donderdag 12 april 2018

Dierenbescherming Curaçao wil actie OM tegen jongen die een poes weg schopt

Mishandeling kat op video vastgelegd en via social media verspreid


Een video waarop te zien is hoe jongeren een poes mishandelen doet de ronde op sociale media. Op verzoek van de Dierenbescherming Curaçao zoekt het Openbaar Ministerie (OM) uit of en hoe hiertegen kan worden opgetreden. Dat zegt secretaris van de Dierenbescherming Maria Garcia vandaag, donderdag 12 april 2018, in het Antilliaans Dagblad.

Het filmpje is door de scholieren zelf op Snapchat geplaatst met de tekst ‘ayo pushi’. De video duurt slechts zes seconden en laat - hoewel er geen gezichten in beeld komen - duidelijk zien dat een jongen een kat een harde schop geeft.

Verschillende media, waaronder Dolfijn FM Nieuws, pikten het op en deelden het filmpje vol afschuw op hun eigen pagina’s. 'Ik zag de video toevallig voorbij komen op Facebook en ben er erg triest over. Dit is natuurlijk niet normaal, maar jammer genoeg wel de mentaliteit op Curaçao. Mensen hier kennen nog geen intrinsieke waarde toe aan een dier. Daar werken we aan. We willen mede door een educatieprogramma verandering aanbrengen in dit onderdeel van de cultuur. Dit filmpje bevestigt voor ons alleen maar dat dit hoognodig is', aldus Garcia.

En hoewel het op Curaçao aan de orde van de dag is, is de Dierenbescherming niet van plan om het er dan maar bij te laten zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten