donderdag 12 april 2018

Amerikaanse journalist gearresteerd en gevangen gezet in Colombia

Journalist en columnist Michael Fumento verdacht van brandstichting en poging tot doodslag


Een Amerikaanse journalist is gevangen gezet in Colombia op beschuldiging van brandstichting en poging tot doodslag, meldden lokale media dinsdag 10 april 2018. De politie in de stad Bucaramanga vertelde de krant Vanguardia, dat de journalist en columnist Michael Fumento naar verluidt zijn huisbaas had bedreigd en een Molotov-cocktail naar een huis had gegooid.

Het vuur werd blijkbaar door buren gedoofd voordat het volgens de autoriteiten echte schade aanrichtte.

De Canadese Free Press, een conservatieve website die de columns van Fumento publiceert, zei dat de Amerikaan werd aangevallen en zijn medicatie werd ontzegd.


Volgens de lokale autoriteiten had de journalist bezittingen opgeslagen in een gebouw, dat de eigenaar verkocht nadat hij geen huur meer ontving. Dit zou Fumento woedend hebben gemaakt.

Onderzoekers zeggen dat ze e-mails hebben waarin Fumento de vermeende bedreigingen heeft gemaakt.

De Canadese Free Press stelt, dat de journalist wordt vastgehouden op grond van 'Trump-up' aanklachten.

Collega Michael Hahn zei, dat hij de gevangen gezette journalist telefonisch had gesproken en Fumento vertelde hem, dat hem zijn voorgeschreven medicijnen worden onthouden waarvan hij afhankelijk is.  

'Wat ik sindsdien heb meegemaakt, zou je gewoon verbazen,' zei Fumento. 'Je hebt nog nooit zoiets gezien. Denk aan de ergste gevangenisfilm die je ooit hebt gezien en dat is het zo'n beetje. De omstandigheden hier zijn verschrikkelijk.'

Volgens Hahn was de Amerikaanse ambassade niet binnen 48 uur naar Fumento geweest, zoals wettelijk verplicht is. Michael Fumento heeft naar verluidt reportages uitgevoerd in Irak en Afghanistan en is een columnist voor de Canadese Free Press. Hij is ook de auteur van een aantal boeken.

(Suriname Mirror/Colombia Reports/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten