woensdag 23 januari 2013

SVJ lijkt blind en doof voor foto'diefstal'...

Voorzitter SVJ hamert wel steeds op diefstal van artikelen.....

Enkele media blijven lezers met foto’s misleiden

23-01-2013  Door: Paul Kraaijer


Paramaribo – Terwijl de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) in de persoon van voorzitter Wilfred Leeuwin zich drukt maakt over plagiaat in de journalistiek, wordt voorbij gegaan aan het feit dat er media zijn die lezers misleiden door foto’s te publiceren met daarin geplaatst de naam van een mediabedrijf of een watermerk en dat is strafbaar.

Hieraan maken zich onder andere schuldig Starnieuws, waar zowel de voorzitter als de vicevoorzitter van de SVJ werkzaam zijn, en het Dagblad Suriname.  
Laatstgenoemde publiceerde vandaag onderstaand artikel waarin een foto is geplaatst van de waarnemend directeur van de Stichting Toerisme Suriname, Farida Lila, die ook nog  waarnemend onderdirecteur is van het onderdirectoraat Toerisme van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). 


In de foto is de tekst geplaatst ‘Dagblad Suriname’, maar de foto is afkomstig van (de website van) het ministerie van TCT......


Voor de zoveelste keer besteed ik hier aandacht aan. 

De SVJ doet dat niet om redenen mij niet bekend, maar feit is dat een paar bestuursleden van deze journalistenvereniging werkzaam zijn voor een mediabedrijf dat zich ook aan dergelijke praktijken schuldig maakt..... Maar, wil de SVJ een geloofwaardige en betrouwbare vereniging zijn dan zouden ook die praktijken onder de loep moeten worden genomen, zo niet, aangepakt.