'Door immoreel en onrechtvaardig gedrag beleidsmakers, ebt vertrouwen steeds verder weg'
'Deze regering zaait pessimisme en ontneemt de jongeren een waardig toekomstbeeld door haar wanbeleid'
Naast algemene ontevredenheid over het beleid van de huidige regering, heeft de samenleving, vooral de jongeren, nog amper vertrouwen in de huidige beleidsmakers. Steeds minder mensen geloven dat de beleidsmakers het beste met hen voor heeft. Deze regering heeft het vertrouwen beschaamd, waardoor ook buitenlandse investeerders weinig vertrouwen hebben in deze regering. Dit is zeer zorgwekkend.
Vlak vóór de verkiezingen van mei 2015, was er veel meer beloofd, vooral aan de jongeren, dan hetgeen is opgenomen in de regeringsverklaring van 2015-2020. Echter, zien we dat de beloofde zaken niet zijn gerealiseerd, waardoor een groot deel van de jongeren teleurgesteld is in de politiek en politici.
Op pagina 36 van de Regeringsverklaring 2015-2020, ten aanzien van jongeren, lezen we het volgende:
'Participatie van jongeren aan actief burgerschap is een factor voor succesvolle persoonlijkheidsvorming van jongeren in de samenleving. Jongeren worden maatschappelijk gerijpt door positieve participatie aan de samenleving, met duurzame ontwikkeling van de samenleving als uitkomst. De Regering zal het betrekken van jongeren bij nationale vraagstukken voortzetten. Te denken valt aan gendergelijkheid, decentralisatie, burgerparticipatie, non-discriminatie en gelijkwaardigheid, wereldvrede en democratie. Kansen en mogelijkheden voor jongeren op het gebied van onder meer talentontwikkeling, werkgelegenheid, studiemogelijkheden en ondernemerschap, zullen te allen tijde door de Regering worden bevorderd.'
Ik vraag me af hoeveel van deze beloftes die opgenomen zijn in de regeringsverklaring, vooral ten aanzien van de jongeren, zijn gerealiseerd? Heeft de grote meerderheid van de bevolking, in 2015, gekozen voor dit desastreuze beleid?
Door immoreel en onrechtvaardig gedrag van de beleidsmakers, ebt het vertrouwen steeds verder weg.
In plaats van dat de regering inzet voor duurzame ontwikkeling, is ze bezig de arme mensen om te kopen met voedselpakketten. Stop met voedselpakketten! Geef de mensen bijvoorbeeld microkrediet (model van Mohamed Yunus Grameen bank). Een microkrediet verschaft de arme mensen de mogelijkheid te investeren in bijvoorbeeld, het opzetten van een kleine winkel, om daarmee hun financiële positie en toekomst te verbeteren. Microfinanciering is bedoeld voor duurzame toekomst. Maar nee, deze regering houdt het arme volk bewust dom.
Het volk moet afhankelijk blijven van de overheid (lees Bouterse).
Het fenomeen ‘overlopen’ baart het volk ook zorgen. Vooral DNA-leden en prominente figuren maken zich schuldig hieraan. Daarmee wordt een verkeerd signaal gegeven aan de samenleving. Politici worden geacht te staan voor hun principes en geen verraad te plegen. Overlopen is niets anders dan je eigen zak vullen.
We zullen een klimaat van vertrouwen opnieuw moeten opbouwen. Politiek vertrouwen is erg belangrijk voor het functioneren van politici en de democratie.
We hopen, dat we een keertje kunnen praten over goed bestuur en transparantie van de huidige beleidsmakers, zodat we weer vertrouwen hebben in politici.
Elke regering dient zich te houden aan het beginsel van Good Governance. Echter, hebben we nog steeds te maken met slecht bestuur, slecht leiderschap en slecht beleid.
Slecht bestuur is een lijdensweg voor het getergde volk.
Het beleid van deze regering wordt gekenmerkt door: a-nationaal beleid, a-sociaal beleid, onmaatschappelijk beleid, volksonvriendelijk beleid, corruptie faciliterend beleid, ondernemersonvriendelijk beleid, rechtsstaat ondermijnend en economie ontwrichtend beleid. Kortom, een beleid dat gebaseerd is op macht, verspilling en corruptie.
Het beleid moet dringend herzien worden.
Het desastreuze beleid van regering Bouterse/Adhin zorgt ervoor dat vooral jongeren zich af vragen of zij wel met de politiek zouden moeten bemoeien. Jongeren hebben geen zekerheid. Er is haast geen werk voor afgestudeerde jongeren. Door de financieel-economische crisis zijn ondernemers noodgedwongen hun deuren te sluiten.
Deze regering zaait pessimisme en ontneemt de jongeren een waardig toekomstbeeld door haar wanbeleid.
De president vraagt het volk de buikriem strak aan te halen. Welke zekerheid krijgen de jongeren, in ruil voor al hun inspanningen die zij plegen? Het is duidelijk dat die jongeren voor hun inspanningen stank voor dank krijgen.
Dit beleid van regering Bouterse, is bron van alle kommer en kwel voor ons allen.
Maar, er is nog hoop. Als de jongeren zekerheid willen, is het essentieel om de juiste keuze te maken in het stemhokje: stem op de partij die jouw zekerheid geeft. Het streven van de VHP is om het vertrouwen in de politiek te herstellen middels nieuw beleid, transparantie, kwaliteit en eerlijkheid.
Bij de VHP, wordt eenieder betrokken bij de besluitvorming. Met het nieuwe beleid van de VHP, is de partij ruimschoots er in geslaagd, weer vertrouwen te wekken bij de burger.
Idris Naipal