zondag 14 januari 2018

Sensueel Paraguayaans model Mirtha Sosa groot fan van Real Madrid en Cristiano Ronaldo

Sosa wordt beschouwd als 'De meest sexy fan van Madrid'Sinds enkele jaren heeft het sensuele Paraguayaanse model Mirtha Sosa de belangrijkste overwinningen van Real Madrrid gevierd met nogal gewaagde foto's. Deze sensuele Paraguayaanse 'brandt' social netwerken met haar fanatisme voor Real Madrid en wordt beschouwd als 'De meest sexy fan van Madrid' vanwege haar figuur, dat overal ter wereld hartstochten opwekt. 

Het model, ingezetene van Spanje, is een groot fan van het witte team en viert de titels en overwinningen van het team van trainer Zinedine Zidane met talrijke en provocerende poses op haar social netwerken, waaronder Instagram en Twitter.A post shared by Mirtha Sosa (@mirthasosa) on


Ze vertelde lokale media in Spanje, dat zij een vriendschap heeft met Cristiano Ronaldo en verzekerde dat elke wedstrijd wordt gecommuniceerd om hem een goed gevoel te geven. Daarnaast hoopt zij, dat zijn team de kampioen van het volgende seizoen wordt.


Zware 7.1 aardbeving treft de zuidkust van Peru

Zeker twintig gewonden en een dode


Een zware aardbeving heeft vanochtend, zondag 14 januari 2018, de zuidkust van Peru getroffen, aldus de US Geological Survey (USGS), die schade toebracht aan sommige huizen, wegen en ongeveer 20 mensen verwondde. 

De aardbeving had een kracht van 7.1 op een diepte van ongeveer 10 kilometer, zei de USGS.

Peru's Geofysisch Instituut stelt, dat de aardbeving van magnitude 6.8 zijn epicentrum had in Lomas, in de zuidelijke regio van Arequipa.
De Peruaanse maritieme autoriteiten zeiden, dat de beving geen tsunami veroorzaakte aan de Peruaanse kust.

Gouverneur van Arequipa, Yamila Osorio, zei op Twitter, dat 20 'lichtgewonden' werden gemeld in de stad Cacha en een dode, terwijl er sprake is van geringe materiële schade, waaronder enkele ingestorte wegen:Verschillende gemeenten hadden geen elektriciteit en veel huizen waren ingestort, zei Osorio.(Suriname Mirror/Reuters/Twitter/Andina/YouTube)

Bisschop Karel Choennie naar Peru voor ontmoeting met paus Franciscus

Paus Franciscus in gesprek met inheemse gemeenschappen in Chili en PeruStarnieuws meldt vandaag, zondag 14 januari 2018, dat bisschop Karel Choennie dinsdag naar Puerto Maldonado, Peru, afreist voor een ontmoeting met paus Franciscus en de bisschoppen van het Amazonewoud. De Rooms-katholieke wereldleider bezoekt Chili en Peru en zal hij tijdens zijn verblijf hulde brengen aan de religieuze wortels van de landen en het lot van inheemse mannen en vrouwen onderstrepen. 

Paus Franciscus is 15, 16, 17 en 18 januari in Chili en bezoekt die dagen de steden Santiago, Temuco en Iquique. Hij vliegt vervolgens naar Peru voor bezoeken van 18 tot 21 januari aan Lima, Puerto Maldonado en Trujillo.

In Chili ontmoet de paus inwoners van de inheemse gemeenschap Mapuche in de regio Araucania. Leden van de Mapuche hebben de regering opgeroepen het land, dat in de jaren tachtig, was geconfisqueerd, terug te geven. De democratie in Chili werd eind jaren tachtig hersteld.

De kerkelijke vorst zal ook een ontmoeting hebben met de inheemse bevolking van de Amazone tijdens zijn bezoek aan Puerto Maldonado. Het Amazone-regenwoud omvat grondgebied dat behoort tot negen landen in Zuid-Amerika. Het woud wordt aanzienlijk ontbost, met negatieve gevolgen voor de inheemse bevolkingsgroepen in het gebied en een verlies aan biodiversiteit. In oktober volgend jaar zal de synode van bisschoppen zich in een speciale bijeenkomst in Rome concentreren op het Amazonegebied. De synode zal proberen nieuwe wegen van evangelisatie te vinden, vooral voor inheemse mensen die 'vaak vergeten en verlaten worden zonder uitzicht op een vreedzame toekomst, ook vanwege de crisis van het Amazonewoud', die een vitale rol speelt in de ecologische gezondheid van de hele planeet.

De Peru-Chili reis zal (de Argentijnse) paus Franciscus is zijn vierde naar Zuid-Amerika. In juli 2013 bezocht hij Brazilië voor Wereldjongerendagen. In juli 2015 reisde hij naar Ecuador, Bolivia en Paraguay. Zijn reis naar Colombia in september was zijn derde bezoek aan het continent als paus.

VN bereid internationale hulp te mobiliseren voor Colombia om Venezolaanse vluchtelingen op te vangen

Venezuela weigert humanitaire hulp van VN

(Bron foto: Twitter)
 
De Verenigde Naties is bereid internationale hulp te mobiliseren voor Colombia om de honderdduizenden Venezolaanse vluchtelingen op te vangen. Dit heeft VN-chef António Guterres in het weekend van 13 en 14 januari 2018 op bezoek in de Colombiaanse hoofdstad Bogota gezegd.

Guterres sprak onder andere met de Colombiaanse president Juan Manuel Santos.


Guterres herhaalde zijn aanbod aan Venezuela om humanitaire hulp te sturen, maar de Venezolaanse president Nicolás Maduro weigert dat vooralsnog aan te nemen.Olie- en delfstofrijk Venezuela verkeert in een diepe crisis door langdurig wanbeleid en door dalende olieprijzen. Het land gaat onder meer gebukt onder honger, hyperinflatie, werkloosheid, gewelddadige criminaliteit en tekorten aan elementaire levensbehoeften.

In de afgelopen twee jaren zijn er naar schatting meer dan 500.000 Venezolanen naar het buitenland uitgeweken. Velen steken de grens met Colombia over.
(Suriname Mirror/El Tiempo/De Telegraaf/El Espectador/Twitter/YouTube)

Breeveld (DOE) verontwaardigd over aanwezigheid, wèèr, van scalians op stuwmeer

'Het lijkt dat respect voor milieu en welzijn van mens en natuur worden opgeofferd voor eigen voordeel'

'De scaliantes moeten daar weg, punt uit!'


'Het is zeer jammer dat het scaliantes probleem tot nu toe niet afdoende kan worden opgelost. Er is hier sprake van machteloosheid van beleidsmakers. Het lijkt erop dat respect voor het milieu en welzijn van mens en natuur worden opgeofferd voor eigen voordeel. Ten koste van alles staat het eigen belang voorop', zegt Assembleelid Carl Breeveld vandaag, zondag 14 januari 2018, op Starnieuws. 


'Opnieuw moeten wij de geloofwaardigheid van de regering ernstig in twijfel trekken, omdat recentelijk tijdens de klimaattop in Bonn ons land als groenste land van de wereld werd gepromoot en daarmee respect voor het milieu werd benadrukt', stelt Breeveld. Echter ontbreekt het beleid en daadkracht op dit stuk.

'De scaliantes moeten daar weg, punt uit! De reactie van de heer Frits van Troon spreekt boekdelen! Een duurzaam mens en milieu vriendelijk initiatief door hem op Tonka eiland neergezet, wordt compleet vernietigd door ongebreidelde hebzucht en kortzichtigheid.'


Klik hier voor meer berichten over de scalian-problematiek en het gedoogbeleid van de regering.

Agent bedreigt burger met dienstwapen tijdens ruzie op terrein GOw2 Van 't Hogerhuysstraat

De agent is aangehouden


Starnieuws meldt zaterdagmiddag 13 januari 2018, dat in de nacht van vrijdag op zaterdag een agent zijn dienstwapen heeft gericht op een burger op het terrein van pompstation GOw2 aan de Van 't Hogerhuysstraat in Paramaribo.

De twee hadden een woordenwisseling met elkaar. Op gegeven moment haalde de agent zijn vuistvuurwapen te voorschijn en bedreigde zijn tegenstander hiermee.

Starnieuws bericht vernomen te hebben, dat de agent door een meerdere is aangehouden. Het wapen en de scherpe patronen zijn in beslag genomen.

Einde geldsmijterij Brunswijk?

'Niet omdat je Brunswijk heet zou de ordening met een boog om jou heen moeten lopen'


Verbouwereerd nam ik de verschillende interviews en artikelen tot mij, over de ontelbare contracten en concessies (hout en goud) van Ronnie Brunswijk. De openbaring dat hij al de concessies onder ex-president Venetiaan heeft gekregen maakte het geheel bijna bizar voor mij die decennialang onderdeel was van het Nieuw Front regime en nimmer heb geweten dat aan één persoon zoveel rijkdommen van het land werden toebedeeld. 

Het is ten hemel schreiend dat kleine ondernemers niet in aanmerking konden komen voor een kleine concessie, terwijl anderen dan met een veelvoud aan duizenden hectaren er vandoor gingen. Precies zoals dat het geval was met wat in de volksmond bekend staat als de grondenroof onder het regime van de PL. 

Wat mij ernstiger verbaast, is dat Ronnie Brunswijk zelf aangeeft dat hij zovele bus- en bootcontracten al die tijd heeft gehad van de Staat. Als dan het stopzetten van de contracten wordt gezien als een soort wraakactie van de Staat jegens Brunswijk breekt toch echt mijn klomp, omdat we via de media al een tijdje geconfronteerd worden met het gegeven van vermoedelijk fictieve trajecten en ordening van het transportwezen. 

De staat is het verplicht aan de samenleving om daar waar geld vermorst wordt, het vermorsen een halt toe te roepen. Vooral wanneer we zeggen dat we in een crisis zitten. Voor mij zijn de acties van de regering om de staatsuitgaven in te dammen een pluimpje waard. Vooral, omdat dat gebeurt zonder aanzien des persoons. Niet omdat je Brunswijk heet zou de ordening met een boog om jou heen moeten lopen. 

Het kan in het kader van de door de NDP fel gepropageerde sociale rechtvaardigheid waarvan steeds gewag wordt gemaakt door onder andere onze President, ook nooit de bedoeling zijn dat we een systeem in stand houden waarbij rijken steeds de kansen krijgen meer rijkdommen te vergaren en armen de zwaarste lasten moeten dragen. 

De emotionele oproep van Brunswijk om samen te strijden tegen deze regering is naar mijn mening waarschijnlijk slechts ingegeven door het feit dat hij niet meer zoveel geld kan maken, waarmee hij zou kunnen smijten tijdens de verkiezingscampagne. We kunnen ons allemaal die schaamteloze taferelen nog heugen. 

Ik hoop dat de regering op deze zeer hoopgevende weg door zal gaan met de ordening/rationalisering van de staatsuitgaven en het gestalte geven aan de sociale rechtvaardigheid. 

Mr. drs. Sharmila Kalidien-Mansaram

13 Doden en 39 gewonden bij verkeersongeluk in Grao Mogol, deelstaat Minas Gerais

Minibus, autobus en twee vrachtwagens op elkaar op een autowegBij een verkeersongeval zaterdag 13 januari 2018 met een minibus, een autobus en twee vrachtwagens op een autoweg, BR-251, in Brazilië zijn 13 doden en 39 gewonden gevallen. Dat is vernomen van de brandweer. 

In een eerste balans was sprake van zeven doden. Onder de wrakken zijn later nog zes lichamen aangetroffen.

Het ongeval gebeurde ’s ochtends in Grao Mogol, op 600 kilometer van Belo Horizonte, de hoofdplaats van de zuidoostelijke staat Minas Gerais.


Na de botsing vatte een vrachtwagen, geladen met papier, vuur.

Elf van de gewonden zijn er erg aan toe.

De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaken. Door het ongeval raakte de weg geblokkeerd en ontstond 20 kilometer file in beide richtingen.

(Suriname Mirror/Het Laatste Nieuws/O'Globo/Twitter/YouTube)

Braziliaan gaat niet naar kapper, knipt ook niet zelf, maar brandt hoofdhaar 'gewoon' weg...

Na haar te hebben weggebrand tikt hij de vlam uit met zijn handen zonder tekenen van pijn


Bizarre beelden zijn op internet opgedoken van een man, vermoedelijk gefilmd in Brazilië, die een open vlam gebruikt om zichzelf een 'haarsnit' te geven. De man neemt een fakkel en beweegt die rond zijn hoofd om zijn lokken in te korten. 

In het beeldmateriaal, gepost op de site voor het delen van video's LiveLeak, bedekt de onbekende man zijn oor voordat hij de fakkel rond zijn hoofd beweegt. Met ontbloot bovenlijf, met alleen een rode basketbalshort met een blauwe streep, zit de man op een stoel en gebruikt hij de spiegel als extra hulpje.

Hij houdt dan wat lijkt op een lange houten stok met een open vlam aan de bovenkant rond zijn toch al korte haar, waarbij flarden geleidelijk worden afgebrand. Nadat hij delen van zijn haar heeft aangestoken, tikt hij de vlam uit met zijn handen zonder tekenen van pijn of ongemak.


(Suriname Mirror/The Daily Mail/YouTube)