dinsdag 25 december 2018

Gangsters filmen moord op vier agenten staatspolitie van México

Auto van agenten in een hinderlaag onder vuur genomen


Videobeelden van een hinderlaag door gangsters van agenten in hun auto in México waarin vier agenten van de staatspolitie werden gedood zijn op social media verschenen. Vermeende gangsters die de aanval uitvoerden, verschijnen ook in de beelden, die vermoedelijk door een van de aanvallers werden geschoten. 

De hinderlaag vond plaats op 28 oktober in Almoloya de Alquisiras, een gemeente ongeveer 75 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad, Toluca.

In de eerste van twee korte video's zijn gewapende mannen te zien die wachten in een bos boven een zandweg tussen de gemeenschappen Los Pinos en Las Vigas.


'Commandant van de staatspolitie, we komen nu voor u', zegt de man die aan het filmen is. Gericht op een man die naar een mobiele telefoon kijkt, zegt de maker van de video: 'Hier is 'El Grillo' ('De Krekel'), die de ex-gemeente officieren heeft gedood, die ook de commandant van de nummer 1 eenheid heeft gedood.' 

Verscheidene andere mannen verschijnen in de video voordat de filmer verklaart: 'We gaan de staatspolitie hier doden, omdat ze hun neus in onze zaak steken.' Hij richt de lens van de camera op de weg en vervolgt: 'Dit is waar het zal gebeuren.'


In een tweede video wordt een salvo van geweerschoten gehoord als een politievoertuig van de staat in beeld komt. Het voertuig kantelt snel, hoewel niet voordat een officier uit de pick-up valt of vanuit de achterkant op de onverharde weg springt. Hij is vervolgens te zien van de weg af rennend om te schuilen voordat hij uit het zicht verdwijnt. Zwaar geschut gaat door gedurende de volgende 55 seconden.

Vier agenten overlijdenter plaatse van de hinderlaag terwijl een vijfde officier de aanslag overleeft.

Het staatssecretariaat van Veiligheid en Justitie van de staat México zei dat ze het lekken van de video's onderzoeken, die ze tijdens hun onderzoek naar de misdaad van 28 oktober hebben verkregen. De autoriteiten zeiden, dat de beelden deel uitmaken van het bewijs tegen de vermeende daders, van wie er één al is gearresteerd en in hechtenis is.

Sommige media hebben gemeld, dat de mannen lid zijn van het Familia Michoacana-kartel. Almoloya de Alquisiras maakt deel uit van de beruchte gevaarlijke streek Tierra Caliente, die deel uitmaakt van de deelstaat México, Guerrero en Michoacán.


(Suriname Mirror Reports/Mexico News Daily/Twitter)

Op een na oudste persoon (112) in Mexico overleden in San Miguel Pipiyola

María Isabel León Ramírez was afgelopen zomer 112 geworden

Antonia Balderrava Ocampo van Guerrero wordt in april 2019 114


De oudste persoon in Tlaxcala en de op een na oudste in Mexico is afgelopen afgelopen weekend overleden in San Miguel Pipiyola, Españita. María Isabel León Ramírez was afgelopen zomer 112 geworden. 

Haar dood werd zaterdag aangekondigd in een uitzending van radio-nieuws in San Martín Texmelucan, Puebla, waarin haar familie vroeg aan het bestuur van Tlaxcala om haar eer te betuigen

De krant Tabasco Hoy bericht, dat León's leeftijd was gevalideerd door de in de Verenigde Staten gevestigde Gerontology Research Group. In een database van Mexicanen van 110 jaar en ouder was León de tweede oudste persoon na Antonia Balderrava Ocampo van Guerrero, die in april 114 wordt, hoewel haar leeftijd niet officieel is gevalideerd.(Suriname Mirror Reports/Mexico News Daily/Twitter)

Zeker 25 toeristen gewond bij ongeluk kabelbaan naar de Monserrate kerk van Bogota, Colombia

Door defecte remmen crashen twee kabelbaancabines tegen reling

Onder de gewonden zijn 11 Colombianen, 5 Amerikanen, 5 Brazilianen, 3 Belgen en 1 Brit


Ten minste 25 toeristen zijn maandag 24 december 2018 gewond geraakt toen de remmen van een kabelbaan naar de Monserrate kerk in Bogota defect waren geraakt en twee cabines tegen de reling crashten.

Volgens de lokale media crashten de twee cabines - één aan de bovenkant van de kabelbaan en één aan de onderkant - nadat de automatische remmen niet goed functioneerden en personeel niet reageerde en de handmatige remmen gebruikte.

- Monserrate is een van de bekendste toppen rond Bogota. Met de Cerro de Guadalupe vormt de berg van 3.152 meter hoogte de oostelijke grens van La Candelaria, het historisch centrum van de stad. Op de top van de in de Cordillera Oriental gelegen berg staat naast een uitzichtpunt met vergezichten over de hele stad, een klooster. -


Een bezoeker van de toeristische attractie belde het noodnummer waarna de brandweer en ambulances werden opgeroepen om de slachtoffers bij te staan. Drie mensen mochten vertrekken na medische hulp ter plaatse, maar 25 anderen werden naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht voor verdere medische hulp, aldus Red Mad Noticias:
Gehospitaliseerde slachtoffers zijn
11 Colombianen
5 Amerikanen
5 Brazilianen
3 Belgen
1 Brit
(Bron: El Tiempo)

Monserrate marketingmanager Alejandra Moreno zei, dat ze nog steeds aan het onderzoeken waren waarom noch de bestuurder noch zijn assistent de handmatige remmen gebruikte om de crashe te voorkomen.


De slachtoffers - van wie naar verluidt een persoon ernstig gewond is geraakt - werden naar  nabijgelegen ziekenhuizen gebracht.

Het kabelbaansysteem werd voor onbepaalde tijd stilgelegd om de exploitant en de autoriteiten in staat te stellen het ongeval te onderzoeken. De Monserrate-kerk bleef open, maar kan tijdelijk alleen te voet worden bereikt.
(Suriname Mirror Reports/Colombia Reports/El Tiempo/Twitter/YouTube)

Colombiaan in Spanje ontmaskerd die zich18 jaar voordeed als priester....

Miguel Ángel Ibarra had zijn ordinatiebewijs vervalst


In Spanje is een man ontmaskerd die zich al 18 jaar voordeed als priester. De man, Miguel Ángel Ibarra, was pastoor in het Spaanse plaatsje Medina Sidonia en eerder op verschillende plekken in zijn geboorteland Colombia. 

De man was vorig jaar oktober vanuit Colombia overgekomen naar Spanje, in opdracht van het bisdom Santa Fe de Antioquia. Hij had daar volgens het Spaanse bisdom alle benodigde papieren voor.

Na een tip kwam men er in Colombia echter achter dat hij nooit tot priester was gewijd. Hij had zijn ordinatiebewijs (bewijs van priesterwijding) vervalst.De man werd onmiddellijk uit zijn functie gezet en teruggestuurd naar Colombia om zich te verantwoorden.

De kerk benadrukt dat alle huwelijken en dopen die de neppriester uitvoerde geldig zijn, zijn communie en biecht zijn dat niet.

Het motief van de man is niet duidelijk. Ook is niet bekend of hij straf kan krijgen. Het bisdom van Cadiz en Ceuta betreurt het dat de actie van de man 'het werk van de priesters die de kerk elke dag voorbeeldig dienen overschaduwt'.(Suriname Mirror Reports/NOS/diariocorreo.pe/Twitter/BBC/Debate/YouTube)

Ministerie van OWT&C pakt (illegale) bouwactiviteiten op bermen aan

Bouwsels die niet voldoen aan de voorwaarden worden gesloopt


Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft een aantal bouwactiviteiten op bermen moeten stuiten. Minister Patrick Pengel zegt vandaag, dinsdag 25 december 2018, op Starnieuws dat vanaf augustus 2018 uitgifte van bermen niet langer is toegestaan. De bewindsman wijst erop dat het hier gaat om een regeringsbesluit. Er waren veel klachten over uitgifte van bermen. 

De regering heeft besloten dat districtscommissarissen ook advies dienen te vragen van OWT&C, voordat overgegaan kan worden om bermen uit te geven. De exploitant moet ook een bouwvergunning aanvragen vanaf een bepaalde afmeting.

Bouwsels die niet voldoen aan de voorwaarden, zullen worden gesloopt, laat het ministerie in onderstaande bekendmaking weten. Ondanks de verleende toestemming, zal OWT&C optreden op basis van de instructies van de Raad van Ministers.

OWT&C vraagt mensen om niet over te gaan tot het plaatsen van opstallen op de bermen, ter voorkoming van verlies van de investering.

Dakloze Alan in Den Haag was hoteldirecteur en restauranteigenaar in Suriname

(Bron foto: De Posthoorn)
Pech achtervolgt Alan die ook als freelance journalist in Suriname werkte

'Na de Pasen kan ik op Ameland aan de slag als manager van een camping,  maar dan moet ik wel kunnen lopen'


Een mooi, opmerkelijk, verhaal vandaag, dinsdag 25 december 2018, in De Posthoorn  - één van de ruim 130 huis-aan-huiskranten van de Persgroep Nederland - geschreven door Joyce Hoogland. 

Aan de Sportlaan in Den Haaag komt een opvang voor dak- en thuisloze mensen die zelfstandig kunnen wonen. Dus geen verwarden of verslaafden. Het zijn mensen zoals Alan, die door pech dakloos zijn geworden en moeite hebben om vervolgens een huis en baan te vinden.

De 51-jarige Alan is nu een jaar dakloos. Zijn verhaal leest als een filmscript. Alan, uit Friesland, ging eind jaren '90 met zijn toenmalige vrouw naar Suriname. Hij was daar hoteldirecteur en had een eigen restaurant (Dok204). Na een paar jaar was hij toe aan iets nieuws. 'Ik heb journalistiek gestudeerd en ben als freelance journalist aan de slag gegaan.' Alan werkte in die tijd vooral zwart. 'Ik had geen vertrouwen in Desi Bouterse, dus ik wilde geen belasting betalen. Wanneer ik mensen kon helpen deed ik dat door ze geld te geven.' En toen begon de ellende.

Tijdens een avondje drinken maakte Alan een misstap en hij brak zijn enkel. De enkel werd verkeerd teruggezet en ook de tweede keer verprutsten de artsen het. 'Al die tijd kon ik niet werken en door de flinke dokterskosten raakte mijn geld op.' Alan had geen vertrouwen meer in de traditionele artsen en ging op zoek naar een andere oplossing. Die vond hij in een bottendokter in het binnenland van Suriname. Met een bootje trok Alan het oerwoud in. 'Toen ik daar aankwam gleed ik uit op een steen en brak weer mijn enkel. Het bot stak er zelfs uit.' De bottendokter kon Alan niet helpen, omdat hij een open wond had, hij moest eerst genezen. 'Daarna bleek dat ik een stukje bot miste, dus weer kon hij mij niet helpen.'

Na 18 maanden was zijn geld op. Zijn zus betaalde een ticket naar Nederland. Alan's dochter en zijn ex woonden in Den Haag en daarom ging hij hier in 2017 wonen. Nadat hij bij vrienden had gelogeerd werd het tijd om een eigen plek te vinden. 'Ik bleek illegaal te zijn. Ik had wel een Nederlands paspoort, maar geen adres en geen bankrekening.'

Alan wilde niet tot last zijn bij zijn vrienden en bij zijn ex kon hij ook niet terecht. Op een natte novemberdag klopte hij aan bij de Kessler Stichting aan de De La Reyweg. 'Het was elf uur en de opvang ging pas om drie uur open, ik heb dus in een bushokje zitten wachten. De langste uren van mijn leven.' Toen Alan 's middags weer voor de deur stond bleek de noodopvang vol te zijn. Gelukkig hadden de medewerkers medelijden met hem en Alan mocht binnen wachten op een vrije plek. Gelukkig bleek er een bedje leeg te zijn. 'Ik had een heel verkeerd beeld van een daklozenopvang. Toen ik binnenkwam zag ik allemaal nette mensen die op een tablet hun mail zaten te lezen. Het waren helemaal geen Swiebertjes zoals ik had verwacht.'

Alan zag het verblijf bij de opvang als een avontuur. 'Dit had ik nog nooit meegemaakt en ik verwachtte dat ik binnen een paar maanden wel een eigen plek zou hebben.' De zaak van Alan bleek lastiger in elkaar te zitten. De Sociale Dienst was bang voor fraude en hij moest aantonen waarom hij geen bankrekening in Suriname had. Dat werd nog een hele klus. En zolang Alan niet ingeschreven kon worden, kon hij ook niet geopereerd worden. Alan klinkt dan wel heel positief over de opvang, toch was het niet altijd fijn.

'Ik had geluk dat ik in de ziekenboeg mocht slapen, met 4 anderen. In de grotere slaapzaal liggen ze met 14 mensen. Daar ontstaan wel eens ruzies. Zo werd er een keer met een strijkijzer gegooid die maar net mijn hoofd miste.' Na een aantal rechtszaken werd Alan eindelijk ingeschreven bij de Sociale Dienst en nu staat hij op de wachtlijst voor een enkeloperatie. 'Ik hoop dat die in januari is, want na de Pasen kan ik op Ameland aan de slag als manager van een camping. Maar, dan moet ik wel kunnen lopen.' Alan is erg blij met de opvang van de Kessler stichting. 'Ik ben hier goed opgevangen, maar ik zou het niet nog een keer willen meemaken.'

Ter informatie:
De Telegraaf besteedde 25 oktober 2018 ook aandacht aan Alan. Zeer waarschijnlijk gaat het overigens om Alan Tijseling..... die nu en dan schreef voor de Ware Tijd en het maandblad Parbode.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/als-god-in-suriname~b6518fcd/

Opgepakte illegale Brazilianen bij hotels in Anamoestraat, Paramaribo-Noord, vrijgelaten

Groep moet uiterlijk 20 januari naar Brazilië terugkeren

- 'De Staat heeft besloten om ze niet uit te zetten, omdat ze anders voor een bepaalde periode niet mogen terugkeren'
- Zorgen over de drie vrouwen uit Venezuela, Dominica en Peru die ook zijn opgepakt 


De illegale Brazilianen die vorige week maandag tijdens een razzia bij hotels in de Anamoestraat in Paramaribo-Noord werden aangehouden zijn vrijgelaten. Zij moeten uiterlijk 20 januari naar hun land terugkeren. 'De Staat heeft besloten om de mensen niet uit te zetten, omdat ze anders voor een bepaalde periode niet mogen terugkeren. Als ze terugkomen, kunnen ze legaal het land binnenkomen', zegt Chay Tjin, die optrad als vertaler toen de mensen in vreemdelingenbewaring zaten. 

Indien ze zich niet aan de voorwaarden houden kunnen ze zich volgens Tjin moeilijk in het land verplaatsen. 'Hun naam zal doorgeven worden aan onder andere de controleposten en ze zullen opgepakt worden als ze een post willen passeren.'

Jessica Iglesias, ondervoorzitster van de Raad van Braziliaanse burgers in Suriname is blij dat de Braziliaanse ambassade en de Vreemdelingendienst tot een oplossing zijn gekomen. Zij stelt dat mensen wiens paspoort beschadigd of kwijtgeraakt is een document van de ambassade krijgen om te kunnen reizen. Iglesias verwacht dat vrienden en familieleden hen zullen helpen om een ticket te kopen. Voor Belem is dat ongeveer 200 Amerikaanse dollar.

Ze maakt zich zorgen over de drie vrouwen uit Venezuela, Dominica en Peru die ook zijn opgepakt tijdens de razzia.. Aangezien er geen rechtstreekse vluchten zijn naar deze landen moet elk van hen ongeveer 800 Amerikaanse dollar neertellen voor een ticket. Registratie voor het intussen afgesloten project legalisatie kostte 600 Amerikaanse dollar.

Behalve dat de opgepakte illegale Brazilianen hebben aangeven dat zij dat geld niet hebben, vinden ze dat het wachten op een verblijfsvergunning erg lang duurt. Sommige mensen werken diep in het binnenland en ze kunnen niet telkens bij de Vreemdelingendienst informeren. 'Wanneer de mensen een verblijfsvergunning hebben aangevraagd krijgen ze een bewijsstrook, maar die wordt niet altijd geaccepteerd door de autoriteiten. Sommige aanvragers wachten al jaren op hun vergunning en dat zorgt voor demotivatie.'

Desondanks raadt Iglesias mensen aan om de regels na te leven en alles eraan te doen om een legale status te krijgen. 'Hierdoor kan je meer power hebben en respect afdwingen van de autoriteiten, maar als je illegaal bent, heb je geen poot om op te staan.'

Drie nieuwe fungerend-griffiers bij het Hof van Justitie

Digitalisatieproces van unit rechter-commissaris belangrijk onderdeel taken griffiers

'Als alles volgens planning loopt, start een opleiding schrijfjuristen voor de strafsector in oktober 2019'


Stephanie Muller-Biekman, Farzia Amirullah en Jaiwantie Chander-Roepa zijn gisteren beëdigd tot fungerend-griffier bij het Hof van Justitie. Naast het ondersteunende werk voor rechters, wacht hen een belangrijke taak in het digitalisatieproces van de unit rechter-commissaris (rc). 'De tijd waarin gegevens heel erg geheim waren – in de zin van niemand anders dan u - is voorbij', sprak waarnemend Hof-president Iwan Rasoelbaks, aldus Starnieuws vandaag, dinsdag 25 december 2018. 

Indien de rechtelijke organisatie zover is om de zaakregistratie bij de unit rc te digitaliseren, dan worden de griffiers hierin getraind, zei Rasoelbaks. 'Nu is alles nog steeds handmatig en dat moeten wij niet meer willen anno 2018 - 2019.' Hij gaf aan om naar een geautomatiseerd systeem te willen werken met verbindingen voor sleutelpersonen. De griffiers zullen alle gegevens moeten invoeren, zodat die beschikbaar zijn voor beleid. 'Ook voor de nodige informatievoorziening naar de gemeenschap toe en internationale organisaties', vulde de Hof-president aan.

Internationale organisaties doen vaker verzoeken om gegevens over bijvoorbeeld aantal behandelde zaken bij de rc, straf- en civiele zaken als het gaat om onderwerpen die hun regarderen, legde hij uit. 'Die gegevens zijn niet makkelijk beschikbaar, omdat het zoekwerk is in de handmatige registers. En daar moeten wij zo snel als mogelijk uit komen.' De werkdruk op de griffiers zal afnemen, 'wanneer u met een druk op de knop bijvoorbeeld de aantallen van toetsingen van jeugdigen kunt halen'.

Griffiers moeten niet meer een halve dag uittrekken om in de archieven de stukken te tellen om zo statistieken te verzamelen. 'We moeten dat pad verlaten. Er zijn mogelijkheden en instrumenten om dat te doen.' 

De Hof-president hield het drietal nog andere trainingen voor, zoals een cursus blind typen om de vaardigheid met tekstverwerking te vergroten. De griffiers kregen ook de regels te horen die kunnen leiden tot hun onmiddellijke ontslag. Zoals het aannemen van giften, beloften of schenkingen voor bijvoorbeeld het bespoedigen van een zaak. 'Giften en beloften passen ook niet in het kader van de geloofsovertuiging, voor het geval u dienstbaar bent aan de samenleving', merkte  Rasoelbaks op, na de inzegeningshandelingen van een geestelijke.

Voorafgaand aan de beëdiging hebben de griffiers stage gelopen op de griffie en de unit rc. Griffiers zijn ondersteunend in hun werk naar de rechter toe. Zij helpen bijvoorbeeld de rc met de organisatie en maken de afspraken met het Openbaar Ministerie en de advocaten. Zij managen de zittingen, rechtmatigheidstoetsingen, gerechtelijke vooronderzoeken en internationale rechtshulp. Dit rijtje is recentelijk aangevuld met videoverhoren bij rechtshulp die wordt verleend. Rasoelbaks hield hen dan ook de belangrijkste verwachting hierin voor: het zo spoedig mogelijk beschikbaar stellen van het eindproduct op papier. Hij somde verschillende redenen op die vertragend werken in dit proces.

Verder zei Rasoelbaks, dat als alles volgens planning loopt, een opleiding schrijfjuristen volgt voor de strafsector in oktober 2019. Begin van dit jaar startte de eerste cursus voor schrijfjuristen voor de civiele sector voor de duur van 15 maanden.

Schrijfjuristen doen het voorwerk – voor formuleren van beslissingen van de rechter. Griffiers zijn ondersteunend naar de rechter toe en doen veel administratieve en organisatorische werkzaamheden.  Juristen en academici van de universiteiten moeten volgens hem niet aan een stuk door registers of formulieren invullen. 'Het is zielig en jammer als u daar blijft haken.' Hij drukte hen op het hart om vakinhoudelijk bezig te zijn – in de lijn van de werkzaamheden van de rechter.

In januari start de rechtelijke organisatie met de sectorale aansturing. Binnen de nieuwe structuur zijn rechters ingedeeld als sector- en unitvoorzitters. Er zijn zeven units: rechter-commissaris, strafkanton, Hof-civiel, Hof-straf, Kort Geding, familie en handel. De aansturing van deze units - maximaal 25 personen -, moet leiden tot een beter product. Rasoelbaks vertelde dat hij intern het idee heeft geopperd om te kijken welke unit het snelst kan worden gecertificeerd (kwaliteits- en productcertificaat).

De waarnemend Hof-president heeft zich niet uitgelaten over de positie van de zeven kandidaat-juristen tot rechter. Volgens planning zouden zij in januari 2019 formeel als rechter moeten starten met het rechtsprekend werk. Tot de zeven personen behoren universiteitsdocenten en oud-vervolgingsambtenaren. De regering heeft hun benoeming begin oktober 2018 goedgekeurd. Zij moeten nog door de president worden beëdigd, waarna het Hof hen installeert als lid en leden-plaatsvervanger bij het Hof van Justitie.

'Het Douanekorps van Suriname is door en door corrupt'


'Perikelen hebben niets te maken met werkomstandigheden, het gaat om ordinaire machtsstrijd'

'Minister Hoefdraad heeft totaal geen notie waar het momenteel om gaat'


'Het Douanekorps van Suriname is door en door corrupt. De perikelen die momenteel gaande zijn hebben niets te maken met de werkomstandigheden. Het gaat om een ordinaire machtsstrijd tussen groepen die economische, financiële en criminele belangen van elkaar of van externe groepen waar ze aan gelieerd zijn proberen te beschermen of te consolideren.' Dat beweert althans een anonieme oud-Douaneambtenaar maandag 24 december 2018 in de Ware Tijd.

De man zegt geen voorstander te zijn van het huidige 'autoritaire' managementteam, maar voegt eraan toe dat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën niet moet zwichten voor de druk vanuit de vakbond. De bewindsman heeft volgens hem totaal geen notie waar het momenteel om gaat.

De bond heeft vorige week geëist dat de dienstleiding onmiddellijk wordt vervangen, omdat die de werksfeer verpest. Intussen circuleren op social media - waar mensen al snel overgaan tot vuilsmijterij en andere ongefundeerde opmerkingen en dergelijke - allerlei beschuldigingen richting het managementteam en de leiding van de vakbond.

Bondsvoorzitster Joyce de Vlugt ontkent met klem, dat zij of de bond verwikkeld is in een machts- en belangenstrijd. Zij merkt ook op, dat anders dan in de media is gesteld de vakbond geen ultimatum aan de minister van Financiën heeft gesteld. 'De leden hebben een ultimatum aan het bestuur gesteld om met de minister te praten", zegt de voorzitster. De bondsleden zijn onder andere moe van de onheuse behandeling en beledigingen door het managementteam.

Minister Hoefdraad zei eerder al zich niet de les te laten lezen door de vakbond wat betreft het aanstellen van leidinggevenden bij werkarmen van Financiën. Hij merkte op dat er geen sprake is van een arbeidsconflict en dat hij een goede verstandhouding heeft met de leiding van de vakbond. Hij zal het bondsbestuur voor januari uitnodigen om de door de bond opgevoerde pijnpunten te bespreken. Intussen is een team aan het werk gezet om onderzoek te doen naar misstanden bij de douane.

Kersverse Mexicaanse gouverneur Martha Erika Alonso verongelukt in helikoptercrash

Minder dan twee weken geleden werd Alonso de eerste vrouwelijke gouverneur van Puebla

Echtgenoot, senator Rafael Moreno Valle, ook in crash gedood in centraal Mexico


Een helikopter met de Mexicaanse gouverneur Martha Erika Alonso en haar echtgenoot, senator Rafael Moreno Valle, aan boord is maandag 24 december 2018 gecrasht in centraal Mexico, zeggen ambtenaren. Er zijn geen overlevenden. 

Het ongeluk gebeurde laat maandagmiddag toen het toestel naar beneden ging in Huejotzingo, een stad ten noordwesten van Puebla, de hoofdstad van de staat met dezelfde naam.

Foto's van de crashlocatie laten zien dat de helikopter volledig is vernietigd en er brandde een klein vuur.

De oorzaak van de crash was niet meteen bekend.


Erika Alonso is minder dan twee weken geleden aan de macht gekomen, waardoor zij de eerste vrouwelijke gouverneur van Puebla werd. Haar man diende van 2011 tot 2017 als gouverneur en trad in september aan als senator. Beiden waren leden van de oppositiepartij NAP, Partido Acción Nacional.
De helikopter was van een helihaven in Puebla vertrokken en ongeveer 30 minuten later neergestort. Ten minste één andere passagier was aan boord, maar het totale aantal inzittenden was niet onmiddellijk bekend.

'Ik ontvang informatie over een helikopterongeval in de staat Puebla', zei president Andrés Manuel López Obrador in een tweet. 'Ik heb de hele regering opdracht gegeven om onmiddellijk te handelen. We werken eraan meer informatie te verzamelen.'

(Suriname Mirror Reports/BNO News/ExcelsiorTwitter/Milenio/YouTube)