maandag 6 februari 2017

Onbekende luchtvaartmaatschappij Victoria Airways gaat vanaf oktober op route Amsterdam-Paramaribo vliegen

Victoria Airways wil tickets vanaf euro 500 aanbieden...


Nog veel openstaande vragen rond deze luchtvaartmaatschappij en zijn plannen

Victoria Airways in reactie: 'Wij zijn geen airline, maar charter bedrijf dat vliegtuigen inhuurt'

06-02-2017 De Surinaamse Krant


'Binnenkort goedkope vluchten van en naar Suriname en Amsterdam!' Zo kondigt de nog onbekende luchtvaartmaatschappij Victoria Airways zich aan.


Het is echter onduidelijk wie of wat deze maatschappij, waar ze is gevestigd, hoe groot of klein haar vloot is, wie haar directeur is, et cetera. Maar, ze heeft een website, met summiere informatie, en kondigt aan vanaf de eerste week vanaf Schiphol op Suriname te gaan vliegen voor ticketprijzen vanaf euro 500:

Vliegtickets Amsterdam - Paramaribo Suriname 2017


Maandag 02 Oktober 2017

Amsterdam        rechtstreeks            Paramaribo                           Vanaf EUR 500.-            
12:00                      9h00                         16:00


Donderdag 05 Oktober 2017

Amsterdam        rechtstreeks            Paramaribo                           Vanaf EUR 500.-
12:00                      9h00                         16:00


Zaterdag 07 Oktober 2017

Amsterdam        rechtstreeks            Paramaribo                           Vanaf EUR 500.-
12:00                      9h00                        16:00


Donderdag 12 Oktober 2017

Amsterdam        rechtstreeks           Paramaribo                            Vanaf EUR 500.-
12:00                      9h00                         16:00

Zaterdag 21 Oktober 2017

Amsterdam        rechtstreeks           Paramaribo                            Vanaf EUR 500.-
12:00                      9h00                         16:00


Maandag 23 Oktober 2017

Amsterdam        rechtstreeks           Paramaribo                            Vanaf EUR 500.-
12:00                      9h00                         16:00

Op de website is een vliegtuig afgebeeld zonder naam of logo (zie foto top)....

'Het primaire doel van Victoria Airways is simpel', zo is op de website te lezen. 'Goedkoop en veilig vliegen met een perfecte service. Wij geloven dat dit kan! Geboren uit het idee dat vliegen goedkoper kan zonder daarbij de vliegveiligheid uit het oog te verliezen.'

'Viktoria Airways is een jong en dynamisch bedrijf. Geen grote kantoren of andere hoog betaalde overhead kosten.. wij proberen de kosten zo laag mogelijk te houden met een relatief klein, maar gemotiveerd team. Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen voor de eerste vluchten in Oktober 2017 met als bestemming Paramaribo, Suriname. In 2018 zullen wij uitbreiden met andere geweldige bestemmingen. De eerste vluchten zijn binnenkort online te boeken.' 

Is dit een serieuze poging van een nieuwe luchtvaartmaatschappij om zich te bewegen in het spanningsveld van de SLM, de KLM en vanaf april TuiFly of moet een en ander nog met enige terughoudendheid worden benaderd? Vooral nu over Victoria Airways geen enkele informatie op het internet te vinden is en dat laat vele vragen open.

Het wachten is op antwoorden van een directeur van Victoria Airways om meer duidelijkheid te verkrijgen over de maatschappij, haar plannen en over de realiteitszin. Het is op dit moment ook nog niet duidelijk of de SLM bekend is met Victoria Airways. Beide zijn voor een reactie benaderd.

In een niet  met naam ondertekende reactie laat Victoria Airways de redactie van De Surinaamse Krant het onderstaande weten:

'Wij zijn momenteel nog in opstart fase. In grote lijnen hebben wij alles klaar, maar op dit moment moeten wij nog de puntjes op de i zetten. Nog niet alles in officieel vandaar dat wij niet alle gevraagde informatie al kunnen geven.

Wij zijn een groep mensen die van mening zijn dat sommige vluchten goedkoper kunnen. Ik weet uit eigen ervaring dat veel mensen lang sparen omdat de tickets van bijvoorbeeld de KLM erg duur zijn. Wij zijn geen Airline, maar een charter bedrijf dat de vliegtuigen per vlucht inhuurt. Wij hebben geen eigen vliegtuigen en daarom hebben wij ook een foto van het type toestel dat wij inhuren geplaatst (zonder logo). 

Volgens onze berekeningen kunnen de vluchten van en naar Paramaribo vele malen goedkoper uitgevoerd worden wanneer het door een klein bedrijf wordt gedaan. immers, wij hebben geen grote kantoren en andere grote overhead kosten. Op dit moment zijn onze berekeningen dusdanig dat wij van mening zijn dat een ticket voor een enkele reis al vanaf 500 euro aangeboden kan worden (en misschien nog wel minder). Wij gaan geen lijndienst aanbieden. 

De vluchten die wij aanbieden zijn charter vluchten. Het succes zal dan ook in grote mate bepaald worden door de bezetting in het vliegtuig. Wanneer wij volgeboekt worden, is het voor ons goed haalbaar om een goede en lage prijs aan te bieden. Wij hebben geen contact met andere maatschappijen, omdat wij onszelf als separaat willen zien van andere aanbidders. Omdat wij charters zullen gaan uitvoeren en geen dagelijkse lijndiensten, worden de vergunningen geregeld door het bedrijf waar wij de vliegtuigen van huren. 

In het kort: wij willen dat alle mensen de kans hebben om naar Suriname te gaan (en naar Amsterdam) en niet lang hoeven te sparen in verband met de veel te hoge kosten. Als mensen dit waarderen en de vlucht bij ons zullen boeken, dan is dit iets wat wij meerdere malen in de maand kunnen aanbieden. Ik snap dat het op dit moment niet veel informatie is, maar om ons bedrijf in dit stadium te beschermen lijkt dit ons beter op deze manier. Wanneer alles helemaal rond is en wij kunnen gaan beginnen met het verkopen van de stoelen, zullen wij alle informatie ook op de website plaatsen.'

(Red. De Surinaamse Krant)