donderdag 12 april 2018

Girjasing (VHP): 'Onderwijsminister Ferrier heeft verkeerde start gemaakt'

Politicus stoort zich aan woorden 'de leerkrachten moeten meer gaan presteren'...

'Zij denkt als kinderpsycholoog, maar dat maakt nog steeds geen goede minister'


VHP-politicus Shailendra Girjasing is het niet eens met uitspraken van de nieuwe minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Hij heeft als politicus aanstoot genomen aan de woorden 'de leerkrachten moeten meer gaan presteren'. Girjasing vindt het een misplaatste opmerking. Dit bericht vandaag, donderdag 12 april 2018, het Dagblad Suriname.

'De leerkrachten zijn buiten hun schuld, vanwege inflatie veroorzaakt door de regering, achteruit gegaan. Zij zijn buiten hun schuld minder gaan verdienen. Vroeger verdienden zij ongeveer 700 tot 900 Amerikaanse dollar. Nu verdienen zij maar 400. En dat allemaal buiten hun schuld. Je kunt niet verwachten van mensen dat zij zich optimaal inzetten, wanneer zij minder verdienen. Bij de minister is minder verdienen niet het geval. Die verdient veel. Van haar mag ik verwachten dat zij meer gaat presteren. Van de leerkrachten niet', meent Girjasing.

Hij stelt, dat de minister een verkeerde start maakt door de leerkrachten zo'n sneer te geven. De leerkrachten hebben volgens hem altijd naar wens gepresteerd. De omstandigheden waarin zij moeten werken, laten juist te wensen over.

'Niemand gaat naar de scholen om te vragen waar de verouderde schoolboeken zijn. Niemand kijkt onder welke omstandigheden leerkrachten les moeten geven. Geen krijt, water, bordenwisser. De minister gaat hier helemaal aan voorbij. Zij denkt als kinderpsycholoog, maar dat maakt nog steeds geen goede minister', meent de politicus.

Hij had tenminste van de minister verwacht eerst met de stakeholders aan tafel te zitten, om vervolgens problemen op te lossen. Met vooroordelen het werk aanvangen, ziet Girjasing niet zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten