donderdag 12 april 2018

Twee ontvoerde Ecuadoraanse journalisten en chauffeur gedood door dissidente FARC-guerrilla's

'Gijzelaars gedood tijdens een militaire operatie die hen probeerde te redden'



De twee Ecuadoraanse journalisten en hun chauffeur die werden gekidnapt door dissidente FARC-guerrilla's (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia) zijn gedood door hun ontvoerders, volgens een verklaring van woensdag 11 april 2018 die aan de groep wordt toegeschreven.

De journalisten werden op 26 maart in Noord-Ecuador gekidnapt en werden verondersteld gegijzeld te zijn in Colombia.

Het zogenaamde Oliver Sinisterra Front eiste de vrijlating van drie gevangen genomen leden van hun groep en een einde aan een bilaterale overeenkomst ter bestrijding van het terrorisme voor de veilige terugkeer van de journalisten van de krant El Comercio.

In de verklaring zei de groep, dat de gijzelaars werden gedood tijdens een militaire operatie die hen probeerde te redden.




'We informeren het publiek en de familieleden van drie gevangen Ecuadoranen, dat de regering van Ecuador en het ministerie van Colombia de levens van de drie gevangenen niet wilden redden. Ze probeerden dit met militaire middelen te redden door te landen op de verschillende punten waar de mannen werden vastgehouden, wat resulteerde in de dood van de twee journalisten en de chauffeur. ' Oliver Sinisterra Front 

De groep beweert 'ten diepste spijt te hebben' van de dood van de gijzelaars.

De autoriteiten moeten de waarheidsgetrouwheid van de verklaring die door Colombiaanse media werd gepubliceerd nog bevestigen.


Het Oliver Sinisterra Front wordt geleid door 'Gaucho', een voormalige FARC-guerrilla uit Ecuador die het vredesproces met zijn guerrillagroep eind 2016 heeft stopgezet. Sindsdien is de groep uitgegroeid tot ongeveer 500 leden en wordt hij beschuldigd van het controleren van de meeste drugshandel.activiteiten in het grensgebied tussen de twee landen, dichtbij de Stille Oceaan.

(Suriname Mirror/Colombia Reports/Twitter/El Tiempo/La Patria/Soundcloud)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten