zondag 4 maart 2018

Onder voorzitterschap Somohardjo geen samenwerking Pertjajah Luhur met NDP

'We gaan niet met partij samenwerken die geen grenzen en vrienden kent, maar alleen eigen belang'

(Bron foto: Somohardjo)
'De NDP, althans Bouterse, heeft slechts één doel: nooit in de gevangenis te hoeven gaan'


Zolang Paul Somohardjo voorzitter is van de Pertjajah Luhur (PL) zal de partij niet met de NDP onder leiding van Desi Bouterse samenwerken, omdat Bouterse elke partij met wie hij samenwerkt kapot maakt, meldt de politieke partij zondag 4 maart 2018 in een persbericht, aldus de Ware Tijd,   Somohardjo noemde als voorbeelden de KTPI, PDO, KTPI Nieuwe Stijl, PBO, Nieuw Suriname, BVD en DNP.


'We gaan niet met een partij samenwerken die geen grenzen kent, die geen vrienden kent, maar alleen eigen belang. Macht is het enige dat NDP wil hebben', zei Somohardjo zaterdagavond tijdens de eerste editie van de PL Aktua Festa te Lelydorp. Daar werden de kernvoorzitters van ruim 50 onlangs geïnstalleerde en geherinstalleerde kernen gepresenteerd.

De PL-voorzitter toonde zich bijzonder dankbaar tegenover het goed opgekomen publiek, dat zich niet door intimidatie of vrees heeft laten weerhouden aanwezig te zijn. Somohardjo zei dat de NDP zich van een aantal strategieën bedient om absolute regeermacht te verkrijgen, waaronder omkopen en inbraakpolitiek.

'De NDP, althans Bouterse, heeft slechts één doel: nooit in de gevangenis te hoeven gaan. Al moet iedereen daarvoor worden omgekocht. Maar niemand ontkomt zijn lot', zei Somohardjo, die onder anderen verwees naar president Fujimori van Peru, die de gevangenis is ingegaan.

Tegelijkertijd met het omkopen wordt ook inbraakpolitiek gepleegd. Dat heeft de NDP in 1996 gedaan in het huis van de VHP, waarbij een groot deel van deze partij vertrok onder leiding van Dilip Sardjoe en wijlen Atta Mungra, om daarna de BVD op te richten. Hetzelfde is gedaan bij KTPI, met het bekende resultaat. Ook bij de PL is deze inbraakpolitiek uitgeprobeerd, maar de partij staat nog overeind, aldus Somohardjo.

Restaurant in Belgische Sint-Truiden schrapt dessert ’Rijpe Negerin’ van menukaart na storm van kritiek

Eigenaren restaurant Aen Tafel uitgemaakt voor racisten

(Bron foto: Facebook/Het Nieuwsblad)
IJsje al meer dan twintig jaar op de kaart en zo genoemd op aanraden Congolese vriendin van eigenaren


Een restaurant in het Belgische Sint-Truiden schrapt een van de desserts na een storm van kritiek van de menukaart. Het ijsje met de naam ’Rijpe Negerin’ is niet meer te verkrijgen, zo berichten zondag 4 maart 2018 onder andere het AD en De Telegraaf..

De Facebookpagina van restaurant Aen Tafel kreeg veel boze reacties waarin de eigenaren werden uitgemaakt voor racisten. 'Are you serious? Walgelijk!!! Stelletjes Racisten', luidt een van de reacties.

De coupe ‘Rijpe Negerin’ (Foto: Jozef Croughs/Het Belang van Limburg)
Een - uiteraard 😡- Nederlands stel had een foto van de bon met daarop de naam van het ’racisitsche toetjes’ online gegooid. ’Rijpe Negerin 2 bol’ staat groen omcirkeld. Dus, eerst bestellen, vervolgens heerlijk opgegeten en dan pas jammeren over de naam.... hoe inconsequent en weer een voorbeeld van op hol geslagen Nederlands doorgedraaid overal 'racisme' in zien en de ware betekenis van het woord finaal uit het oog verliezend. In ieder geval zal de heerlijke 'Rijpe Negerin' gesmaakt hebben..., maar dat durft dat stel uit Nederland niet te zeggen.

De eigenaren laten via een bericht op Facebook weten (zie hierna), dat de coupe al meer dan twintig jaar op de kaart staat en deze zo genoemd is op aanraden van een Congolese vriendin van het echtpaar.

'In plaats van ons uit te maken voor racisten, te bedreigen en af te kraken op onze Facebookpagina vraag ik om ons te helpen een nieuwe naam te vinden voor ons lekker ijsje. Laten we aub proberen een beetje verdraagzaam te zijn.'


(Suriname Mirror//AD/Het Nieuwsblad//Facebook/De Telegraaf)

Peruaans model Stephanie Valenzuela verrast iedereen met sexy Arabische dans

Stephanie Valenzuela geniet in Dubai

(Bron foto: Instagram)


Het bekende model Stephanie Valenzuela uit Peru weet haar volgelingen te boeien met sensuele buikdanspasjes, vastgelegd op video en viraal op internet. 

Volgens de portal Peru, geniet Stephanie Valenzuela volop van haar leven en bezoekt nu de luxueuze stad Dubai en deelt een paar momenten via haar persoonlijke Instagram-account.


Stephanie Valenzuela trekt ook de aandacht van haar volgers door haar uitbundige dansen die zij met vreugde publiceert op Instagram. Echter, bij deze gelegenheid verraste het model van Peru iedereen door een Arabische dans op een luxe auto.Volgens wat werd geschreven door de krant  La República, maakte Stephanie Valenzuela in de video die op haar Instagram-account werd gedeeld, een ongewone beweging op het ritme van de muziek. Op dezelfde manier is de opname in een paar uur tijd meer dan 25 duizend keer gereproduceerd en de bezoekers aarzelden niet om complimenten te schrijven.

A post shared by Steph Valenzuela (@valenzuelastep) on


A post shared by Steph Valenzuela (@valenzuelastep) on
Het interessante is, dat Stephanie Valenzuela een van de meest begeerde vrijgezellen in Peru is en het model profiteert van haar schoonheid om onvergetelijke fotosessies uit te voeren, een baan die je een leven vol luxe geeft.
(Suriname Mirror/LanetaNoticias/La Republica/Instagram/YouTube)

Negen mensen gewond door explosief tijdens campagne-evenement Conservatieve Partij in Segovia, Colombia

(Bron foto: Twitter)
Geweld laait op in Colombia richting Congres- (11 maart) en presidentsverkiezingen in mei


Negen mensen zijn naar verluidt lichtgewond geraakt toen een klein explosief explodeerde zaterdag 3 maart 2018 tijdens een campagne-evenement van de Conservatieve Partij in het noorden van Colombia. De aanval vond plaats kort aan het einde van een betoging van Senator Olga Suarez in het mijnstadje Segovia, Antioquia.Een dag voor de aanval in Segovia overleefde de linkse presidentskandidaat Gustavo Petro een schijnbare moordpoging terwijl hij reisde naar een campagnebijeenkomst in Cucuta, een stad aan de grens met Venezuela. De politie botste met demonstranten in het zuidwesten van Colombia na een betoging met de extreem-rechtse voormalig president Alvaro Uribe.Na de aanval in Segovia werden pamfletten verspreid waarin de Gaitanista zelfverdedigingstroepen van Colombia (AGC, Autodefensas Gaitanistas) en de lokale mijnbouwfederatie dreigden iedereen die de kandidaten ondersteunt te vermoorden. De paramilitaire groep bevestigde niet onmiddellijk de juistheid van het pamflet of verantwoordelijk te zijn voor de aanval op haar website of social-mediaplatforms.

De mijnbouwfederatie is nooit in verband gebracht met terroristische activiteiten. De ELN guerrillagroep is ook actief in de goudrijke regio.


President Hernan Andrade van de Conservatieve Partij veroordeelde de aanval waarbij twee politieagenten en zeven burgers gewond raakten.
De senior politicus riep de autoriteiten op om de veiligheid van verkiezingskandidaten te garanderen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en het gouverneurskantoor hebben niet gereageerd op de laatste aanval.

Colombia zal naar de stembus gaan om op 11 maart een nieuw congres te kiezen en zal in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in mei stemmen.
(Suriname Mirror/Colombia Reports/YouTube/Twitter/El Colombiano/Noticias Ccaracoltv)

Twee Colombiaanse politieagenten in auto gedood bij aanslag bij de stad Caldono

President Juan Manuel Santos veroordeelt 'laffe moord' op de officieren

(Bron foto: AFP)

Twee Colombiaanse politieagenten zijn zaterdag 3 maart 2018 vermoord toen criminelen een aanslag met granaten en geweervuur pleegden op hun auto, aldus de lokale autoriteiten. De officieren waren in de buurt van de stad Caldono (Cauca), in het zuidwesten van Colombia, toen hun voertuig werd 'aangevallen met een explosief', zei de politie in een verklaring.

Officieren Jorge Andres Quintero, 31, en Jhoan Sebastian Rodriguez, 25, waren onderweg om een man op te halen die werd vastgehouden in een nabijgelegen politiebureau.


De verklaring voegde eraan toe, dat guerrilla's die voorheen met de FARC-rebellengroep actief waren, actief zijn in het gebied, maar niet rechtstreeks schuld hadden.

President Juan Manuel Santos veroordeelde de 'laffe moord' op de officieren op Twitter, en zwoer dat 'de verantwoordelijken zullen boeten':


De vredesovereenkomst van 2016 tussen de regering van Santos en de FARC leidde tot het ontwapenen van bijna 7.000 strijders. De ex-guerrilla's werden een politieke partij met hetzelfde acroniem. Toch weigerden zo'n 1.100 rebellen zich bij de vredesovereenkomst aan te sluiten. De dissidenten zijn vooral betrokken bij drugshandel en illegale mijnbouw, zeggen ambtenaren.

De Colombiaanse autoriteiten blijven het opnemen tegen criminele organisaties, drugskartels met paramilitaire banden, en het Nationale Bevrijdingsleger (ELN), de laatste actieve guerrilla-groep van het land.
(Suriname Mirror/AFP/Twitter/El Tiempo/El Pais)

ALBA-lidstaten maandag 5 maart in Caracas, Venezuela, bijeen

Bijeenkomst steun in de rug voor Venezuela


De lidstaten van de Bolivariaanse Alliantie voor de Volkeren van Ons Amerika - Handelsverdrag van Volkeren (ALBA-TCP, Alianza Bolivariana para los Pueblos de Nuestra América - Tratado de Comercio de los Pueblos) zullen elkaar maandag 5 maart 2018 in Caracas, Venezuela, ontmoeten. De bijeenkomst, die zal plaatsvinden in het Miraflores Palace, het hoofdkwartier van de Venezolaanse regering, zal worden gehouden met als doel de steun van de ALBA-TCP-landen te bekrachtigen voor het recht van het Zuid-Amerikaanse land om zijn bestaande politieke ellende op te lossen zonder de inmenging van externe krachten en op democratische wijze. 

De Venezolaanse president Nicolas Maduro zal de vergadering voorzitten, die zal worden bijeengeroepen te midden van politieke, economische en financiële agressie en druk uitgeoefend door de regering van de Donald Trump, regionale bondgenoten en sectoren van de Venezolaanse oppositie.


Terwijl de Venezolaanse regering heeft getracht een akkoord te bereiken met sommige sectoren van de oppositie om de door de VS gesponsorde economische en financiële sancties tegen te gaan en naar nationale verkiezingen te gaan, heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson om een ​​ olie-embargo gevraagd en een militaire staatsgreep gesuggereerd.

Het evenement zal ook worden gebruikt als eerbetoon aan de nalatenschap van Hugo Chavez, de leider van de Bolivariaanse Revolutie, op de vijfde verjaardag van zijn dood.

Onder de landen die deel uitmaken van de Bolivariaanse Alliantie, zijn Venezuela, Cuba, Bolivia, Nicaragua, Dominica, Ecuador, Saint Vincent en de Grenadines, Antigua en Barbuda, Saint Lucia, Saint Kitts en Nevis, Grenada en Suriname.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)

Venezuela ontkent 'ongewone en buitengewone bedreiging' te vormen voor Amerikaanse veiligheid

'De regering van Venezuela veroordeelt de voortdurende agressie van het Amerikaanse regime'


Venezuela heeft formeel ontkend dat het een 'ongewone en buitengewone bedreiging' vormt voor de Amerikaanse veiligheid, als reactie op de hernieuwde toename van vijandelijkheden tussen de twee naties.

'De regering van de Bolivariaanse Republiek Venezuela veroordeelt de voortdurende agressie van het Amerikaanse regime door de executoriale titel uit te breiden die Venezuela kwalificeert als een 'ongewone en buitengewone bedreiging' voor de Amerikaanse veiligheid', aldus een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag 3 maart 2018.Het document beschrijft vervolgens het laatste decreet van Washington als bedoeld om 'de omverwerping van de legitieme en constitutioneel gekozen regering van president Nicolas Maduro te bevorderen en te rechtvaardigen'.

Door het uitvoerend bevel uit te breiden, wil het Amerikaanse regime zichzelf presenteren als een slachtoffer, terwijl de hele wereld de VS herkent als de grote 'victimizer' ('moordenaar'). Washington neemt agressie op zich en heeft de wereld veranderd in een steeds onzekerder plaats, wat een reële bedreiging vormt voor de internationale vrede en veiligheid.

De verlenging van de uitvoerende macht, zo vervolgt de verklaring, is een 'misdaad van agressie die strafbaar is volgens het internationale recht' en die probeert buitenlandse interventie aan te moedigen in de zaken van Venezuela en de verkiezingen van 20 mei.

Tegelijkertijd heeft de Boliviaanse president Evo Morales een bericht op Twitter gepost door het laatste gebaar van de Amerikaanse regering tegen de regering van president Nicolas Maduro belachelijk te maken: 'De Verenigde Staten kwalificeren onze zuster Venezuela als een 'bedreiging', maar met de achtergrond van de Verenigde Staten van financiering van coups, het toespreken van verkiezingen in 81 landen en het doden van honderdduizenden met atoombommen in Nagasaki en Hiroshima, vormen de Verenigde Staten de echte bedreiging voor de wereld.', schreef Morales:


(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)

Leerkrachten worden alsnog uitbetaald voor gewerkte uren Naschoolse Opvang

'Degenen die nog niet zijn betaald, zullen op zeer kort termijn betaald worden'

Concrete stappen om misstanden binnen project onder aandacht Openbaar Ministerie te brengen blijven nog steeds uitDe ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) en Financiën zijn momenteel bezig met de uitbetaling van leerkrachten die gewerkt hebben in de Naschoolse Opvang (NSO). 'Degenen die nog niet zijn betaald, zullen op zeer kort termijn betaald worden', zei waarnemend onderwijsminister Patrick Pengel donderdag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA), aldus het Dagblad Suriname zaterdag 3 maart 2018.

De NSO betrof de opvang en begeleiding van leerlingen na de reguliere schooltijd. Hierbij behoorde ook een warme maaltijd.

Wat de resterende uitbetaling aan leveranciers en keukenhouders betreft, zijn de administratieve handelingen reeds door MinOWC afgerond. Zodra de middelen beschikbaar zijn, zal het ministerie van Financiën volgens Pengel werken aan gefaseerde betaling indien het nog niet is gebeurd. Er is flink gestoeid met publieke middelen bij de uitvoering van dit project.

Het evaluatierapport van het Project Naschoolse Opvang en Begeleiding, opgesteld door deskundigen, bevestigt dat er miljoenen Surinaamse dollars zijn uitgegeven zonder verantwoording. Concrete stappen om misstanden uit het rapport onder de aandacht van het Openbaar Ministerie te brengen, blijven nog steeds uit.

In totaal hebben 250 scholen, 144 keukenhouders, 28 leveranciers, 65 transporteurs en 2.183 leerkrachten meegedaan aan dit project. Het totale project heeft per augustus 2015 Srd 162 miljoen gekost. Hiervan is Srd 15 miljoen betaald aan leerkrachten en coördinatoren en de rest, Srd 147 miljoen, is besteed aan voeding. Dit is circa 91% van de totale kosten.

Vanaf de start van dit project is door verschillende actoren aangegeven dat corruptie en vriendjespolitiek hoogtij vierde. Onderwijsminister Robert Peneux zei in juli 2017, tijdens de begrotingsbehandeling over het dienstjaar 2017, dat keukenhouders nog Srd 2,6 miljoen aan achterstallige betaling moesten ontvangen.

Santokhi (VHP): 'Autoriteiten moeten bijstand inroepen van DEA na vondst duikboot'

VHP-voorzitter hoopt op 'goed internationaal onderzoek'

(Bron foto: Facebook/Krishna Mathoera)


'De ontdekking van de duikboot moet bevestigen, dat er grote hoeveelheden drugs in Suriname aanwezig zijn, die het land uit moet. Recentelijk zijn er grote hoeveelheden drugs in beslag genomen, afkomstig uit Surinaams territoir. Op het water zijn deze boten heel moeilijk te detecteren. Ik hoop dat met een goed internationaal onderzoek vastgesteld kan worden welke georganiseerde misdaad en misdadigers hierachter zitten en die ingerekend moeten worden.' Dit zegt VHP-voorzitter Chanddrikapersad Santokhi vandaag, zondag 4 maart 2018, op Starnieuws. 

Suriname heeft samenwerkingsovereenkomsten met de Amerikaanse drugsbestrijdingsorganisatie DEA. De Surinaamse autoriteiten moeten bijstand inroepen van DEA, die nu haar kantoor heeft in Guyana, zegt Santokhi, die politiecommissaris en minister van Justitie en Politie is geweest.

Santokhi was voorzitter van de de CICAD (Inter-American Drug Abuse Control Commission). 'Deze transportmethode van inzet van duikboten om grote hoeveelheden drugs te transporteren werd zichtbaar tien jaren geleden, toen ik nog voorzitter was de CICAD. Er kwamen verslagen binnen van verschillende landen, maar ook van de DEA, waarbij bleek dat geïmproviseerde duikboten, of submersibles ingezet werden door Colombiaanse kartels om drugs te transporteren van Zuid-Amerika naar West-Afrika.'

'Omdat deze transportmiddelen met een bepaald gewicht onder water gaan, was er gewicht nodig, en konden er grote hoeveelheden drugs in de laadruimte gaan. Deze transportmethode was korter en veiliger. Tevens waren de transportmiddelen moeilijk te detecteren door het blote oog, maar ook door radar of satellieten.'.'De drugs werden opgevangen door militante strijdende groepen in Afrika, die geld hiervoor kregen en hun strijd konden financieren. De drugs werden getransporteerd naar Europa en Amerika via transit landen met vliegtuigen, schepen en vracht, die minder opvallend waren en die niet gekwalificeerd waren als risico landen of risico vracht. Deze grote drugstransporten hebben de prijs van drugs doen kelderen in de wereld. Om de duikboten terug te laten varen naar Zuid-Amerika nam men mensen mee als gewicht (mensenhandel), en in verschillende landen in Zuid-Amerika zijn Afrikanen aangehouden zonder documenten en/of vliegtickets.' Dit verklaarde volgens Santokhi dan ook hun aanwezigheid op het continent van Zuid-Amerika.'We hebben afgelopen periode veel inbeslagnemingen gehad. De bronnen van aanvoer zijn: vliegtuigjes in het binnenland, dat niet meer gecontroleerd wordt, aanvoer uit Guyana en met vaartuigen via overladingen op zee. In het verleden hebben we nauw samengewerkt met de DEA en de Colombiaanse politie met moderne hulpmiddelen, en hebben we landingen en droppings kunnen onderscheppen in Suriname. 14 Vliegtuigen en ook vaartuigen hadden wij kunnen onderscheppen en in beslag kunnen nemen met goede internationale samenwerking. Jammer dat deze samenwerking er niet meer is', zegt Santokhi.

Hieronder slechts twee berichten - van vele - in regionale media over Colombiaanse cocaïne  duikboten:

https://ojo.pe/minuto-a-minuto/encuentran-submarino-del-narcotrafico-en-oceano-pacifico-colombiano-131856/

http://www.elcolombiano.com/colombia/submarino-para-llevar-coca-fue-detectado-en-frontera-con-ecuador-LJ7092368
 (Suriname Mirror/Starnieuws/YouTube)

SLM huurt Boeing 747 Spaanse Wamos Air in

Eigen Airbus op Schiphol niet lucht in vanwege bevroren waterleidingen

(Bron foto: Vamos Air)
 
De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft een Boeing 747 van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Wamos Air ingehuurd, omdat de eigen Airbus op Schiphol dit weekend vanwege bevroren waterleidingen niet kan vliegen. 

Met de ingehuurde Boeing zijn twee vluchten gecombineerd uitgevoerd: de geannuleerde vlucht PY 994 van Amsterdam naar Paramaribo van vrijdag en dezelfde vlucht van zaterdag op deze route. Het toestel van Wamos Air zal vandaag, zondag 4 maart 2018, vanuit Suriname weer terugvliegen naar Amsterdam, meldt de SLM in een persbericht. Ook dit is een dubbele vlucht: de geannuleerde vlucht van vrijdag en de vertraagde vlucht van zaterdag.

De vertrektijd van de vlucht PY 993 is gesteld op 21:30 uur.

Er wordt met man en macht gewerkt om de SLM Airbus zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen. De nieuwswebsite DagOnline, gevestigd te Schiedam, heeft vernomen dat het Belgische afhandelingsbedrijf Avia Partner de waterleidingen van SLM's Airbus A340 onvoldoende heeft geleegd, waardoor het achtergebleven water is gaan bevriezen.

Twee jonge meisjes thuis met smoes meegenomen in auto door pseudo agent

Bij een rood verkeerslicht lukt het de meisjes de auto te verlaten

Man draagt een kogelvrij vest met het opschrift 'Politie'


Het Korps Politie Suriname meldt zaterdag 3 maart 2018, dat een man van creoolse komaf zich vrijdagmiddag naar een adres in het resort Kwatta is gegaan. Hij reed in een zwart voertuig, vermoedelijk van het merk Toyota Ist. Hij gaf aan van de Jeugdpolitie te zijn. 

De man droeg een kogelvrij vest met het opschrift politie aan de voor- en achterzijde. Op het adres gaf hij de namen van twee jeugdige meisjes door die volgens hem mee moesten voor een onderzoek. Bij zich had hij ook een briefje, dat hij toonde aan de ouders van de twee meisjes. De ouders hebben na aandringen van deze psuedo agent de meisjes meegestuurd.

De man reed weg met de twee meisjes en voerde op een bepaald moment, terwijl hij reed, een telefoongesprek, waarin hij aangaf aan de persoon aan de andere kant van de telefoon, dat hij de twee meisjes had. Aan de hand van het gesprek dat hij voerde, vertrouwden de meisjes de zaak niet meer. Het gelukte hen op een bepaald moment, toen de man bij een verkeerslicht dat op rood, stond moest stoppen, snel uit het voertuig te stappen en weg te rennen en hulp te zoeken.

Kort hierna meldde zij zich met de ouders bij de politie. De politie van Jeugdzaken onderzoekt deze zaak verder.

De politie doet een dringend beroep op een ieder om alert te zijn. Stuurt u uw jeugdige kinderen niet zo maar mee. Iedere agent is verplicht zich te legitimeren. Vraagt u naar het legitimatiebewijs. Indien u toch nog twijfelt neemt u contact op met de Centrale Meldkamer van de politie op het nummer 115. Indien het gaat om jeugdigen mag u ook bellen met de afdeling Jeugdzaken op het nummer 404687, om te verifiëren of er inderdaad een onderzoek is gestart waar uw jeugdige bij is betrokken. 
Leert u uw kinderen om hulp te schreeuwen indien zij gedwongen worden in te stappen in een voertuig!! 
Wij doen een beroep op de samenleving dit bericht zoveel als mogelijk te delen.

BuZa-minister Pollack-Beighle bezoekt haar Venezolaanse collega Arreaza

Pollack en Arreaza willen concrete invulling geven aan bilaterale samenwerking met actieplan

(Bron foto: Twitter - )


Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken (BuZa) heeft vrijdag in Venezuela gesprekken gevoerd met haar Venezolaanse ambtsgenoot minister Jorge Arreaza in het kader van het politieke consultatiemechanisme tussen beide landen. Ook heeft de officiële heractivering van de Gemengde Commissie plaatsgevonden, meldt het Nationaal Informatie Instituut zaterdag 3 maart 2018 in een persbericht.


Pollack heeft met Arreaza afgesproken om concrete invulling te geven aan de bilaterale samenwerking, middels een actieplan dat regelmatig zal worden gemonitord. Ook zullen er op korte termijn sectorspecifieke vergaderingen worden gehouden om de gemaakte afspraken te implementeren.


De ministers hebben overeenkomsten ondertekend voor samenwerking tussen de wederzijdse diplomaten-instituten, visumafschaffing voor houders van dienstpaspoorten en samenwerking op het gebied van gezondheidszorg. De afspraken zijn vastgelegd in een gezamenlijke verklaring.Namens president Nicolás Maduro heeft vicepresident Tareck El Aissami Pollack-Beighle ontvangen voor een beleefdheidsbezoek. Zij hebben gesproken over de samenwerking tussen beide landen en het belang van versterking en bescherming van democratie, soevereiniteit en territoriale integriteit, de vreedzame oplossing van geschillen middels dialoog, en het initiëren en uitvoeren van beleid voor verbetering van de leefomstandigheden van personen aan de basis van de samenleving. De minister en delegatie zijn dezelfde dag teruggekeerd naar Suriname.


Vorig jaar tijdens een bezoek aan Suriname van een Venezolaanse delegatie is de wens geuit de Gemengde Commissie Suriname-Venezuela (JCSV) te heractiveren om de samenwerking tussen beide landen te verbeteren.

Stephanie Cayo een van de meest sexy sterren van Peru

Een  Peruaanse zangeres, actrice en model ster in entertainmentwereld Peru en ColombiaActrice, zangeres en model Stephanie Cayo, een van de meest sexy sterren in Peru, schitterde in verhalen als 'La Hipocondríaca', 'El Secretario' en 'Doña Bella'. Ze is een ster in de entertainmentwereld, geboren in Peru.

Haar acteertalent leidde haar het sterrendom in telenovelas in Colombia, een land waar ze meerdere jaren woonde.

A post shared by Stephanie C A Y O 🍓 (@unlunar) on
Als artieste heeft zij een bevoorrechte stem, die zij deelt met trouwe fans via sociale netwerken, waar zij liedjes durft te interpreteren zoals 'A la Mar' van Vicente García of  'Close to you' van de beroemde Carpenters.

Haar talent leidde haar ook tot een van de sterren van Netflix in de serie 'Club de Cuervos', waar ze het leven gaf aan Luz Luz Solari (Constanza Sosa). Zij maakte deel uit van het project in de jaren 2015-2016, maar haar karakter is op dit moment niet actueel in de geschiedenis. Zij weet ook niet of zij zal terugkeren. 


Op het niveau van populariteit is een andere reden waarom Stephanie Cayo een van de lievelingen van het publiek is, haar schoonheid.

Op haar Instagram-account deelt ze foto's waarin ze haar rondingen laat zien, niet overdreven, omdat ze een slank figuur heeft, maar dit houdt niet tegen om uitdagend en sexy te zijn.

De mooie actrice van Peruaanse afkomst houdt van de zon, het strand en de liefde.

A post shared by Stephanie C A Y O 🍓 (@unlunar) on(Suriname Mirror/La Opinion/Instagram/YouTube)

Een historische dag voor de Braziliaanse transgender gemeenschap

Transgender-kandidaten nu gemachtigd om bij verkiezingen hun naam van voorkeur te gebruiken


'Zelf over onze naam kunnen besluiten is al heel wat, maar we moeten ons recht op veilig leven nog steeds overwinnen'


Donderdag was een historische dag voor de Braziliaanse transgender gemeenschap, omdat ze twee enorme juridische overwinningen kon vieren Ten eerste heeft het Hooggerechtshof geoordeeld dat transgender-kandidaten bij verkiezingen nu gemachtigd zijn om hun voorkeursnaam te gebruiken die op elektronische stembussen in het hele land zal verschijnen.

De uitspraak kon niet op een geschiktere tijd zijn gekomen, omdat dit een verkiezingsjaar in Brazilië is waarin kiezers een president, staat gouverneurs, senatoren en leden van het Congres van het land zullen kiezen. Het lijkt misschien simpel als een electorale uitspraak, maar het land heeft het hoogste aantal transgender moorden in de wereld. Wetende dat er een kandidaat zou kunnen zijn als jij, die voor jou gekozen kan worden, is een mooie gedachte.


Om een overzicht te geven van waar Brazilië vandaag de  dag staat wat  betreft transgender issues-problemen, zijn hier een paar bekende feiten:
- Brazilië is nog steeds het land met het hoogste aantal haatmisdaden tegen crossdressers en transgenders.
- in 2017 alleen al werden 179 crossdressers en transgenders bruut vermoord, waarbij elke 48 uur één moord plaatsvond, volgens gegevens van de ANTRA, Associação Nacional de Travestis e Transexuais.

Maar het werkelijk schokkende feit voor de groepen die voor transgenders in Brazilië opkomen en beschermen, is dit aantal: transgenders en crossdressers hebben een levensverwachting van slechts 35 jaar, terwijl de algemene bevolking van Brazilië naar verwachting tot 75 jaar zal leven, volgens cijfers die het Braziliaanse Instituut voor Geografie en Statistiek in december vorig jaar uitbracht.Maar, donderdag had nog meer goede verrassingen voor de transpopulatie in Brazilië. Transgender Brazilianen mochten sinds 2016 hun voorkeursnaam op hun identificatiedocumenten hebben zolang ze geslachtsaanpassende operaties hadden ondergaan. Het Hooggerechtshof bepaalde donderdag dat mensen hun voorkeursnaam op hun burgerlijke documenten kunnen hebben zonder chirurgie of hormonale therapie.


De uitspraak neemt het proces weg waarlangs transgenders soms moesten gaan, en ook de noodzaak om gezondheidswerkers een beoordeling te geven in het proces van het verkrijgen van hun favoriete namen op documenten. Hoewel de uitspraak unaniem was, waren er een paar verschillen tussen de rechters. Alle rechters erkenden het recht van transgenders - inclusief degenen die ervoor hebben gekozen om geen operatie te ondergaan - om hun naam te laten wijzigen in documenten. Het punt waarop er een verschil was tussen de juryleden was de manier om die nieuwe documenten te krijgen.

Marco Aurélio, de voorstander van de uitspraak van het Hooggerechtshof, was een van de rechters die een gerechtelijke toestemming voorstelde voordat mensen naar een burgerregister gaan en de naam en het geslacht in hun documenten veranderen. Maar, de grote meerderheid van de rechters  begrepen dat niet de goedkeuring van een rechter nodig is om de nieuwe documenten te krijgen. Uiteindelijk werd de uitspraak goedgekeurd op basis van het feit, dat elke transpersoon zichzelf kan presenteren en de naams- en geslachtswijziging bij een registerpost in het hele land kan aanvragen zonder dat een gerechtelijk document of medisch rapport nodig is.Volgens ANTRA-president Keila Simpson geven de beslissingen van het Hooggerechtshof een stem aan mensen en verenigingen zoals ANTRA in de strijd om de rechten en het burgerschap van transgenders in Brazilië te beschermen. Maar, ze begrijpt dat de verandering pas na verloop van tijd zal worden overgenomen door de transfobe Braziliaanse samenleving.

'We hebben nu slechts een minimum aan burgerschap gegarandeerd voor transgenders met deze beide uitspraken, maar er zijn nog veel uitdagingen te overwinnen', zei Simpson.

'We geloven dat zelfs als we een door het Congres goedgekeurde wet zouden hebben die geweld tegen LHBT-mensen criminaliseert, we nog steeds zoveel doden zouden hebben, omdat we in een land leven waar doden mag, waar religieus fanatisme dagelijks zijn mes scherpt om onze gemeenschap te decimeren, waar het vooroordeel van transgenders begint binnen hun huizen. Het is dus belangrijk om te zeggen, dat voor een gemarginaliseerde gemeenschap als de onze, dat komt door ontbreken van rechten, niks, het zelf over onze naam kunnen besluiten al heel wat is, maar we moeten ons recht op veilig leven nog steeds overwinnen', concludeerde Simpson.


(Suriname Mirror/Washington Blade/Globo/Twitter/YouTube)