donderdag 12 april 2018

Directeur nv Stadsherstel Willemstad vindt Venezolaanse barkjes aan Kleine Werf slecht idee

'Het stuk bij Kleine Werf is  al jaren achtergesteld gebied waar politie nauwelijks controleert'

 
Net nu het in dit hoekje van Scharloo wat schoner en rustiger is, overweegt de overheid om de barkjes uit Venezuela weer toestemming te geven aan te meren aan de Kleine Werf. Geen goed idee, vindt Marcel Dennert, directeur nv Stadsherstel Willemstad. Dit bericht het Antilliaans Dagblad donderdag 12 april 2018.

In ieder geval zou de overheid heel goed na moeten nadenken over een dergelijk besluit. Want Dennert weet uit eigen ervaring wat de bemanning van de boten aantrekt in wat hij noemt ‘een van de couveuses van de binnenstad’. 

Nv Stadsherstel heeft verschillende panden in eigendom in Scharloo en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de binnenstad. Het stuk bij Kleine Werf is volgens Dennert al jaren een achtergesteld gebied waar de politie nauwelijks controleert, met overlast door chollers en prostituees en een open riolering.

'Het is een hoekje in de buurt dat extra aandacht vraagt.' Maar de afgelopen maanden signaleert de directeur van Stadsherstel een positieve verandering. Na de afkondiging van de grensblokkade door president Maduro kwamen er steeds minder boten uit Venezuela.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten