woensdag 14 december 2016

Politie ontkent kinderen te 'dumpen' bij kindertehuis en haalt uit naar journaliste Hoever van de Ware Tijd

Artikel in de Ware Tijd wordt door politie naar rijk der fabelen verwezen

- 'Het is niet eerste keer dat deze journaliste zich op bepaalde manier uitlaat over het Korps'
- 'Ons bekruipt het gevoel, dat zij de organisatie bewust in kwaad daglicht probeert te zetten'

14-12-2016 De Surinaamse Krant/Korps Politie Suriname/Paul Kraaijer


In de Ware Tijd verscheen zaterdag 10 december 2016 een artikel met als kop 'Politie dumpt 11-jarige inbreker bij kindertehuis'. Journaliste Naomi Hoever van de Ware Tijd schrijft, dat probleemkinderen die in aanraking komen met de politie worden achtergelaten bij kindertehuizen. 

De politie verwijst deze informatie naar het rijk der fabelen, zo laat zij vandaag, woensdag 14 december, in een persbericht weten.

Het kind waar over wordt gesproken in het artikel van de journaliste is in september nadat hij in aanraking is gekomen met de politie en in vrijheid is gesteld, door de politie van Jeugdzaken afgestaan aan zijn moeder. In oktober pleegde het kind weer een strafbare handeling en werd weer aangehouden door de politie. Hij is na zijn invrijheidstelling weer afgestaan aan zijn moeder.

Uit de registratie van het Korps Politie Suriname blijkt niet, dat er een jongen is geplaatst in Huize Campagne door de politie.

De politie heeft in verband met de informatie die is opgenomen in het artikel eveneens geprobeerd in contact te treden met mevrouw Silvy Campagne, wiens naam is genoemd in het artikel. De vrouw weigert echter om informatie te geven of de politie te woord te staan.

Journaliste Naomi Hoever heeft nimmer contact opgenomen met de politie om wederhoor te plegen. Het is niet de eerste keer dat deze journaliste zich op een bepaalde manier uitlaat over het Korps Politie Suriname. Ons bekruipt het gevoel, dat zij de organisatie bewust in een kwaad daglicht probeert te zetten. Het Korps Politie Suriname betreurt het ten zeerste dat de organisatie een imagodeuk wordt toegebracht door ongefundeerde informatie met de samenleving te delen, zo schrijft de politie in haar persbericht.