vrijdag 12 juni 2015

Den Blauwvinger: Jammerende vakbondsman komt met slechts 414 stemmen op pluche parlement

COLUMN: Tijd voor Ronald Hooghart om zich als politicus te gaan bewijzen

Grote, schreeuwerige mond loopt altijd over van kolonialisme en kapitalisme

12-06-2015  De Blauwvinger/De Surinaamse Krant


Vakbondsman en aanstormend lid van het Surinaams parlement (De Nationale Assemblee, DNA) Ronald Hooghart liep gisteren leeg in een interview met de webredactie van de nieuwswebsite Starnieuws. De man met de grote, schreeuwerige mond blijkt behalve een schreeuwer ook een trieste jammerkont, een slechte 'verliezer' en natrapper te zijn.

Hooghart is teleurgesteld. Teleurgesteld in de leden van zijn vakbond, de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Teleurgesteld, omdat de leden toch niet massaal bij de onlangs gehouden verkiezingen van 25 mei hun stem hebben uitgebracht op hem terwijl zij dat, volgens Hooghart, hadden beloofd. 'Het gaat er niet om dat ik teleurgesteld ben, maar wel dat ik mij decennialang heb ingezet voor de ambtenaren', aldus de aankomend politicus. Maar, het gaat er dus wel om, dat hij teleurgesteld is, hij jammert, jammert en jammert.

Natuurlijk is het niet zo vreemd, dat kennelijk veel CLO-leden niet op hun vakbondsleider hebben gestemd. Immers, ze kennen hem, ze kennen de schreeuwer Hooghart. En schreeuwen als vakbondsman is wel iets anders dan optreden als politicus. Dat verschil hebben de leden heel goed ingezien en ingeschat. Hooghart is een schreeuwer, maar zou hij een goed politicus kunnen zijn?

Hij stond op plaats tien gekandideerd op de lijst van de Nationale Democratische Partij, NDP, terwijl hij oprichter en voorzitter is van de Partij Belangenbehartiging en Ontwikkeling (PBO). Hooghart besloot echter om tactische redenen om onder de vleugels van de NDP de verkiezingen in te gaan. Hij aasde simpelweg op een mooie zetel in het parlement en begon vervolgens lovend over de regering Bouterse-Ameerali te spreken. Het heeft echter hem slechts 414 stemmen opgeleverd, maar ondanks dat bedroevend lage aantal belandt de geluksvogel binnenkort toch op het pluche van De Nationale Assemblee, enkel en alleen door 'opschuiving': NDP-voorzitter Desi Bouterse zal weer president worden van Suriname en Hooghart zal zijn vrijgekomen parlementszetel gaan bezetten. Hooghart , die beweert dat hij duizenden stemmen had verwacht, heeft dus gewoon mazzel en toch is hij via Starnieuws gaan jammeren en natrappen tegen zijn vakbondsleden, die wel hun gezond verstand hebben gebruikt en hun stem niet aan hem hebben gegeven.

En Hooghart jammert door. Hij beweert ook wekelijks tientallen mensen te ontvangen die hun problemen aan hem voorleggen. 'Ik heb zoveel mensen geholpen, maar ze hebben mij niet ondersteund', aldus huilebalk Hooghart.

Laat hij zich nu maar eens gaan bewijzen in het parlement en tonen wat hij werkelijk 'waard' is voor zijn 'arbeidersklasse'. De man die zijn - grote schreeuwerige - mond altijd vol heeft van kolonialisme en kapitalisme moet eindelijk eens met zijn voeten en grote mond in deze tijd gaan staan en leven.... En vooral heel blij zijn, dat hij door een onhandig kiesstelsel toch met slechts 414 op hem uitgebrachte stemmen in het parlement terechtkomt.

Hoogachtend,
Den Blauwvinger
12 juni 2015
Amsterdam-Paramaribo