zaterdag 2 december 2017

Surinaamse politie krijgt steun van VS bij aanpak financiële criminaliteit

Ambassadeur Nolan schenkt politieteam Financieel Onderzoek 5 computers en 6 bureaustoelen


De Amerikaanse ambassadeur Edwin Nolan heeft gisteren een kennismakingsbezoek gebracht aan waarnemend korpschef Antonio Chin. De ambassadeur heeft vijf computers en zes bureaustoelen geschonken aan het Korps Politie Suriname (KPS) voor het Financieel Onderzoek Team (FOT). Dit meldt het korps vandaag, zaterdag 2 december 2017.


De schenking van de VS staat in het teken van continuering van de samenwerking en ondersteuning van het KPS bij de aanpak van financiële criminaliteit.

Tijdens de ontmoeting is onder meer van gedachten gewisseld over burgerveiligheid en drugsvangsten van de politie. Ook de politie samenwerking op diverse gebieden zoals transnationale georganiseerde criminaliteit en institutionele versterking van het KPS werden besproken.

Venezolaanse regering en oppositie zijn onderhandelingen gestart in Dominicaanse Republiek

Oppositie: 'We komen hier, vastberaden om te vechten voor fundamentele rechten van Venezolanen'

Regering: 'We zijn hier om de onmiddellijke stopzetting te eisen van de economische agressie tegen Venezuela'


De Venezolaanse regering van Nicolas Maduro en de oppositie zijn onderhandelingen gestart in de Dominicaanse Republiek, na verschillende mislukte pogingen tot dialoog. Ze proberen er uit de politieke en economische crisis te raken die het land treft. 

Vertegenwoordigers van de regering en van de Ronde Tafel van Democratische Eenheid (MUD, Mesa de la Unidad Democrática), een coalitie van de oppositie, begonnen de onderhandelingen in het hoofdkwartier van het Dominicaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.


Eerst hadden ze elk afzonderlijk een ontmoeting met de internationale bemiddelaars. 'We komen naar hier, vastberaden om te vechten voor de fundamentele rechten van de Venezolanen, het recht op gezondheid, voeding, stemmen en democratie', zei Julio Borges, de leider van de MUD-delegatie, alvorens het gebouw binnen te gaan.


'We zullen luisteren naar wat de oppositie te zeggen heeft, maar we zijn hier om de onmiddellijke stopzetting te eisen van de economische agressie tegen Venezuela', zei Jorge Rodriguez, hoofdonderhandelaar van het regeringskamp.



Hij doelde op de financiële sancties van Washington, waarvoor hij MUD verantwoordelijk houdt.

De onderhandelingscyclus, die vandaag, zaterdag 2 december 2017. doorgaat, komt er na drie mislukte pogingen tot dialoog sinds 2014. Venezuela lijdt onder de instorting van de olieprijzen. De macht is er zo goed als volledig in handen van de chavisten, de politieke erfgenamen van de in 2013 overleden linkse president Hugo Chavez.

(Suriname Mirror/VTM/Twitter/TeleSUR/YouTube)

Demonstratie handjevol activisten tegen Zwarte Piet in Dokkum rustig verlopen

(Bron foto's: Twitter)
Randstedelijke anti-Zwarte Piet activisten demonstreren vooral ter eigen glorie en voldoening
 

De demonstratie tegen Zwarte Piet in Dokkum is vanmiddag, zaterdag 2 december 2017, rustig verlopen. De groep demonstranten is iets na vier uur teruggekeerd naar de bussen. 

De burgemeester had een noodbevel afgekondigd, waardoor agenten preventief konden ingrijpen. Dat is niet nodig geweest.

De actievoerders hadden een plein toegewezen gekregen waar ze hun onvrede konden uiten. De politie-inzet bij deze demonstratie in Dokkum was groot, er stonden zo'n 300 man paraat.



De tegenstanders van Zwarte Piet hadden op 18 november tijdens de intocht van Sinterklaas in Dokkum al actie willen voeren. Maar, ze werden toen op de A7 tegengehouden door een groep Friese voorstanders van de Zwarte Piet.

Dit zijn anti-Zwartte Piet-activisten....
Nederland Wordt Beter vroeg daarom alsnog om een vergunning om vandaag actie te kunnen voeren.


Ook vertegenwoordigers van het extreemrechtse Pegida hadden zich in Dokkum gemeld. Maar, zij waren al snel weer verdwenen. De politie hield twee mensen aan die geen geldig identificatiebewijs konden laten zien.




(Suriname Mirror/De Telegraaf/Twitter)

Chirurg Fa Si Oen opereert weer in het Advent Ziekenhuis Curaçao

Gerecht in Eerste Aanleg schorst aanwijzing van Inspectie voor de Volksgezondheid


Chirurg Patrick Fa Si Oen opereert sinds gisteren weer in het Advent Ziekenhuis. Het Gerecht in Eerste Aanleg heeft gisterochtend de aanwijzing van de Inspectie voor de Volksgezondheid geschorst, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 2 december 2017. 

De rechter zet zo zijn vraagtekens bij het rapport Klein en stelt dat daarin ‘veronderstellingen geponeerd worden als waren het feiten’ voor wat betreft het conflict tussen de twee chirurgen. De inspectie heeft een aanwijzing gegeven zonder ziekenhuis en chirurg de gelegenheid te geven om eerst op het rapport te reageren.

Terwijl het Advent en Fa Si Oen de juistheid van die veronderstellingen al hebben bestreden, oordeelt het gerecht dat daarvoor ‘ten minste een verifieerbare feitelijke grondslag ontbreekt’.

De rechter verbindt in zijn beslissing ook consequenties aan de toelating van Fa Si Oen en Berry in het Sehos. Want, nu blijkt dat de aannames in het rapport Klein niet op feiten zijn gebaseerd, ‘valt ook de grondslag weg onder de in het rapport geformuleerde voorwaarden’ om beide chirurgen weer toe te laten in het Sehos. 'Nog daargelaten of die voorwaarden getransporteerd konden worden naar de situatie van het Advent.'

Etnel (NPS): 'Heel wat mensen in delegatie Consude Games in Bolivia zijn meegegaan om te shoppen'

Belfort (ABOP: 'Het gaat om mensen die op staatskosten in dure hotels zullen verblijven'

 
De Assembleeleden Gregory Rusland (NPS), Carl Breeveld (DOE), Edward Belfort (ABOP) en Patricia Etnel (NPS) hebben tijdens de begrotingsbehandeling de regering gevraagd hoe de delegatie voor de Zuid-Amerikaanse Scholieren Spelen is samengesteld. 

Volgens Etnel zijn heel wat mensen meegegaan om te shoppen. Breeveld zei dat hij gehoord heeft dat 110 personen met een charter zijn afgereisd naar de Consude Games in Bolivia. Hij ondersteunt sport, maar in deze crisissituatie moeten er volgens hem prioriteiten worden gesteld.

Rusland haalde aan dat nadat hij deze kwestie aan de orde gesteld had, een persbericht is gelanceerd door het Nationaal Informatie Instituut. Aangegeven is dat 59 sporters zijn afgereisd. Niet is vermeld hoeveel begeleiders en anderen meegereisd zijn.


Belfort voerde aan, dat naast coaches 34 personen gewoon meegereisd zijn die niet op de lijst zouden horen. 'De meisjes die goede resultaten hebben geboekt met basket- en volleybal zijn niet meegenomen.' Hij wil de namen hebben van degenen die meegereisd zijn. Het gaat om mensen die volgens hem op staatskosten in dure hotels zullen verblijven.

Etnel merkte op dat er heel veel ruis is rond de afvaardiging naar de Consude Games. Zij stelde dat bij dit soort zaken ook advies gevraagd moet worden aan De Nationale Assemblee. Er kunnen geen salarissen worden betaald, maar er wordt een SLM-vliegtuig gecharterd voor 110 personen en de meisjes die werkelijk mee moesten, mogen thuisblijven. 34 personen gaan volgens haar lekker chillen. 'Ze gaan op een andere manier volleybal spelen. Ze gaan shoppen.'

De regering is nog niet ingegaan op deze vragen. De begrotingsbehandeling wordt maandag voortgezet.

'Wij kunnen publiekelijk aangeven dat we de Doksenclub beslist niet in de steek laten'

Minister Welzijn steunt Doksenclub in poging doksenvlees te exporteren naar Trinidad en Tobago

'De gang naar het Caribisch Gerechtshof is de next step'


Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme garandeert dat de Doksenclub op ondersteuning van zijn ministerie mag blijven rekenen in haar poging om doksenvlees op de markt van Trinidad en Tobago te krijgen. 'Wij kunnen publiekelijk aangeven dat we de Doksenclub beslist niet in de steek laten', zegt Welzijn vandaag, zaterdag 2 december 2017, in de Ware Tijd. 

Het bedrijf probeert al vier jaar producten op de markt van Trinidad te krijgen, maar komt er vanwege vertragende factoren vanuit dat land nog niet aan toe om dat te doen, tot grote frustratie van de onderneming.

Directeur Gerard van den Bergh had eerder voorgesteld dat Suriname als pressiemiddel de import van producten vanuit Trinidad stopzet. Welzijn vindt echter dat dit het uiterste middel zou moeten zijn. Hij geeft de voorkeur aan juridische stappen, zoals de gang naar het Caribisch Gerechtshof. 'Dat is de next step. Het kost wat geld, maar wij zullen die uitdaging niet uit de weg gaan.'

Hij zegt dat het initiatief van het bedrijf zelf moet komen, maar het ministerie is bereid om daarbij te ondersteunen. 'Wij zijn daarover met hen in overleg.' Hij houdt er ook rekening mee dat het proces veel tijd in beslag zal nemen.

Van den Bergh stelt de open houding van de minister op prijs, maar hij heeft weinig hoop dat er echt wat zal gebeuren. Hij zegt voorzichtig dat zijn bedrijf er zelf voor staat. De onderneming heeft een advocaat in de arm genomen om de gang te maken naar het Caribisch Gerechtshof.

De ondernemer verwijst naar eerdere voorstellen vanuit het departement om de import van producten vanuit Trinidad stop te zetten. Naar verluidt zouden lokale bedrijven die naar Trinidad exporteren hebben aangedragen, dat zij daarmee het risico zouden lopen dat hun producten ook geweerd zouden worden.

Minister Dodson: 'Deze maand wordt brandstoflevering aan het binnenland hervat'

Ministerie van NH gaat met nieuwe leverancier van brandstof in zee


Diverse Assembleeleden, uit coalitie én oppositie, hebben gisteren tijdens de behandeling van de begroting 2018, fikse kritiek geleverd op het ontbreken van brandstof in verschillende dorpen. De regering besloot, gezien de dringende aandacht die hiervoor is gevraagd, direct antwoord te geven, zo bericht Starnieuws vandaag, zaterdag 2 december 2017.

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen deelde mee, dat een tijdje geen brandstof is geleverd, omdat de betalingsachterstand zo groot is, dat de ondernemer uiteindelijk heeft besloten zijn diensten te staken.

Het ministerie is met een ander bedrijf, dat de tweede laagste inschrijver was, bezig te onderhandelen voor het leveren van diensten. Het contract wordt gefinaliseerd. Dodson deelde mee dat deze maand nog de brandstoflevering aan het binnenland wordt hervat, waardoor de dorpen tijdens de feestdagen niet in het donker zitten. Tot januari zal er voldoende brandstof zijn, beloofde de minister.

Eerder heeft Dodson ook aangegeven, dat er een nieuwe werkwijze zal worden toegepast in het binnenland, waarbij voor brandstof zal moeten worden betaald. Hierover is er heel wat onduidelijkheid omdat dit voornemen niet is besproken met de lokale bevolking. De minister heeft meegedeeld dat het nieuwe systeem pas in werking zal treden na communicatie met de dorpen.

Mathoera (VHP): 'Er is onvoldoende geld om basiszaken als salarissen te financieren'

'De dienstverlening van de overheid is slecht en haast onacceptabel'

'Dit gevoerde beleid laat haar eigen stemmers in de steek, de beloofde welvaart en welzijn zijn uitgebleven'


'Er is onvoldoende geld om basiszaken als salarissen, onderwijs, gezondheid, veiligheid, maar ook zeer noodzakelijke zaken als paspoorten en rijbewijzen te financieren. De dienstverlening van de overheid is slecht en haast onacceptabel. Op de meeste departementen komt men aan het werk, maar er zijn geen middelen en dus bijna geen werk. De meest basale zaken als papier, schoonmaakmiddelen en toiletpapier ontbreken veelal. Hoe komt het dat de regering, nu niet alles kan betalen?' Dit stelde Assembleelid Krishna Mathoera (VHP), tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement, aldus Starnieuws vrijdag 1 december 2017.

Het Assembleelid merkte op dat de situatie nu veel erger is dan in 2015. De bestedingsruimte is volgens haar ernstig verslechterd door de hoge rente aflossingen van gemaakte schulden.

Mathoera stond stil bij de uitgaven en de inkomsten van de Staat. De schulden en uitgaven gestegen, terwijl de inkomsten zijn gedaald. De rente en aflossingen zijn 50% van de inkomsten die ongeveer Srd 4 miljard zijn, zei Mathoera. Het geld dat overblijft (Srd 1,9 miljard) is niet genoeg om alle salarissen te betalen. 'Dit verklaart ook het probleem, waarom subsidies en niet alle salarissen op tijd betaald kunnen worden, want elke maand is het een puzzel. Daarom is er kennelijk in juli 2017 een bedrag van 10 miljoen euro geleend bij de RBC bank tegen een rente van 7%. Want dan moest vakantiegeld betaald worden', concludeerde Mathoera.

Zij wil van de minister van Financiën weten waarom en waarvoor geleend is geworden. De volksvertegenwoordigster wil ook weten waar Srd 1,6 miljard geleend zal worden het komende jaar om het begrotingstekort te dekken.

Zij waarschuwde voor de gevolgen van monetaire financiering en vroeg om het land niet wederom in een crisis te storten. Mathoera hekelde het beleid dat de regering voert, waarbij steeds meer geld bij het volk, dat het al moeilijk genoeg heeft, wordt gehaald. 'Dit gevoerde beleid laat haar eigen stemmers in de steek. De beloofde welvaart en welzijn zijn uitgebleven. En dit beleid zet Suriname jaren terug in de tijd. Ik roep de regering op om de handen in elkaar te slaan, met de deskundigen aan tafel te zitten en de het beleid te wijzigen. In het ander geval zijn we allemaal verliezers', zei het Assembleelid.

'Het toestel is gevonden in een landingspositie waarbij de blades gebroken waren'

'Er is een ontploffing geweest, de piloot en de technicus hebben geen pijn geleden'


De Hi-Jet helikopter die na twee en een half jaar vermissing is gevonden in het Matawaigebied, is in een landingspositie ontdekt. Doordat de rotorbladen tegen reusachtige bomen zijn aangekomen en gebroken, is de heli van een hoogte van ruim 40 meters neergestort. Er is een ontploffing geweest, de piloot en de technicus hebben geen pijn geleden. Dit stelt Jerrel van Embricqs, directeur van Hi-Jet Helicopter Services, aan de hand van de indrukken op de plek des onheils, aldus Starnieuws vandaag, zaterdag 2 december 2017.

De autoriteiten zijn nog bezig met het onderzoek.

Hi-Jet heeft gisteren een persconferentie gehouden over de ontdekking van het vermiste toestel.


Leidinggevenden zijn een dag eerder naar de plek geweest. Ze zijn onderdeel geweest van een operatie die uit 45 man bestond. De groep is ruim vier uren door het bos gegaan om bij de plek te komen. De ontdekking is gedaan door twee inheemse jongemannen, in dienst van een Maleisisch houtbedrijf. Hun beroep is om de concessie van onaangeroerde jungle vol reusachtige bomen met hoogtes van gemiddeld 50 meter in kaart te brengen en in kapkavels te delen. Het werk gebeurt veelal te voet. Bij het 'trekken van de lijnen' zijn ze op de resten van de helikopter en de twee bemanningsleden gestuit.


De inheemsen zijn speciaal ingehuurd uit Washabo, omdat de lokale bevolking van Matawai vanwege religieuze en culturele redenen dit deel van de omgeving vermijdt. Het gebied rondom de Jan Bassi Gado berg, bij hen bekend als Nyan Basi Gado, is voor hen net zo mysterieus als de Bermuda Driehoek. Dorpelingen die zich door de jaren in het gebied hebben begeven, zijn nooit weer teruggekeerd, 'opgegeten' of 'opgeslokt' door het woud.

Van Embricqs gaf aan dat ook gezocht is in dat gebied. Eerst is ook langs de vliegroute volgens het flight plan van de heli gezocht, de route lag ook over dat gebied. De crash site bevindt zich op een aantal kilometers van de zoekzone en de vliegroute.

Op 23 mei 2015 waren twee helikopters ingezet om personeel en materiaal te leveren aan dorpen in het binnenland voor de verkiezingen, twee dagen later. Na de opdracht, onderweg terug naar Paramaribo, werden de heli’s geconfronteerd met slecht weer. Donovan van Embricqs, neef van Jerrel van Embricqs, en technicus Ryatno Kertodikromo hadden besloten door te vliegen, de bemanning van het andere toestel niet.

'Het toestel is gevonden in een landingspositie waarbij de ‘blades’ gebroken waren. Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat hij geprobeerd heeft om in slecht weer te landen en te laag gekomen is waardoor die blades gebroken zijn door die bomen. Dan heb je geen lift meer en is het toestel naar beneden gestort, zo'n veertig meter. Het is een zware impact geweest, ik denk aan de hand van wat ik gezien heb, dat ze niet geleden hebben. De tank van dit toestel beslaat de gehele onderkant. Je moet je indenken, als zo'n toestel naar beneden valt, valt het op de tank. Dan heb je de motoren die bijna 8.000 graden heet zijn. We gaan ervan uit, dat er een ontploffing is geweest vanwege de delen die op zelfs veertig meter verder zijn gevonden. Het toestel is helemaal afgebrand. Ik ben geen expert maar aan de skeletten heb ik gezien dat het een heavy impact was. De skeletten zijn kapot bij de dijbenen. De skeletten waren precies op de plek waar ze waren als tijdens het vliegen. Donovan aan de rechterkant waar de captain vliegt en Ryanto aan de linkerkant.'

Of het toestel onderweg naar Paramaribo was of terugvloog om het onweer te vermijden is nog niet duidelijk. Die vraag kan pas beantwoord worden wanneer de wrakstukken zijn vrijgegeven, aldus Van Van Embricqs.

Rusland (NPS) bezorgd over toename slachting drachtige koeien

'Het slachten van drachtige koeien is tegen de wet'

Gevolg van de slachting is dat een dalende trend in de groei van rundveestapel zal zijn'


NPS-fractieleider Gregory Rusland is bezorgd over de toename van het aantal hoog-drachtige koeien dat wordt geslacht. Het gevolg van de slachting is ,dat er dan eveneens een dalende trend in de groei van de rundveestapel zal zijn. 'Het slachten van drachtige koeien is tegen de wet', zei Rusland donderdag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA), aldus het Dagblad Suriname vrijdag 1 december 2017.

De NPS-politicus voerde aan het vermoeden te hebben dat deze situatie is ontstaan vanwege de economische situatie in het land. 'Gezien de huidige omstandigheden zijn de mensen in nood en moeten ze hun dieren verkopen. Misschien kan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) dan als tussenstation functioneren tussen boeren en slachthuis om drachtige koeien eruit te halen. Ik kan mij best ook voorstellen dat er boeren zijn die genoeg stieren hebben die zij van de hand willen doen en ruilen met de drachtige koeien', stelde hij.

Volgens de parlementariër zouden ook de faciliteiten van de staatsboerderij te Tibiti en Babunhol gebruikt kunnen worden om de dieren op te vangen. Hij hoort ook graag wat de status is van deze locaties.

VHP-parlementariër Mahinder Jogi voegde eraan toe informatie te hebben, dat de overheid de import van vee uit het noorden van buurland Brazilië toestaat. Het gaat hier volgens hem om een zorgelijke kwestie, omdat dit gebied niet vrij is van Mond- en Klauwzeer (MKZ). 'Is het ministerie niet bezig de hele veeteeltsector kapot te maken door dat risico te nemen?', vroeg de politicus. Jogi wil ook weten of het waar is dat LVV een deel van het terrein te Tibiti uit heeft gegeven aan een derde.

Jitendra Kalloe (VHP) bracht de situatie van de veeteelthouders in Nickerie naar voren. Volgens hem zijn er mensen met honderden koeien die al jaren wachten op grondaanvragen. Uiteindelijk zijn deze mensen dan genoodzaakt om hun runderen te verkopen. 'Hoe meer koeien, des te moeilijker het wordt om ze langs de straten te laten grazen. South Drain heeft zulke grote lappen gronden, maar die zijn bezet door mensen die niets ermee doen. Laat de mensen die productie willen bevorderen, in aanmerking komen.'

OM Brazilië onderzoekt vermeende martelpraktijken in drie gevangenissen.

Gevangenen door bewakers bewerkt met tasers


Het Openbaar Ministerie (OM) in Brazilië is een onderzoek begonnen naar vermeende martelpraktijken in drie gevangenissen. Aanleiding zijn filmpjes waarop te zien is hoe gevangenen herhaaldelijk worden aangevallen met stroomstootwapens. 

In een fragment staat een gedetineerde stil op de binnenplaats van het cellencomplex, met zijn handen in de nek. Een bewaker richt zijn taser op het achterwerk van de gevangene en elektrocuteert hem. Even later is iemand die in een hangmat ligt het slachtoffer. Een van de bewakers filmt het met een digitale camera.

De video's zijn vermoedelijk gemaakt tussen 2014 en 2015. Deze week kwamen ze in handen van Justitie, die ze nu openbaar heeft gemaakt.


'Dit is het bewijs van de chaos in het gevangeniswezen', zei openbare aanklager Luciano Miranda. Het Zuid-Amerikaanse land kampt met overvolle gevangenissen. Er zijn ruim 600.000 gedetineerden; alleen Rusland, de VS en China hebben er meer.

Er is ook een bloedige bendeoorlog gaande achter de tralies. Bij het geweld zijn dit jaar honderden gevangenen om het leven gekomen of ontsnapt. De afgelopen jaren is het aantal gedetineerden toegenomen, maar er zijn weinig nieuwe gevangenissen gebouwd. Er is een tekort aan bewakers en een overvloed aan corruptie, aldus NOS-correspondent Marc Bessems eerder dit jaar.

(Suriname Mirror/The Mirror/O'Globo/The Daily Mail/NOS/YouTube/EuroNews)

Voorvechter Braziliaanse landlozen Henri Burin (87) overleden

(Bron foto: Paulo Amorin/AFP)
Burin de Roziers een van de felste voorvechters in de strijd landloze boeren om hun gronden


De Franse dominicaan Burin de Roziers kwam in 1978 in Brazilië terecht en werd een van de belangrijkste voorvechters voor rechten van landlozen. In Parijs is Henri Burin de Roziers overleden, zo melden Libération en Kerknet.be vrijdag 1 december 2017. De Franse dominicaan werd in 1930 in een welgesteld gezin in de Franse hoofdstad geboren en streed van 1954 tot 1954 als vice-luitenant van het Franse leger mee in Algerije.

Later koos hij voor het priesterschap en in 1963 werd hij tot priester gewijd. Tijdens Mei '68 mengde hij zich actief in het studentenprotest en hielp onder meer studenten onderduiken.

In de jaren '70 was hij als aalmoezenier en maatschappelijk werker in Annecy en omgeving vooral actief bij arbeiders uit Tunesië en de andere Maghreblanden.

Zijn congregatie stuurde Burin de Roziers in 1978 naar Brazilië en stelde hem vrij voor de Commissie voor de Landlozen van de Braziliaanse bisschoppenconferentie. Hij ontpopte er zich tot een van de felste voorvechters in de strijd van de landloze boeren om hun gronden. Zo zorgde hij er onder meer voor dat zij juridische bijstand kregen om hun rechten ook echt af te dwingen. Daardoor werd er in 2000 voor het eerst een grootgrondbezitter door een Braziliaanse rechtbank veroordeeld.

Onder president Lula da Silva werd Henri Burin de Roziers uit waardering voor zijn jarenlange inzet benoemd in de Nationale Commissie tegen de Slavenhandel. Drie jaar geleden keerde hij terug naar Frankrijk. Daar is hij zondag 26 november 2017 op 87-jarige leeftijd overleden.

Dronken man toont geslachtsdeel in seksshop om condoom te passen

De verdachte werd na een ernstige waarschuwing in vrijheid gesteld


De politie van Paramaribo werd afgelopen week geconfronteerd met een dronken man in een seksshop in een bekende mall. Hij legde zei tegen een van de medewerksters dat hij op zoek was naar een condoom met reliëf, dat is een speciale condoom met knobbels, aldus het Dagblad Suriname vrijdag 1 december 2017. 

De dame verstrekte de klant het gewenste condoom. Om zich ervan te overtuigen dat het product juist was haalde de dronken man zijn geslachtsdeel tevoorschijn om het condoom ter plaatse te passen.

De medewerkster schrok hevig van het gedrag van de klant en schakelde meteen de politie in. Hierop. werd de man door agenten overgebracht naar het bureau. Hij bleek onder invloed te zijn en werd in de wachtruimte geplaatst. Na zijn ontnuchtering werd de verdachte voorgeleid.

Hij heeft zich schuldig gemaakt aan schennis der eerbaarheid. De verdachte werd na een ernstige waarschuwing in vrijheid gesteld.