betekenen'


Het personeel van het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Nickerie (ADRON) wacht  nog  steeds op het salaris over maart. Het personeel vreest eveneens voor het uitblijven van de bezoldiging van april 2018. Het maandelijkse kostenplaatje voor uitsluitend de salariëring bedraagt circa Srd 220.000. Daarnaast komen er ook andere vaste lasten bij kijken, zoals de nutsvoorzieningen en onderhoud machines.

Om de financiële issues bij ADRON te mitigeren, heeft de voorzitter van de Progressieve Vleugel van de FAL (PVF), Soedeshchand Jairam, meerdere malen gesteld, dat deze toestand verholpen kan worden door dit onderzoekscentrum te verzelfstandigen.

In het Dagblad Suriname van vandaag, donderdag 12 april 2018, accentueert hij, dat ADRON tal van mogelijkheden biedt om op eigen houtje te kunnen overleven. Dit kan bijvoorbeeld door de verkoop en distributie van zaaizaad (padie) aanzienlijk op te voeren, alsook door trainingen aan te bieden aan agrariërs. Tot nog toe is dit advies niet in dank afgenomen door de huidige regeerders.

Aangezien het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) onlangs een nieuwe minister heeft gekregen, verwacht Jairam dat ADRON de betere kant zal opgaan.

'Minister Lekram Soerdjan is in het verleden directeur geweest van ADRON. Hij weet dus exact wat ADRON voor de agrarische sector kan betekenen. De veredeling van rijstvariëteiten, late uitbetalingen van salarissen, onderzoeksbeleid, kader en zaaizaadvoorziening zijn allemaal zaken die de nieuwe minister zal kunnen aanpakken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten