donderdag 12 april 2018

Politie vordert met onderzoek naar verdachten bagagecontainer cocaïne-zaak

'We hebben zoeklijnen en er zijn wat zaken boven water gekomen'


De politie heeft enkele verdachten in het vizier in de zaak waarin zondag een partij cocaïne in een container werd onderschept op de Johan Adolf Pengelluchthaven. De Ware Tijd schrijft vandaag, donderdag 12 april 2018, te hebben vernomen, dat het vermoedelijk gaat om medewerkers van de luchthaven. 

De drugs was gevonden in de dubbele bodem van een bagagecontainer van een KLM-vlucht naar Nederland. De cocaïne was in 55 pakken verstopt en had een totaal gewicht van 63 kilo. Het Bestrijding Internationale Drugshandel-team (BID) stuitte op de cocaïne tijdens een controle.

'We hebben zoeklijnen en er zijn wat zaken boven water gekomen, kort nadat wij van start zijn gegaan met het onderzoek. Er is dus goede hoop dat er wat schot komt in deze zaak', reageert Humphrey Naarden, hoofd van de Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname.

Naarden zegt, dat de zaak nog vers is en het onderzoek in de startblokken vandaar dat er niet precies aangegeven kan worden wie er precies bij betrokken is. Hij geeft wel aan dat een aantal medewerkers, dat toegang tot de afdeling heeft, ondervraagd zullen worden. 'Wij gaan iedereen ondervragen, zo zullen wij erachter komen wie verdachte en/of getuige is. We willen dat alles duidelijk wordt. Alles wordt nu op een rijtje gezet.' Ook camerabeelden worden bekeken.

De politie is blij met de drugsvangst, omdat daaruit blijkt dat zij haar werk naar behoren doet en drugssmokkelaars de autoriteiten niet te slim af zijn. Aan de andere kant maakt Naarden zich als burger wel zorgen. 'Als persoon sta je versteld van de ontwikkelingen op het gebied van drugssmokkel. Los van het feit dat wij de drugs onderscheppen, vind je het niet goed dat het land elke keer negatief in het nieuws komt, omdat er weer drugsvangsten zijn geweest binnen onze grenzen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten