woensdag 10 december 2014

Zinloos afknallen van een ocelot door een 'killer of tigers'.......

Jager blijkt geen verstand van wild te hebben 

Schiet kleine ocelot dood en beweert dat het een jaguar is.....

10-12-2014 Door: Paul Kraaijer


Paramaribo - Soms kom je op social media bij toeval een foto tegen waarbij je je afvraagt, hoe is het mogelijk? Zo stuitte ik vandaag op twee foto's op de Facebookpagina van de nu 25-jarige Andy Stedenburg Akien(m)boto. Deze knaap heeft op 3 oktober 2013 foto's geplaatst op zijn Facebookpagina van een door hem doodgeschoten onschuldige kleine katachtige, een ocelot. Waar het dier is doodgeschoten is niet duidelijk.

De zogenoemde jager vind zichzelf een 'Killer of tigers', een 'snipper' en vindt 'het zo cool' om met een jachtgeweer in het binnenland rond te huppelen, zo laat hij op zijn pagina weten.


Onder een van de twee foto's zijn zo'n veertig reacties geplaatst en kennelijk gelooft iedereen wat Andy beweert, namelijk dat hij een 'tijger' zou hebben afgeknald. Hier, in Suriname, zegt men 'tijger' of 'tigri' als een jaguar wordt bedoeld. Maar, deze zogenoemde jager heeft kennelijk totaal geen verstand van wild in het binnenland en schiet gewoon op alles. Van zo iemand zou het wapen dan ook meteen in beslag moeten worden genomen en een eventuele vergunning moeten worden ingetrokken.
Iedereen met een beetje dosis gezond verstand ziet meteen dat het dier op de twee foto's geen jaguar is, maar een kleine katachtige, te weten een ocelot.

Hij durft zelfs in een door hem zelf geplaatste reactie het volgende te beweren:

'Mr. R. (...) u heeft gelijk, maar u snapt niets van hor.... In ´t binnenland grappen we niet met zulke beesten.... Want als ik u verteld tot waar ze zich begen en wanneer gaat u zelf schrikken.... Ze kunnen gewoon een keertje een kind op eten. Killer of tigers..... Sniper..... 02-10-2013 @ nyt 20:05......'

'Een kind opeten'??? Ongelooflijke domheid van deze vermeende jager. Dit is gewoon een losgeslagen jongeman die het gewoon spannend vindt om met een jachtgeweer in de hand door het binnenland te lopen en op alles wat los en vast zit te schieten.

Dat je dan ook nog zo ondoordacht bent om de foto's op je Facebookpagina te plaatsen en er daardoor mee te koop te lopen...... Het is 'zo not cool'!

De flora en fauna in Suriname verdienen een betere bescherming tegen types als Andy. Dit is absoluut geen goede reclame voor het oh zo groene Suriname.....