zaterdag 23 maart 2013

De Ware Tijd gebruikt zonder bronvermelding artikel Kabinet van de President

Krant blijkt allergisch voor bronvermelding

Journaliste suggereert ten onrechte dat zij personen heeft geïnterviewd 

Citaten zonder bronvermelding overgenomen uit artikel Kabinet van de President 

23-03-2013  Door: Paul Kraaijer


Paramaribo - Hoe handig is het om als journalist van de Ware Tijd gebruik te maken van een artikel op de website van het Surinaamse Kabinet van de President. Natuurlijk, waarom niet. Maar, wees dan wel zo correct om het Kabinet van de President als bron te vermelden en doe niet net alsof geciteerde personen door jou, journalist van de Ware Tijd, zijn benaderd voor een reactie.

De Nederlandse journaliste Astrid van Oosterum doet in haar artikel van vandaag in de Ware Tijd, met als kop 'Gevoel van hoop na goedkeuring $3,8 miljoen voor REDD+', net alsof zij onder andere de directeur van het klimaatbureau van het Kabinet van de President, John Goedschalk, heeft geïnterviewd door woorden als 'benadrukt' en 'beklemtoont' (Goedschalk) te gebruiken. Maar, de teksten blijken letterlijk te zijn overgenomen uit het bericht op de website van het Kabinet van de President. De bron wordt gemakshalve niet vermeld.....
Klik hier voor het volledige artikel zoals dat gisteren, vrijdag 22 maart 2013, is geplaatst op de website van het Kabinet van de President.