zaterdag 12 oktober 2019

Nikita Pienas-Amoeferie uit Moengo gekroond tot Miss Marron 2019

'Haar vlotheid en presentatie hebben gemaakt dat ze heeft gewonnen'


Nikita Pienas-Amoeferie uit Moengo is rond drie uur donderdagochtend in een bomvolle Anthony Nesty Sporthal, gekroond tot Miss Marron 2019. Zij vertegenwoordigde de dorpen Ofia Olo en Pete Ondro. Op de tweede plaats eindigde Devlijn Abiamofo en de derde plaats ging naar Jeloema Koes, zo meldt de Ware Tijd zaterdag 12 oktober 2019.

Pienas-Amoeferie ontving haar kroon van minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en een miss van Tropical Beauties. Ze kreeg, naast een sjerp en de kroon, een auto, Vitz, als hoofdprijs.


De vijftien contestanten van de verschillende stammen die deelnamen aan de show hebben het de jury niet gemakkelijk gemaakt. 'Haar vlotheid en presentatie hebben gemaakt dat ze heeft gewonnen. Ze was gewoon goed in alle rondes, het beantwoorden van haar vraag en ze had echt een leuke uitstraling en ook in haar presentaties was ze echt vlot', aldus Rohandie Jozefzoon, de trekker van Twister Entertainment Suriname, de organisator van de verkiezing.

De winnares heeft ook de prijs voor beste galajurk gewonnen.

'De aanmoediging vanuit het publiek was echt bijzonder ondersteunend voor de soms nerveuze deelnemers', zegt Jozefzoon.

Inheemse protestleiders in Ecuador in gesprek met president Lenin Moreno

(Bron foto: @Expresoec - Twitter)
Voor de tiende dag op rij duizenden mensen de straat op


Inheemse protestleiders in Ecuador zijn ingegaan op de uitnodiging van president Lenin Moreno om met elkaar in gesprek te gaan. Moreno nodigde de leiders van de demonstranten vrijdag uit om te spreken, zodat er geen noodzaak meer was voor protesten en rellen. 


Vrijdag sloegen de protestleiders het aanbod nog af, maar na overleg met hun achterban werd dat besluit herzien. Ondanks de uitnodiging zijn zaterdag 12 oktober 2019 voor de tiende dag op rij duizenden mensen de straat opgegaan.


Het kwam wederom tot rellen tussen actievoerders en politie, waarbij met traangas is geschoten op demonstranten.

Quito lijkt volgens ooggetuigen op een oorlogsgebied. Veel straten zijn afgesloten door de demonstranten die blokkades van brandende banden hebben opgeworpen.


De demonstraties begonnen tien dagen geleden nadat Moreno besloot een brandstofsubsidie in te trekken. De maatregel levert de staatskas ongeveer 4 miljard euro op en is nodig om aan de eisen van het Internationaal Monetair Fonds voor een lening te voldoen.


President Moreno zei tot nu toe, dat hij de maatregel niet wil terugdraaien, maar vandaag leek het erop alsof de regering toch wil kijken of de eis van de demonstranten kan worden ingewilligd. De burgemeester van Quito zei de wet waarmee de subsidie werd afgeschaft, te willen 'analyseren'.

De inheemse bevolking van Ecuador, die bestaat uit verschillende stammen, is een overwegend arme en achtergestelde bevolkingsgroep. Het is niet de eerste keer dat deze mensen zich roeren. Al drie keer eerder moest een staatshoofd aftreden na een door de inheemse bevolking geleid protest.


(Suriname Mirror/CNN Espanol/Twitter/De Telegraaf/El Comercio/NOS)

Bootje met migranten zinkt voor kust Mexico: twee doden en een vermist, acht migranten gered

(Bron foto: Jacob Garcia/Reuters)
Alle opvarenden komen uit Kameroen...

Steeds meer Afrikanen vliegen naar Zuid-Amerika om vervolgens lange tochten over land en per boot te maken naar VS


Een kleine boot die Afrikaanse migranten vervoerde voor de kust van Zuid-Mexico is vrijdag 11 oktober 2019 gezonken. Twee mensen vonden de dood en één wordt vermist, zeiden de autoriteiten. 

De boot voer vanaf de zuidelijke grensstaat Chiapas toen het omsloeg en de opvarenden in het water belandden, zei het parket in een verklaring. Een 39-jarige man werd dood gevonden, voegde hij eraan toe, aangespoeld op de kust. Het tweede lichaam bevond zich later op een paar honderd meter van het eerste.


Een zoekactie 'slaagde erin acht migranten levend te redden', zei het parket, waarbij nog één persoon werd vermist. Ze kwamen allemaal uit Kameroen, een land dat een groeiende uittocht heeft meegemaakt te midden van een steeds gewelddadiger conflict tussen zijn Franse en Engelstalige gemeenschappen.

Chiapas is het belangrijkste kruispunt voor migranten die Mexico doorkruisen  naar de Verenigde Staten. Het zijn meestal Midden-Amerikanen, maar de laatste jaren zijn er steeds meer Afrikanen, die vaak naar Zuid-Amerika vliegen en vervolgens lange tochten over land en per boot maken.


Afrikaanse migranten in Chiapas organiseren regelmatig protesten waarbij ze van de Mexicaanse autoriteiten eisen dat ze hun reis naar de VS kunnen voortzetten.

Migranten zonder papieren gebruiken regelmatig boten om de autoriteiten in het zuiden van Mexico te ontwijken, waar de regering 6.000 nationale gardepersoneel heeft ingezet om de grens te bewaken. Dat maakt deel uit van haar inspanningen om illegale migratie aan te pakken onder een deal om de dreiging van de Amerikaanse president Donald Trump om forse tarieven voor Mexicaanse goederen op te leggen te voorkomen.

Volgens de deal heeft de Mexicaanse regering nog eens 15.000 nationale gardepersoneel langs de noordgrens ingezet en de terugkeer van meer dan 50.000 migranten die asiel zoeken in de VS geaccepteerd, die nu in Mexico moeten wachten terwijl hun claims worden behandeld.

(Suriname Mirror/Informador/Al Jazeera/AFP/YouTube/Twitter)

Venezolaans model Alexandra Méndez poseert in sexy bikini

Méndez had in maart nog prikkelend contact met Cristiano Ronaldo...Alexandra Méndez, of voor vrienden gewoon 'la Chama', trouw aan haar stijl, veranderde de temperatuur op Instagram opnieuw na te poseren in een sexy bikini die haar fysieke kenmerken toont. Via haar Instagram-account deelde Méndez de recente momentopname.


Een bericht gedeeld door Alexandra (@alexandramendezof) opEen bericht gedeeld door Alexandra (@alexandramendezof) op


Het Venezolaanse model plaatste de beschrijving 'Wet' ('Nat') en dat leidde ertoe dat verschillende volgers, vooral mannen, de beschrijving op verschillende manieren kunnen interpreteren. De publicatie heeft meer dan 35.000 likes.

Een bericht gedeeld door Alexandra (@alexandramendezof) op

Een bericht gedeeld door Alexandra (@alexandramendezof) op
Alexandra Mendez vertelde overigens medio maart in een Peruaanse tv-show op welke grappige wijze voetbalster Cristiano Ronaldo haar het hof maakte. De 34-jarige Alexandra was er blijkbaar bijzonder trots op, dat niemand minder dan Cristiano Ronaldo haar via haar Instagrampagina contacteerde.Gevraagd naar hoe Ronaldo dan aan haar gsm-nummer kwam, antwoordde het model, dat Ronaldo had gereageerd op een uitdagende Instagram-foto waarop ze haar achterkant liet bewonderen in wat slechts een minuscuul bikinibroekje was.'Hij vroeg me of die billen echt waren. Natuurlijk zijn ze dat!' Waarop Ronaldo haar op zijn beurt selfies stuurde, om vervolgens over te gaan tot de volgende stap. In de vorm van een weddenschap. 'Als hij zou scoren tijdens een match waarop ik aanwezig was, mocht hij in mijn billen bijten. Ik was toen met enkele Venezolaanse vrienden op vakantie in Spanje en Ronaldo heeft tickets voor een match van Real Madrid geregeld. We hebben elkaar na de match ook echt ontmoet, maar er is niets gebeurd.'

(Suriname Mirror/El Popular/Het Laatste Nieuws/Instagram)

Guaido: 'Verkozen president van Guatemala toegang tot Venezuela geweigerd'

(Bron foto: Twitter)
Alejandro Giammattei zou oppositieleider Juan Guaido ontmoeten


De president-elect van Guatemala is vandaag, zaterdag 12 oktober 2019, de toegang tot Venezuela geweigerd, waar hij volgens de oppositie van Venezuela oppositieleider Juan Guaido zou ontmoeten.


Het kantoor van Guaido zei op Twitter, dat Alejandro Giammattei, een conservatief die in augustus het presidentschap van het Midden-Amerikaanse land won, landde op de internationale luchthaven Simon Bolivar in de buurt van hoofdstad Caracas, maar 'regeringsfunctionarissen belemmeren zijn binnenkomst'.


Guaido, die de oppositie gestuurde Nationale Assemblee leidt, werd in januari door tientallen andere landen erkend als de rechtmatige leider van het land na de Grondwet te hebben ingeroepen om een ​​interim-presidentschap aan te nemen, met het argument dat de herverkiezing van president Nicolas Maduro in 2018 onwettig was.

'Dit is een boodschap voor president Guaido: we zijn bij u. Hoewel ze ons niet hebben binnengelaten, zullen we vandaag onze stem laten horen over het hele continent', zei Giammattei in een video gefilmd in een vliegtuig en gepost door Guaido op Twitter.


Maduro, een socialist, noemt Guaido een door de VS gesteunde pop die hem in een coup wil verdrijven. Maduro heeft toezicht gehouden op een economische ineenstorting in het ooit welvarende OPEC-land en wordt beschuldigd van corruptie en mensenrechtenschendingen.

In een tweet, voordat Giammattei de toegang werd geweigerd, noemde het kantoor van Guaido hun geplande bijeenkomst 'historisch en zonder precedent'.
(Suriname Mirror/Prensa Libre/Reuters/La Hora/Twitter/Diario de Avila)

Bouterse: 'Zeker een of twee buitenlandse reizen zal ik nog moeten maken'

Uitnodigingen van onder meer China, Rusland, Indonesië, India en Servië


President Desi Bouterse stelt gedurende deze regeertermijn nog tenminste twee buitenlandse reizen in het vooruitzicht. Het staatshoofd zegt in een vraaggesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII), dat hij uitnodigingen heeft liggen van onder meer China, Rusland, Indonesië, India en Servië. 

Gezien de korte periode voor de verkiezingen zegt de president: 'Ik weet niet zeker, maar zeker een of twee buitenlandse reizen zal ik moeten maken, omdat er grote projecten mee gemoeid zullen gaan gaan.'

Pratend over de internationale betrekkingen van Suriname zegt het staatshoofd, dat wanneer bijvoorbeeld de minister van Buitenlandse Zaken van Rusland naar hier komt, dat land wel iets ziet in Suriname. 'Rusland is niet de eerste het beste land', aldus Bouterse, die verder ook de komst van de ministers van Buitenlandse Zaken van Indonesië en China alsook de aanwezigheid van de Indiase president Ram Nath Kovind opsomt. 'Het zijn hele grote jongens. Het is niet zomaar, dan wijzen ze de Surinamers van, jouw land is belangrijk. Wij van de grote wereld zien dat en jullie zien dat helaas nog niet.'

Volgens Bouterse is Suriname een te klein land om op het wereldforum het spel te dirigeren, 'maar binnen het spel moeten we toch kijken hoe we participeren om voor ons land het maximale eruit te kunnen halen.' Het staatshoofd is van mening dat Suriname sowieso met alle landen zou moeten samenwerken, maar dat er vooral met de buurlanden, het Caribisch gebied en 'superpowers' als de VS, China, Indonesië, India en ook 'Afrika' (dat geen land is, maar een werelddeel...😉) heel goede banden moeten bestaan.

Ten aanzien van de band met Nederland zegt de president, dat de politiek welke Den Haag heeft gespeeld naar Suriname de relatie heeft bekoeld 🤨. Hij zegt, dat het altijd goed is om relatie te verbeteren. 'But it needs two to dance a tango.'

19 Nieuwe Koreaanse SsangYong Musso's voor korps districtscommissarissen

(Bron foto's: NII)
'Zo ga je beter gemotiveerd aan het werk'...😮


'Zo ga je beter gemotiveerd aan het werk', aldus districtscommissaris (dc) Theresia Cirino van Sipaliwini/bestuursressort Coeroenie, na ontvangst van de sleutels van een nieuwe SsangYong Musso dubbel cabine pickup uit handen van minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO).  Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII, vrijdag 11 oktober 2019.

De minister zegt, dat hij trots is op de dc’s die de afgelopen periode 'met overgave hun werk zijn blijven doen ondanks ze niet allemaal over een degelijk dienstvoertuig beschikten'. 

Met de aanschaf van nieuwe voertuigen voor het korps van dc’s heeft de minister voorzien in een dringende behoefte. De regering heeft negentien voertuigen besteld, waarvan twaalf ondertussen al bij het ministerie zijn afgeleverd.

De eerste voertuigen zijn woensdag overhandigd aan de dc’s.

De dc’s hebben samen met de minister een prioriteitenlijst samengesteld voor de verdeelsleutel van de voertuigen. Minister Dikan heeft de hoop uitgesproken, dat de beschikking over de nieuwe voertuigen de mobiliteit van de dc’s zal verbeteren, iets wat de bestuursdiensten landelijk ten goede zal komen.

Ressort Lelydorp in de greep van de criminaliteit

Via een WhatsApp groep van buurtbewoners wordt gevraagd alert te zijn


Het ressort Lelydorp in het district Wanica, is volgens een aantal bewoners, in de greep van de criminaliteit. Mensen uit het ressort deden hun beklag donderdag 11 oktober 2019 in De West. 

Buurtbewoners verenigd in een WhatsApp groep, houden elkaar op de hoogte van wat er gebeurt in de wijk. Een buurtbewoner (naam bekend bij De West) geeft aan, dat op klaarlichte dag wordt ingebroken in de huizen, honden worden vergiftigd en er worden onbekende personen in voertuigen met donkere ruiten waargenomen. Ook zou de verkoop van drugs een normale zaak zijn in het ressort.

Langs de openbare markt, warungs, bus- en taxistandplaats en voor diverse winkels, zouden drugs verkocht worden. Jongemannen in schooluniform zouden voor de winkels staan en drugs aanbieden aan schoolkinderen.

De buurtbewoner stelt dat uit navraag is gebleken, dat de politiepost te Lelydorp onderbemand is en dat de agenten niet goed uitgerust zijn en lange uren moeten maken. 'Wij vinden het vervelend om zo te leven. Vooral degenen die aan het werk zijn overdag en in de avond. Al hebben we diefijzer en camerabeveiliging, toch wordt er ingebroken. Meisjes worden lastig gevallen door deze figuren. Wij zijn bang voor ontvoering en verkrachting van onze kinderen', aldus de bezorgde bewoner.

Via de WhatsApp groep worden bewoners gevraagd alert te zijn. Een groep criminelen zou getracht hebben een overval te plegen op Naskip te Lelydorp.

Olietanker Diamondway voor de zuidkust van Curaçao

Tanker afkomstig uit haven Amuay in Venezuela

Schimmigheid rond bestemming tanker - Refineria Isla Curaçao en Curoil weten van niets...


De olietanker Diamondway lag gisteren voor de zuidkust van Curaçao, volgens Marinetraffic met als bestemming de olieterminal bij Bullenbaai. Dezelfde website meldt, dat het schip donderdag arriveerde, nadat het woensdag vanuit Amuay in Venezuela was vertrokken. Amuay is de haven waar ook de grote Paraguaná-raffinaderij van Petróleos de Venezuela S.A. (PdVSA) staat, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 12 oktober 2019.

Er bestond gisteren veel onduidelijkheid over de tanker, die onder Liberiaanse vlag vaart, en wat deze in Curaçaose wateren doet.

Overheids-nv Curoil, belast met de lokale distributie en leverantie van brandstof, is niet op de hoogte. Ook Refineria di Kòrsou (RdK), eveneens van de overheid, is niet geïnformeerd. De woordvoerder van Refineria Isla Curaçao, dochterbedrijf van PdVSA, heeft geen informatie over het schip. Toch lijkt alles erop te wijzen dat Diamondway hier is voor de Isla-raffinaderij. Tussen Bullenbaai en Isla is een oliepijpverbinding.

Havenbedrijf Curaçao Ports Authority (CPA) verwijst voor antwoorden naar de lokale agent Rocargo Services. Een medewerker van Rocargo bevestigt de aanwezigheid van Diamondway voor de kust en dat het hiervoor uit Amuay afkomstig is met de bedoeling aan een van de pieren van Bullenbaai aan te meren, maar ‘uit voorzichtigheid’ zegt hij er ‘in dit stadium verder niets over’. Ook op de vraag of de tanker voor Refineria Isla komt, kan de medewerker geen mededelingen doen.

Het is maanden geleden dat een tanker met ruwe olie Curaçao aandeed. Reden waarom de Isla-raffinaderij vrijwel droogstaat en de facto platligt.

Premier Rhuggenaath: 'Agènda Desaroyo Sosial Kòrsou wordt over niet al te lange tijd aan Staten gepresenteerd'

Rode draad in sociaal plan is vergroten veerkracht van de mensen


De Agènda Desaroyo Sosial Kòrsou, de Sociale Ontwikkelingsagenda van Curaçao (Sociale Agenda), zal over niet al te lange tijd aan de Staten gepresenteerd worden. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath (PAR) gisteren naar voren gebracht, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 12 oktober 2019.

Rode draad in het plan is het vergroten van de veerkracht van de mensen. 'Je kan vallen, maar je moet ook weer kunnen opstaan', sprak Rhuggenaath.

De vergadering ging over de aanwijzing van Nederland, maar weidde uit over de groeistrategie, het groeiakkoord, de begroting, de getroffen maatregelen, de technische bijstand en dus ook het sociaal vangnet, de plannen om naast alle maatregelen en plannen ook aandacht te hebben voor de noden van de burgers.

De Sociale Agenda is voorbereid door het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) en door Reda Sosial in samenwerking met verschillende ministeries en met ondersteuning van de Project Management Organization (PMO) die alle projecten en plannen integreert en zorgt voor de coördinatie en uitvoering.

De Sociale Agenda wordt gefinancierd met de inkomsten die voortkomen uit de groeistrategie. Maar, ook een deel van de opbrengst van de verkoop van telecombedrijf UTS wordt ervoor gebruikt. Het urgentieplan is in de Sociale Agenda opgenomen, zo legt Rhuggenaath nader uit. Dit programma begon met een pilotproject in vier wijken Buena Vista, Montaña, Otrobanda en Barber. In juni van dit jaar is besloten dat Reda Sosial de coördinatie overneemt.

Jongetje van 1 jaar verdrinkt in een emmer water te Latour

Peuter loopt op een onbewaakt moment naar de badkamer en tuimelt in emmer


Een jongetje van 1 jaar is donderdag in de vooravond verdronken in een emmer water, nadat hij op een onbewaakt moment naar de badkamer was gelopen en in de emmer tuimelde. Het ongeval vond plaats in het politieverzorgingsgebied Latour, aldus Waterkant.net vandaag, zaterdag 12 oktober 2019.

De moeder was met haar zoontje en enkele andere kinderen thuis. Ten tijde van het ongeval sliep de moeder en de kinderen waren buiten op het erf aan het spelen.

Op een onbewaakt moment is het jongetje naar de badkamer gelopen en getuimeld in een emmer water, waarna hij verdronk.

De moeder werd wakker en zag haar zoontje niet. Na een zoektocht ontdekte zij hem in de emmer. Zij bracht hem meteen naar de Spoed Eisende Hulp. Daar constateerde een arts bij aankomst, dat de peuter was overleden. De politie werd ingeschakeld en ging naar de plaats voor onderzoek.

Rusland (NPS): 'Bouterse bevestigt lening bij Oppenheimer Funds'

'Regering in eindfase nog bezig het volk op te zadelen met grote leningen'


President Desi Bouterse heeft in een interview met het Nationaal Informatie Instituut bevestigd, dat een lening wordt genomen bij Oppenheimer Funds. Het staatshoofd zegt, dat 'anders heel wat projecten gaan blijven liggen, alsook al de goede wetten die zijn aangenomen. But at the end of the day, zal er geld op tafel moeten komen'. 

NPS-voorzitter Gregory Rusland, die deze kwestie onthuld heeft, zegt vandaag, zaterdag 12 oktober 2019, op Starnieuws dat de informatie toch waar was, ook al heeft men geprobeerd een andere draai aan te geven.

'Ik kan u zeggen de zaak zit goed in mekaar. Wanneer gerenommeerde banken zich internationaal achter het project stellen, dan geloof ik niet dat we kunnen zeggen dat wij onverantwoord bezig zijn. We gaan ermee door, anders gaan heel wat projecten blijven zitten.'

'Het staatshoofd zegt wel oor te hebben voor kritiek, maar niet wanneer die kritiek er alleen maar is wanneer men eigenlijk niet weet waarover men praat. Dan fiets ik door.'

Rusland zegt, dat er totaal geen ruchtbaarheid aan werd gegeven dat de minister van Financiën bezig was met het aangaan van een lening van ruim een half miljard Amerikaanse dollar.

De NPS-voorzitter vindt, dat zo kort vóór de verkiezingen de regering het volk niet moet opzadelen met nieuwe leningen en allerlei deals. In elk geval is het nu duidelijk geworden volgens Rusland, dat de regering in de eindfase nog bezig is het volk op te zadelen met grote leningen.

'Het is zijn geld en hij mag het besteden hoe hij wil'

Bestuurs- kundige Boldewijn: 'Als Bouterse vindt dat hij gebaar moet maken, dan is het zijn goed recht'

Boldewijn reageert op kritieken op schenken voedselpakketten door president


'De man is jarig en op je verjaardag is het gebruik dat je trakteert. Iedereen doet dat op zijn eigen manier.' Zo reageert bestuurskundige August Boldewijn vandaag, zaterdag 12 oktober 2019, in de Ware Tijd, op meningen van critici over het besluit van president Desi Bouterse, om in verband met zijn 74e jaardag, morgen, sociale instellingen en andere behoeftigen te gedenken met voedselpakketten en andere spullen.

Zowel op social media als in radio belprogramma's is kritiek geleverd op het gebaar van de president. Sommigen zijn van mening, dat het staatshoofd hiermee erkent dat de nood onder het volk hoog is.

Boldewijn: 'Als hij vindt dat hij het gebaar moet maken, dan is het zijn goed recht. Het is zijn geld en hij mag het besteden hoe hij wil.' Het zou volgens de bestuurskundige anders zijn geweest als de president dit uit belastingmiddelen zou financieren. 'Laten we dat niet hopen.' De NDP heeft gemeld, dat de kosten voor de uitvoering van dit project door de president en verschillende ondernemers worden gedekt.

Het is niet de eerste keer dat het staatshoofd besluit om zijn geboortedag op deze manier te gedenken. Boldewijn stelt, dat dit een 'persoonlijke aangelegenheid' betreft en dat de economische situatie er niet toe doet. 'Als hij gebruik zou maken van staatsmiddelen en daarmee groots zou uitpakken, zou ik dat wel vreemd vinden. In dit geval zegt de man, ik ben jarig, de Heer heeft me gezegend met nog een jaar en die blijdschap wil ik met anderen delen.'

Meer dan vijfhonderd instellingen, waaronder gebedshuizen, kindertehuizen, bejaardentehuizen en internaten, worden getrakteerd op huishoudelijke spullen. Verder worden landelijk 26.000 voedselpakketten gedoneerd.

3,5 Meter hoog houten beeld van Bouterse onthuld in Congreshal

Kunstenaar Guillermo Linger vervaardigt beeld uit hout manjaboomIn de Congreshal te Paramaribo is gisteravond een 3,5 meter hoog houten beeld van president Desi Bouterse onthuld. Dit gebeurde tijdens de Soso Lobi Kunst Expo met als thema ‘Lobi Sranan Udu’, zo bericht vandaag, zaterdag 12 oktober 2019, Waterkant.net.

Het beeld is gemaakt door de 28-jarige kunstenaar Guillermo Linger, die ook het beeldhouwwerk bij de Waka Pasi in de Palmentuin heeft vervaardigd. Linger gaf aan, dat het beeld van de president is vervaardigd uit hout van een manjaboom, die naar schatting ongeveer 210 jaar oud is. Het heeft hem 1 jaar en 5 maanden gekost om het beeld te vervaardigen.

De kunstenaar stelt, dat hij vijf jaar geleden tijdens de verkiezingen van mei al een beeld van een meter had overhandigd aan de president dat ook was vervaardigd uit mahoniehout.

Aan het voetstuk van het beeld van Bouterse is een plateau gebouwd met een gedeeltelijke weergave van het levensverhaal - en wel in abstracte vorm - van deze prominente en volgens de maker bijzondere Surinamer. Linger heeft ervoor gekozen om een beeld van de president te maken, omdat hij vindt dat Bouterse een echte doorzetter is en omdat hij is aangegrepen door zijn levensgeschiedenis.

Naast Linger nemen nog vier Surinaamse kunstenaars, te weten Jhunry Udenhout, Milton Masé, Magretha Moesnadi-Sastropawiro en Rahied Abdoel, van 11-15 oktober deel aan de Soso Lobi Kunst Expo in de Congreshal op initiatief van Purple Movement en Stichting SMART.

Het vervaardigen van hoogwaardige beeldhouwwerken uit verschillende Surinaamse houtsoorten tijdens deze beurs, vindt plaats ter ere van de 74e verjaardag van Bouterse.