zaterdag 10 maart 2018

India en Suriname verstevigen economische samenwerking

MoU tussen Suriname India Chamber of Commerce and Industry en Confederation of Indian IndustriesDe Suriname India Chamber of Commerce and Industry (SICCI) en de Confederation of Indian Industries (CII) gaan samenwerken. Daartoe heeft ambassadrice Aashna Kanhai gisteren, een Memorandum of Understanding  (MoU) getekend met Sreekumar Nair, de CII-vertegenwoordiger in New Delhi. De intentieverklaring vormt het raamwerk van de samenwerking tussen beide organisaties en is voor twee jaar getekend, zegt Kanhai vandaag, zaterdag 10 maart 2018, op Starnieuws. 

'De SICCI is in juli vorig jaar opgericht met als doel de betrekkingen tussen de ondernemers van Suriname en India te verstevigen en om Indiase ondernemingen voor Suriname te interesseren. Al gauw na de oprichting van het orgaan zijn mogelijke partners in India in beeld gebracht en is na intensieve communicatie de samenwerking met de CII beklonken', aldus Kanhai.

De CII is de grootste overkoepelende organisatie, die leden herbergt variërend van mega-bedrijven tot middelgrote en kleine ondernemingen. In 2016 is de eerste India-Latin American and Caribbean Conclave georganiseerd in Mexico. Daarbij heeft CII met medewerking van de Indiase regering, Indiase ondernemingen begeleid naar de regio. Er ligt een voorstel voor Suriname op tafel, weet Kanhai. In het halfjaar wordt een eendaagse ‘business summit’ georganiseerd om bedrijven uit India aan te trekken in de sectoren agro, ayurveda en zonne-energie. De SICCI en de CII zijn bezig het voorstel uit te werken.

In het Indiase bedrijfsleven heeft de CII een voorname positie. Zij heeft tien 'centra of excellence  waar bedrijven hun personeel naar toe sturen voor het volgen van korte cursussen afhankelijk van de sector waarin wordt gewerkt. Kanhai zegt, dat ze nu kijkt naar soortgelijke mogelijkheden voor Surinaamse ondernemers.

Vicepresident Ashwin Adhin is ook in New Delhi. Hij vertegenwoordigt president Desi Bouterse bij de lancering morgen van de International Solar Alliance. Suriname heeft het verdrag overigens niet geratificeerd.

De International Solar Alliance is in 2015 geïntroduceerd als een internationale en intergouvernementele organisatie die acties onderneemt om optimaal gebruik te kunnen maken van zonne-energie. Deze bondgenootschap streeft ernaar om energiesystemen te moderniseren, de universele toegang tot deze energie te bewerkstelligen, versnelde economische ontwikkeling op gang te brengen en armoede te bestrijden.

Man (43) op J.A. Pengelluchthaven aangehouden met 6.3 kilo cocaïne in bezit

Onderschepping cocaïne leidt tot arrestatie van in totaal vijf verdachten


Het Korps Politie Suriname bericht vandaag, zaterdag 10 maart 2018, dat de 43-jarige B.P. op zaterdag 20 januari door het Bestrijding Internationale Drugshandel (BID) Team op de Johan Adolf Pengelluchthaven is aangehouden met in zijn bezit 6.300 gram cocaïne.

Bij de aanhouding verklaarde de verdachte de  cocaïne van ene To te hebben ontvangen, maar had geen andere gegevens van de verstrekker. De verdachte werd na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten en de coke werd overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade.

Het onderzoek leidde naar degene bij wie P. een wasi had genomen om zodoende de cocaïne het land uit te kunnen smokkelen. De 53-jarige vrouw M.F. en handlanger G.F. zijn dinsdag 23 januari aangehouden en in verzekering gesteld.

De politie bracht de verstrekker, C.L. alias ’To’ in beeld, en hield hem op 12 februari aan.

'To’ ontkent in alle talen wat af te weten van de drugs, terwijl bij confrontatie de andere verdachten hem positief hebben herkend. Het verdere onderzoek bracht de 5e verdachte R.K. in beeld. Deze verdachte riep de geesten op om de cocaïne mede te helpen smokkelen uit Suriname.

Inmiddels is de aanhouding van het vijftal verlengd. De afdeling Narcotica Brigade onderzoekt deze zaak verder.

Vrachtwagen ramt elektriciteitsmast van de EBS en kantelt op Mr. Jagernath Lachmonstraat

Chauffeur, die vermoedelijk te hard reed, ter plaatse overleden

 
De politie van Flora kreeg gistermiddag iets voor vijf uur een melding van een verkeersongeval op de Mr. Jagernath Lachmonstraat, tussen de Tapanahonystraat en de Coesewijnestraat. Een vrachtwagen ramde een elektriciteitsmast van de EBS en kantelde om. Vermoedelijk heeft de chauffeur te hard gereden, waardoor deze de controle over het stuur verloor, zo bericht het Dagblad Suriname vandaag, zaterdag 10 maart 2018.

Radjinderkoemar Ramasre overleed ter plekke, een andere persoon werd met een ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en de derde inzittende kwam met de schrik vrij.Volgens verklaringen van de twee overlevenden, reed Ramasre de vrachtwagen. Het betrof een vrachtwagen van een contractor, die gebottled water leverde.

De stroomtoevoer in dit gebied was voor lange tijd uitgevallen door het ongeval.

Vakbondsleider Ronald Hooghart oriënteert zich bij Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB)

'De bond had betrokken moeten worden bij problemen tussen personeel en leiding Voorlichting'


Vakbondsleider Ronald Hooghart heeft zich gisteren georiënteerd bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Hij heeft een vergadering van de waarnemend directeur en de staf bijgewoond om te vernemen wat de problemen zijn bij deze dienst, aangezien personeelsleden aangegeven hebben de situatie beu te zijn. Bij de sectie Voorlichting zijn spanningen met de leidinggevende. 

Hooghart zegt vandaag, zaterdag 10 maart 2018, op Starnieuws, dat de bond betrokken had moeten worden, waardoor samen met de leiding het probleem kon worden aangepakt. Ook de personeelsleden die moeite hebben met de situatie hadden de bond niet ingeschakeld.

Hooghart merkt op, dat mensen soms emotioneel reageren op zaken, vooral wanneer anderen hun macht willen uitoefenen.

Bij het CBB spelen meer zaken die opgelost moeten worden. Hooghart zegt dat het FISO-systeem (Functie Informatiesysteem Overheid) voor veel problemen zorgt. De ervaring van mensen wordt niet meegenomen in de beoordeling, omdat alleen diploma's bepalen hoe een personeelslid ingeschaald moet worden. Zo worden mensen benoemd in een leidinggevende functie, terwijl zij onvoldoende ervaring hebben.

De bond bij CBB zal nagaan met de directie en de leiding van Binnenlandse Zaken hoe de situatie weer kan worden genormaliseerd. Ook andere zaken die zorgen voor irritaties, zullen worden aangepakt. Hooghart denkt dat de problemen die hij geconstateerd heeft niet moeilijk op te lossen zijn. Deze liggen meer op het persoonlijke vlak.

Directeur Danny van Ommeren van Nederlandse vestiging SLM in beeld als nieuwe SLM-directeur

Leiding SLM in zwaar weer (Bron foto: Suriname Mirror)
Raad van Commissarissen wordt vervangen en positie minister Miranda wankelt

 
Directeur Danny van Ommeren van de Nederlandse vestiging van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) wordt mogelijk de nieuwe directeur van de moedermaatschappij in Suriname. Hoewel er meer namen genoemd worden, schijnt hij de beste papieren te hebben om Robbi Lachmising die per begin april gedwongen opstapt, op te volgen, zo weet de Ware Tijd vandaag, zaterdag 10 maart 2018, te berichten.

Naar alle waarschijnlijkheid is volgens de Ware Tijd ook de positie van minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie in het geding, vanwege de recente verwikkelingen bij het luchtvaartbedrijf.

Ook de Raad van Commissarissen wordt vervangen. President-commissaris Ranu Mathura, een luchtvaartjurist, moet plaatsmaken voor Jerry Rosheuvel met als tweede man Mahinder Gopi, ex-onderminister en voormalig secretaris van president Desi Bouterse.

Sergio Akiemboto (directeur van staatsmijnbouwbedrijf Grassalco) zou worden gehandhaafd in de raad, maar houdt de eer aan zichzelf en bedankt. Hij zou ontevreden zijn over de manier waarop Lachmising aan de kant is gezet en over de leden van de nieuwe raad.

Intussen is onder leiding van hoofdinspecteur van politie Rudy Steinberg een officieel politieonderzoek gaande naar het uitlekken van stukken inzake de belading van vliegtuigen op de J.A. Pengelluchthaven naar de Ware Tijd. Er zijn zijn al enkele topambtenaren en medewerkers verhoord.

Eierschaarste onder kippen op Curaçao - 'De kippen leggen gewoonweg minder eieren'

Eierproductie twee kippenboerderijen nog steeds niet voldoende om aan lokale vraag te voldoen

Centrum Supermarkt gaat nu eieren importeren uit Nederland


De eierproductie van de twee kippenboerderijen op het eiland is nog steeds niet voldoende om aan de lokale vraag te voldoen. Centrum Supermarkt gaat nu eieren importeren uit Nederland. Gisteren hing er in Centrum Mahaai nog een bordje bij de rekken met eieren: ‘één dozijn per klant’. De supermarkt wacht niet langer tot de lokale producenten de problemen hebben opgelost. 'We hebben nu eindelijk een vergunning van het ministerie van Economische Zaken om eieren in het buitenland te kopen', zegt Centrum-eigenaar Enrique Ribeiro in hhhet Antillliaans Dagblad vandaag, zaterdag 10 maart 2018.

Ribeiro verwacht dat de eerste bestelling in Nederland over ongeveer twee weken op het eiland is. Centrum krijgt de ongeveer 1.100 dozijn per dag voor de filialen in Mahaai en Piscadera nog wel geleverd ‘door een van de twee boerderijen’, maar vanwege de algehele schaarste is er ‘een run op eieren’. 'Daardoor is de vraag in onze supermarkt toegenomen', zegt Ribeiro.

Had de eierschaarste eind vorig jaar nog vooral te maken met de extra grote vraag vanwege de feestdagen, nu is een terugval in de productie oorzaak van het tekort. Wat precies de oorzaak is, kan chef José van J&M Egg Farm Moderno niet zeggen.

'De kippen leggen gewoonweg minder eieren.' Dat betekent ook minder kuikens die na verloop van tijd weer eieren moeten produceren. 'Dat is een heel proces', zegt José. 'Maar, we hebben kuikens gekocht en nu weer voldoende volwassen kippen. Ik verwacht dat de productie over een tot twee weken weer normaal is.'

José is geen voorstander van het kopen van eieren in het buitenland. 'We moeten het probleem zelf oplossen en zelf voldoende produceren. Dan liever wat schaarste.'

Nieuw beleid Curaçao inzake legaal bezit wapens en gebruik ervan op schietscholen

Staten debatteert over schietincidenten, moorden en de vluchtgevallen uit politiecellen


Minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR) heeft gisteren in de Staten te kennen gegeven dat onlangs nieuw beleid is ontwikkeld met betrekking tot legaal bezit van wapens en het gebruik ervan op schietscholen. Dat meldt vandaag, zaterdag 10 maart 2018, het Antilliaans Dagblad.

'We hebben het vaak over de import van wapens, maar er zijn geen regels met betrekking tot de legale wapens die bij schietscholen gebruikt worden. Dit beleid is in december vorig jaar gepresenteerd aan de schietclubs en in januari hebben de schietscholen hier een reactie op kunnen geven. Deze gegevens worden verwerkt en eerdaags zal het beleid klaar zijn voor publicatie. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat er nu een beleid is ontwikkeld met betrekking tot deze schietclubs', aldus Girigorie.

In de Staten werd gisteren gedebatteerd over schietincidenten, moorden en de vluchtgevallen uit de politiecellen. De minister kon niet op alle vragen, die soms zeer gecompliceerd zijn, antwoord geven.

Hij komt hier in een nieuw te beleggen vergadering nader op terug, maar hij gaf wel een korte presentatie over het Actiecentrum Ondermijning Curaçao, ofwel het Sentro di Akshon Kòrsou (SAK). Naast informatieverzameling, analyse, controle en onderzoek, wordt er met alle gegevens die binnen SAK verzameld worden, ook nieuw beleid ontwikkeld.

'Sona geeft een verkeerd beeld van de werkelijkheid inzake afronding ruwbouw HNO mei 2018'

Bronnen rond minister Suzy Camelia-Römer geven ander beeld


Het door Sona noemen van mei 2018, over iets minder dan twee maanden, als het moment waarop de ruwbouw van het nieuwe ziekenhuis HNO (Hospital Nobo Otrobanda) afgerond zou zijn, geeft een verkeerd beeld van de werkelijkheid.

Het Antilliaans Dagblad bericht vandaag, zaterdag 10 maart 2018, een en ander te hebben vernomen uit goede bronnen rond minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid en de zogeheten Ministeriële Regisseur en Toezichthouder (MRT) Stanley Betrian.

Afgelopen week bracht Sona een persbericht uit waarin onder andere wordt verwezen naar een schrijven dat Sona op 20 februari stuurde naar de MRT over de stand van zaken omtrent de opleveringsdata.

'Conform de plannen van de hoofdaannemer is het nieuwe ziekenhuisgebouw in mei 2018 bouwkundig gereed en start de technische validatie ervan', aldus Sona in het persbericht. De technische oplevering staat gepland voor medio augustus 2018.

Den Blauwvinger: ABC Televisie neemt kijkers nog steeds niet serieus

COLUMN: ABC TV negeert haar bron van inkomsten: de kijker 

Programma's worden om de haverklap plotseling onderbroken of beelden lopen vast....


Zo'n anderhalf jaar geleden besteedde ondergetekende al aandacht aan de janboel bij ABC Televisie en niets is veranderd, laat staan verbeterd. 
Nog steeds worden programma's plotseling afgebroken (zonder pardon, midden in een zin, item, cartoon, et cetera – men denkt niet na bij ABC TV, en helemaal  niet aan de kijker) of beelden lopen vast, van uiteenlopende programma's, (teken-)films, CNN, reclames, muziek videoclips, enzovoorts. 

Nog steeds wordt bijvoorbeeld het zogenoemde actualiteitenprogramma 'Magazine 4' gepresenteerd door personen die dat 'presenteren' erbij 'hosselen' naast hun gewone werk, het zijn geen van allen professionele presentatoren. 
Nog steeds worden aankondigingen van programma's van tevoren ingesproken door 'lekkere' lachebekjes, bijna uit beeld geduwd door reclame van een bank, – die geen idee hebben wat ze presenteren – waardoor niet direct kan worden ingespeeld op de vele irritante storingen en programmawijzigingen. 
Nog steeds worden programma's (afleveringen  van series, speelfilms, cartoons, popconcerten) tot vervelends toe herhaald.

Kortom, de leiding van de zender neemt haar belangrijkste inkomstenbron, de kijker, nog steeds niet serieus en lijkt nauwelijks in zijn bedrijf (techniek, kundig personeel) te investeren.

Na publicatie van de eerdere column van ondergetekende op de nieuwswebsite De Surinaamse Krant, vond de directeur van ABC, Henk Kamperveen, het overigens nodig de toenmalig hoofdredacteur van die website – die vrienden zouden zijn van elkaar – , in Amsterdam, te bellen. Hij was niet blij met de inhoud van de column en wilde die verwijderd zien van de website, hetgeen uiteraard niet is gebeurd. Kamperveen had het niet nodig gevonden om vòòr publicatie van de column te reageren op vragen ter opheldering van de problemen bij ABC TV, om daarmee mogelijk enig begrip voor de problemen te kunnen krijgen.

Ondergetekende schreef 20 oktober 2016 onder andere:

'(…) Waarom gaat het te vaak mis? ABC zwijgt als een professionele amateur
De grote vraag is waarom het zo vaak fout gaat in de programmering van ABC. Waarom lopen films vast – ligt het aan verouderde apparatuur, worden dvd's niet voor uitzending gecontroleerd – , waarom wordt er niet gewerkt met professionals in de presentatie, waarom worden alle aankondigingen van programma's van te voren opgenomen, waarom worden films en documentaires zooooo vaak herhaald? Waarom wordt een voetbalwedstrijd van bijvoorbeeld FC Barcelona of Real Madrid live uitgezonden, terwijl vier tot vijf andere omroepen dat ook doen, is er geen zendercoördinatie?

Wanneer de omroep met deze vragen wordt benaderd voor een reactie, wordt niet gereageerd.
Dat is ABC dus, onfatsoenlijk amateurisme zonder oog en oor voor de kijkers aan wie de omroep haar bestaan feitelijk dankt. Misschien wordt het tijd dat de directie van ABC eens wat serieuzer de omroep gaat leiden en tegen het licht gaat houden en de kijkers serieus gaat nemen in plaats van als kinderen te behandelen.'

Dat amateurisme voert anno 2018 nog steeds dagelijks de boventoon bij ABC TV.
Enig beleid ontbreekt bij de leiding.
Enig empathie voor de kijker ontbreekt.
Muziek videoclips moeten ontstane ruimtes in tijd tussen twee programma's opvullen, omdat kennelijk deskundigheid op het terrein van programmering ontbreekt.

Een eigen nieuwsuitzending ('journaal') ontbreekt – in tegenstelling tot andere zenders/omroepen –, neen, 's morgens (tot één uur 's middags) en 's middags tussen drie en vier uur wordt CNN uitgezonden, iedere middag vanaf één uur wordt NieuwsUur (uitgezonden de vorige dag in Nederland) 's avonds na negen uur wordt EenVandaag (AVRO/TROS) - aangekondigd door  een lachebekje consequent als 'ons' programma (!) - en om half negen een NOS-Journaal (uitgezonden de vorige dag in Nederland) uitgezonden.

ABC TV heeft amper aandacht voor lokaal, Surinaams, nieuws. Het enige 'actualiteitenprogramma' 'Magazine 4' brengt nauwelijks actueel hard nieuws:Neem de uitzending bijvoorbeeld van maandag 26 februari 2018, gepresenteerd door Gerold Vliet – die zichzelf iedere maandag, met een grijns van oor tot oor en waterige oogjes, belangrijker vindt dan zijn gast(en) . Vliet begon met de mededeling dat de gast – zonder de naam te vermelden – het niet had gehaald en dat daarom het programma kort zou duren en dat is al zo kort (hooguit 30 minuten). De kijker kreeg slechts een interviewtje voorgeschoteld met Guno Castelen, voorzitter van de kleine niet in De Nationale Assemblee vertegenwoordigde Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA), met een reactie op de 25 februari toespraak van president Bouterse. En dat, terwijl Suriname iedere dag voldoende nieuws heeft om een uur te vullen! De redactie had niets achter de hand. Nog geen 10 minuten duurde het programma. In Suriname zijn zogenoemde journalisten, redacteuren, nu eenmaal liever lui dan moe. Na 'Magazine 4' werd de kijker weer getrakteerd op de gebruikelijke videoclips om het ontstane gat in de programmering te vullen....

Tot slot; ABC is een Surinaamse zender, maar toch worden diverse programma's in overdreven Engels aangekondigd. Waarom? Om dom interessant te willen doen? Is Engels de voertaal in Suriname? Kunt u zich voorstellen dat in Nederland, of in welk land dan ook, programma's in een vreemde taal worden aangekondigd, nee toch!?...

De kleuter ABC TV heeft nog steeds een lange weg te gaan om enig niveau van volwassenheid en professionalisme te bereiken met respect en oog voor de kijker....

Hoogachtend,
Den Blauwvinger
10 maart 2018
Paramaribo – Suriname

Catcracker van Refineria Isla op Curaçao is voorlopig buiten werking

'Het fakkelsysteem, dat beschadigd raakte na brand 15 februari, moet gerepareerd worden'


De catcracker van Refineria Isla is voorlopig buiten werking. Eerst moet het fakkelsysteem, dat beschadigd raakte na de brand op 15 februari, gerepareerd worden. Dat zegt Isla-woordvoerder Henny Cornelia vandaag, zaterdag 10 maart 2018, in het Antilliaans Dagblad

Curaçao Refinery Utilities (CRU) heeft wel toestemming gekregen van de inspecteur van het Stoomwezen om de boiler, die toe is aan revisie, in gebruik te houden. Aanvankelijk was uitstel gegeven tot 8 maart. Dat betekent dat op dit moment twee van de zes boilers van CRU in werking zijn.

Nu er voldoende stoom beschikbaar is, heeft Isla de grootste distillateur voor het verwerken van ruwe olie, de Crude Distiller 3 (CD 3) weer in gebruik genomen.

Volgens Cornelia kan de raffinaderij alle producten die ontstaan na verwerking van de ruwe olie leveren, zoals benzine, kerosine en gas, alleen in een kleiner volume.

Den Blauwvinger: ABC Televisie neemt kijkers nog steeds niet serieus

COLUMN: ABC TV negeert haar bron van inkomsten: de kijker 

Programma's worden om de haverklap plotseling onderbroken of beelden lopen vast....


Zo'n anderhalf jaar geleden besteedde ondergetekende al aandacht aan de janboel bij ABC Televisie en niets is veranderd, laat staan verbeterd. 
Nog steeds worden programma's plotseling afgebroken (zonder pardon, midden in een zin, item, cartoon, et cetera – men denkt niet na bij ABC TV, en helemaal  niet aan de kijker) of beelden lopen vast, van uiteenlopende programma's, (teken-)films, CNN, reclames, muziek videoclips, enzovoorts. 

Nog steeds wordt bijvoorbeeld het zogenoemde actualiteitenprogramma 'Magazine 4' gepresenteerd door personen die dat 'presenteren' erbij 'hosselen' naast hun gewone werk, het zijn geen van allen professionele presentatoren. 
Nog steeds worden aankondigingen van programma's van tevoren ingesproken door 'lekkere' lachebekjes, bijna uit beeld geduwd door reclame van een bank, – die geen idee hebben wat ze presenteren – waardoor niet direct kan worden ingespeeld op de vele irritante storingen en programmawijzigingen. 
Nog steeds worden programma's (afleveringen  van series, speelfilms, cartoons, popconcerten) tot vervelends toe herhaald.

Kortom, de leiding van de zender neemt haar belangrijkste inkomstenbron, de kijker, nog steeds niet serieus en lijkt nauwelijks in zijn bedrijf (techniek, kundig personeel) te investeren.

Na publicatie van de eerdere column van ondergetekende op de nieuwswebsite De Surinaamse Krant, vond de directeur van ABC, Henk Kamperveen, het overigens nodig de toenmalig hoofdredacteur van die website – die vrienden zouden zijn van elkaar – , in Amsterdam, te bellen. Hij was niet blij met de inhoud van de column en wilde die verwijderd zien van de website, hetgeen uiteraard niet is gebeurd. Kamperveen had het niet nodig gevonden om vòòr publicatie van de column te reageren op vragen ter opheldering van de problemen bij ABC TV, om daarmee mogelijk enig begrip voor de problemen te kunnen krijgen.

Ondergetekende schreef 20 oktober 2016 onder andere:

'(…) Waarom gaat het te vaak mis? ABC zwijgt als een professionele amateur
De grote vraag is waarom het zo vaak fout gaat in de programmering van ABC. Waarom lopen films vast – ligt het aan verouderde apparatuur, worden dvd's niet voor uitzending gecontroleerd – , waarom wordt er niet gewerkt met professionals in de presentatie, waarom worden alle aankondigingen van programma's van te voren opgenomen, waarom worden films en documentaires zooooo vaak herhaald? Waarom wordt een voetbalwedstrijd van bijvoorbeeld FC Barcelona of Real Madrid live uitgezonden, terwijl vier tot vijf andere omroepen dat ook doen, is er geen zendercoördinatie?

Wanneer de omroep met deze vragen wordt benaderd voor een reactie, wordt niet gereageerd.
Dat is ABC dus, onfatsoenlijk amateurisme zonder oog en oor voor de kijkers aan wie de omroep haar bestaan feitelijk dankt. Misschien wordt het tijd dat de directie van ABC eens wat serieuzer de omroep gaat leiden en tegen het licht gaat houden en de kijkers serieus gaat nemen in plaats van als kinderen te behandelen.'

Dat amateurisme voert anno 2018 nog steeds dagelijks de boventoon bij ABC TV.
Enig beleid ontbreekt bij de leiding.
Enig empathie voor de kijker ontbreekt.
Muziek videoclips moeten ontstane ruimtes in tijd tussen twee programma's opvullen, omdat kennelijk deskundigheid op het terrein van programmering ontbreekt.

Een eigen nieuwsuitzending ('journaal') ontbreekt – in tegenstelling tot andere zenders/omroepen –, neen, 's morgens (tot één uur 's middags) en 's middags tussen drie en vier uur wordt CNN uitgezonden, iedere middag vanaf één uur wordt NieuwsUur (uitgezonden de vorige dag in Nederland) 's avonds na negen uur wordt EenVandaag (AVRO/TROS) - aangekondigd door  een lachebekje consequent als 'ons' programma (!) - en om half negen een NOS-Journaal (uitgezonden de vorige dag in Nederland) uitgezonden.

ABC TV heeft amper aandacht voor lokaal, Surinaams, nieuws. Het enige 'actualiteitenprogramma' 'Magazine 4' brengt nauwelijks actueel hard nieuws:Neem de uitzending bijvoorbeeld van maandag 26 februari 2018, gepresenteerd door Gerold Vliet – die zichzelf iedere maandag, met een grijns van oor tot oor en waterige oogjes, belangrijker vindt dan zijn gast(en) . Vliet begon met de mededeling dat de gast – zonder de naam te vermelden – het niet had gehaald en dat daarom het programma kort zou duren en dat is al zo kort (hooguit 30 minuten). De kijker kreeg slechts een interviewtje voorgeschoteld met Guno Castelen, voorzitter van de kleine niet in De Nationale Assemblee vertegenwoordigde Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA), met een reactie op de 25 februari toespraak van president Bouterse. En dat, terwijl Suriname iedere dag voldoende nieuws heeft om een uur te vullen! De redactie had niets achter de hand. Nog geen 10 minuten duurde het programma. In Suriname zijn zogenoemde journalisten, redacteuren, nu eenmaal liever lui dan moe. Na 'Magazine 4' werd de kijker weer getrakteerd op de gebruikelijke videoclips om het ontstane gat in de programmering te vullen....

Tot slot; ABC is een Surinaamse zender, maar toch worden diverse programma's in overdreven Engels aangekondigd. Waarom? Om dom interessant te willen doen? Is Engels de voertaal in Suriname? Kunt u zich voorstellen dat in Nederland, of in welk land dan ook, programma's in een vreemde taal worden aangekondigd, nee toch!?...

De kleuter ABC TV heeft nog steeds een lange weg te gaan om enig niveau van volwassenheid en professionalisme te bereiken met respect en oog voor de kijker....

Hoogachtend,
Den Blauwvinger
10 maart 2018
Paramaribo – Suriname

CLO-voorzitter nog in gesprek met minister Hoefdraad over salarisaanpassing ambtenaren

Hooghart: 'Herwaardering van de leerkrachten heeft loonformatie in problemen gebracht'


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), is nog in gesprek met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën over de salarisaanpassing van de ambtenaren, aldus Starnieuws vandaag, zaterdag 10 maart 2018.

De ambtenaren krijgen Srd 500 aan koopkrachtversterking. Maandelijks ontvangen ze ook Srd 100 en een heffingskorting van Srd 125. Afgesproken was dat per januari de salarissen structureel zouden worden aangepast.

Hooghart zegt, dat de herwaardering van de leerkrachten de loonformatie in problemen heeft gebracht. De CLO heeft in april vorig jaar een looneis van 111% op tafel gelegd. De ambtenarenvakbond komt op dit percentage op basis van de herwaardering die toegekend is aan onderwijsgevenden. De koopkrachtversterking moet plaatsmaken voor een nieuwe loonreeks.

Hooghart stelt, dat hij geen voorstander is om teveel geld in de samenleving te brengen. Hierdoor vindt geldontwaarding plaats. Prijzen worden aangepast en de vraag naar vreemde valuta neemt toe. Hij merkt op, dat andere mogelijkheden meegenomen worden voor lotsverbetering van de ambtenaren en denkt onder andere aan de woningbouw.

Ook moet gekeken worden welke verlichting in de sfeer van loonbelasting kan worden gebracht. Dit ook met het oog op de invoering van de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW). 'Ik neem mijn tijd om zaken goed te bekijken', zegt de CLO-voorzitter.

Boliviaanse Marine ontvouwt banner van 200 kilometer lengte tijdens een ceremonie

Ceremonie ter herdenking van de maritieme rechtszaak 2013 tegen Chili bij ICJ


Marine  hoopt dat banner een Guinness World Records wordt


Een mogelijk baanbrekende banner van 200 kilometer lengte zal tijdens een ceremonie in Bolivia vandaag, zaterdag 10 maart 2018, worden ontvouwd in het kader van de viering van de Dagen van de Zee ter herdenking van de maritieme rechtszaak 2013.

Op de melodie van de Marine Mars wordt de vlag gehesen in de stad Caracollo, waar naar schatting 100.000 Bolivianen zullen deelnemen aan de gebeurtenissen van de dag en luisteren als president Evo Morales de natie toespreekt. De ceremonie, gepland van acht uur 's morgens tot twee uur 's middags, behelst demonstraties van de marine.

Naarmate het evenement ten einde loopt, wordt de banner gemeten en gecertificeerd door Guinness World Records en het Military Geographical Institute (IGM, Instituto Geográfico Militar de Bolivia) terwijl videografen het historische moment documenteren.President Evo Morales zegt, dat de banner een tweeledig doel dient: het wereldrecord breken voor de langste banner en een verklaring afleggen die het Internationale Hof van Justitie (ICJ, International Court of Justice) in Den Haag niet over het hoofd kan zien.

Vijf jaar geleden diende Bolivia een juridische klacht in bij het ICJ tegen Chili om te onderhandelen over gelijke toegang tot zeehavens, daarbij verwijzend naar 135 jaar conflict over de 400 kilometer kust van de Stille Oceaan.

'We zijn ervan overtuigd, dat de wereld al aan onze zijde staat: presidenten ondersteunen deze eis, om maar te zwijgen van de sociale bewegingen in Latijns-Amerika', vertelde Morales aan televisienetwerk ATB. 'We zijn verrast, we berekenen niet, ik wil het Boliviaanse volk bedanken, omdat de zee ons allemaal verenigt.'


In september 2015 moest  het ICJ reageren op het verzoek van Bolivia, op basis van artikel 31 van het Pact van Bogota. De twee landen zullen elkaar ontmoeten om het voorstel te evalueren tijdens een mondelinge discussie op 19 en 28 maart in Den Haag.

Minister van Communicatie Gisela Lopez prees het evenement en zei, dat het niet alleen een voorbeeld is van de vaardigheid van Bolivia in het creëren van de enorme vlag van 80 ton, maar ook van het bewustmaken van de 'Boliviaanse maritieme zaak'. De vraag van Bolivia wordt gedekt door de Charaña-overeenkomst ondertekend op het Charaña-station in Bolivia op 8 februari 1975 door de generaals Hugo Banzer en Augusto Pinochet om de diplomatieke vijandelijkheden te beëindigen.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)

President Maduro van Venezuela: 'VN-mensenrechtencommissaris marionet uit VS, ingeplant als een tumor'

'Zeid Ra'ad Al Hussein heeft niet het recht kritiek te uiten op beleid Maduro'

'De hoge commissaris is een militant van het fascistisch rechts Venezuela'


De Venezolaanse socialistische president Nicolas Maduro zei vrijdag 9 maart 2018, dat de mensenrechtencommissaris van de Verenigde Naties, Zeid Ra'ad Al Hussein, een marionet uit de Verenigde Staten is die zich als een 'tumor' heeft ingeplant en niet het recht heeft kritiek te uiten op de manier waarop Maduro het door de crisis getroffen land aanpakt. De VN Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Zeid Ra'ad Al Hussein zei woensdag, dat misdaden tegen de mensheid mogelijk gepleegd zijn door de staatstroepen in Venezuela en luidde de alarmbel over 'de erosie van democratische instellingen' in het land.

Maduro, die zegt dat er een rechts plot is om zijn regering te saboteren, heeft de kritiek afgewend tijdens korte opmerkingen tegen journalisten die op de staatstelevisie zijn uitgezonden.

'De hoge commissaris is een militant van het fascistisch rechts Venezuela. ... Hij is een pion van het ministerie van Buitenlandse Zaken die als een tumor is ingebed in het mensenrechtensysteem', zei Maduro. 'Hij is iemand die alle geloofwaardigheid heeft verloren om zich over ons land te uiten.'

Oppositie politici zeggen, dat een steeds meer geïsoleerde Maduro gevechten met buitenlandse critici verkiest in plaats van te proberen een brute economische inzinking in het olierijke land te verhelpen.

Venezolanen lijden aan een vijfde jaar recessie die heeft geleid tot ziekte, ondervoeding, hyperinflatie en massale emigratie. De belangrijkste coalitie van de oppositie boycot de presidentsverkiezing in mei en zegt dat het een farce is die bedoeld is om Maduro's 'dictatuur' te legitimeren.

Zeid bekritiseerde ook de stemming deze week, zeggend dat de context 'op geen enkele manier voldoet aan minimale voorwaarden voor vrije en geloofwaardige verkiezingen'.

(Suriname Mirror/Reuters/YouTube)

Argentijnse actrice Marcela Kloosterboer een van de mooiste vrouwen in Argentinië

Kloosterboer is vegetariër en heeft meegewerkt aan AnimaNaturalis-campagne tegen bont in 2008De succesvolle Argentijnse actrice Marcela Kloosterboer laat haar spectaculaire figuur op haar Instagram-account zien. Kloosterboer is een van de mooiste vrouwen in Argentinië, aldus vandaag, zaterdag 10 maart 2018, Radio Mitre in Argentinië

A post shared by Marcela Kloosterboer (@m.klooster) on


Marcela Kloosterboer werd geboren op 5 juli 1983 in Vicente López, provincie Buenos Aires, Argentinië met ouders van Nederlandse afkomst. Ze is een goede vriendin van actrice Agustina Cherri.


Kloosterboer is vegetariër en heeft meegewerkt aan een AnimaNaturalis-campagne tegen het gebruik van bont in 2008.A post shared by Marcela Kloosterboer (@m.klooster) on
De actrice, die een schitterend 2017 had in de televisieserie van Pol-ka, Las Estrellas, werd aangemoedigd om erg sexy te poseren.Er moet aan worden herinnerd, dat de eerste Instagram-foto hier boven is gemaakt in de provincie Mendoza, waar de actrice de afgelopen dagen op reis was.(Suriname Mirror/Radio Mitre/Instagram/YouTube)

Broer van Peru's ergste seriemoordenaar ter dood veroordeeld in Japan

Vayron Jhonatan Nakada Ludeña steekt in september 2015 6 mensen dood

Zijn broer van Pedro Pablo Nakada Ludeña doodde in 2007 17 mensen


De broer van Peru's ergste seriemoordenaar is de eerste Peruaan geworden die ter dood is veroordeeld in Japan voor de moord op zes mensen, na een bindende beslissing donderdag 8 maart 2018, aldus de Peruaanse RPP-nieuwsgroep.


Vayron Jhonatan Nakada Ludeña, een Peruaans staatsburger, had 10 jaar als zwerver doorgebracht in Japan zonder vaste baan of vaste adres.In september 2015 werd hij door de politie aangesproken voor ondervraging toen hij betrapt werd op verboden privéterrein. Hij ontsnapte, toen hem werd toegestaan om naar buiten te gaan voor een sigaret en ging op een schijnbaar dwaas moordad. Hij stak een echtpaar van middelbare leeftijd, een 84-jarige vrouw, een 41-jarige vrouw en de twee dochters van de vrouw, in de leeftijd van 7 en 10, dood, volgens het nieuwsbericht.


Nakada verstopte naar verluidt enkele lichamen in een kast, stal een auto en rond ¥ 9000 (ongeveer $ 84). Terwijl hij door de politie werd achtervolgd, schreef de South East China Post, stakk hij zichzelf in het gezicht. Toen hem werd gevraagd te stoppen, sneed hij zijn polsen door en gooide zichzelf uit een raam op de 2e verdieping. Hij werd met een gebroken schedel naar het ziekenhuis gebracht.

In een rechtszaak op 9 februari zei Nakada, dat hij geen herinnering had aan het vermoorden van iemand. Zijn verdediging pleitte voor verminderde toerekeningsvatbaarheid, omdat hij werd gediagnosticeerd met schizofrenie in een door de rechtbank vereiste psychiatrische test, hoewel de vorige test met betrekking tot de geestelijke gezondheid die voor de zaak was afgelegd, hem als een gezonde geest beschreef.


Volgens een online publicatie van The Japan Times gaven de openbare aanklagers toe, dat Nakada Ludeña geestelijke gezondheidsproblemen had, maar dat hij nog steeds in staat was te begrijpen wat goed en fout was.

De rechter citeerde Nakada, die de lichamen verstopte, als bewijs dat hij zich ervan bewust was dat wat hij aan het doen was een criminele daad was en veroordeelde zijn daden als 'wreed en inhumaan', meldde het Japanse staatskanaal NHK.

De verdediging heeft beroep aangetekend tegen de beslissing.

Nakada is de broer van Pedro Pablo Nakada Ludeña, de meest meedogenloze seriemoordenaar in de geschiedenis van Peru. In 2007 doodde hij 17 mensen en kreeg hij de bijnaam 'Apostel van de Dood'. Na zijn gevangenneming zeiden de autoriteiten. dat hij geen wroeging toonde en zei dat hem door God werd verteld om de wereld van prostituees, drugsverslaafden, homoseksuelen en criminelen te reinigen.

Hij werd veroordeeld tot 35 jaar in de psychiatrische afdeling van de Lurigancho-gevangenis, waar hij nu nog verblijft.

(Suriname Mirror/Peru Reports/YouTube/Diariocorreo.pe/La Republica/Twitter)  

President Donald Trump woont komende Summit of the Americas in Peru bij

Peruaanse leiders hebben herhaaldelijk gezegd, dat Maduro niet is uitgenodigd


De Amerikaanse president Donald Trump zal de komende Summit of the Americas 13 en 14 april in Lima, Peru, bijwonen, een belangrijke bijeenkomst van leiders van het westelijk halfrond, zei een hoge Peruaanse regeringsfunctionaris vrijdag 9 maart 2018. De functionaris sprak met The Associated Press op voorwaarde van anonimiteit, omdat hij niet bevoegd was om publiekelijk details van het evenement te bespreken.


De regionale top wordt gezien als het leidende forum voor het projecteren van Amerikaans leiderschap in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Amerikaanse presidenten hebben aan alle zeven eerdere bijeenkomsten deelgenomen, maar de anti-immigrantenretoriek van Trump, het voorstel om een ​​muur aan de Mexicaanse grens te bouwen en een handelsstop hebben tot woede in de hele regio geleid en velen vroegen zich af of hij zou komen.


In de afgelopen jaren hebben Amerikaanse leiders te maken gehad met scherpe berisping door linkse Latijns-Amerikanen tijdens de periodieke bijeenkomst en het evenement van dit jaar zal waarschijnlijk niet anders zijn.

Maar, de komende top genereert ook controverses vanwege een leider aan de andere kant van het politieke spectrum: de Venezolaanse president Nicolas Maduro.

De Peruaanse leiders hebben herhaaldelijk gezegd, dat Maduro niet is uitgenodigd om deel te nemen naarmate de internationale kritiek toeneemt ten opzichte van het mensenrechtenstatuut van Venezuela en de steeds meer autocratische regering van het land. Maar, Maduro zei onlangs dat hij vastbesloten is om aanwezig te zijn, 'regen, zonneschijn of bliksem'. 'Wil je me niet in Lima zien?', vertelde hij onlangs aan journalisten.

De Peruaanse minister van Buitenlandse Zaken, Cayetana Aljovin, herhaalde vrijdag dat Maduro niet is uitgenodigd om eraan deel te nemen, eraan toevoegend, dat alleen presidenten die zich inzetten voor 'bestuurbaarheid, democratie en bestrijding van corruptie' worden verwelkomd.

Na de reis van Trump naar Peru wordt hij geacht door te reizen naar Bogota, zo heeft een Colombiaanse regeringsfunctionaris vrijdag bevestigd aan The Associated Press.

Minister van Buitenlandse Zaken Maria Angela Holguin verklaarde later echter, dat Colombia nog steeds wachtte op de officiële bevestiging van het bezoek van Trump. Colombia is de sterkste bondgenoot van de Verenigde Staten in de regio en een aantal prominente Amerikaanse functionarissen hebben de afgelopen maanden Colombia bezocht om de strijd van het land tegen coca en de uitvoering van een historisch vredesakkoord met linkse guerrillastrijders te bespreken.

(Suriname Mirror/Tampa  Bay Times/Associated Press)

Paramaribo Zoo krijgt verdovingsmiddel van VHP

'Dieren hoeven niet onnodig doodgeschoten te worden als ze geen ernstig gevaar vormen voor de samenleving'

(Bron foto: VHP)

Op 6 november 2015 had VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi een verdovingsgeweer (tranquilizer gun) geschonken aan de Paramaribo Zoo. Partijvoorzitter Chan Santokhi zei toen, dat op 24 februari 2015 een Ocelot onnodig doodgeschoten was: de wilde kat had onder verdoving naar de dierentuin teruggebracht kunnen worden. 

De VHP vindt dat dieren niet onnodig doodgeschoten hoeven te worden als ze geen ernstig gevaar vormen voor de samenleving. De directeur van de dierentuin, de heer Altenberg, was blij met de schenking van het verdovingsgeweer, aldus de VHP vrijdag 9 maart 2018 in een persbericht.

Hij zei, dat deParamaribo Zoo, nu beschikkend over een tranquilizer gun, ook als dienstverlener kan optreden. Volgens hem wordt de dierentuin af en toe door mensen gebeld met het bericht dat apen alles in hun woning vernietigen en dat men de apen maar niet kan vangen. Helaas zijn er momenteel niet genoeg ampullen voor verlening van medewerking aan derden.

'Toen ons gevraagd werd het verdovingsmiddel (ampullen) aan te vullen, hebben wij onze milieu- en dierenvrienden meteen om hulp gevraagd. Zij hebben toen positief gereageerd.De lading is inmiddels binnen. Vandaag 9 maart heeft het hoofdbestuurslid Patrick Henar, namens de VHP, het verdovingsmiddel geschonken aan de directeur van de dierentuin, de heer Altenberg.'

Nu de dierentuin weer over ampullen beschikt, kan zij mensen helpen bij het vangen van weggelopen dieren door hen te verdoven en terug te brengen naar waar ze thuishoren.

Directeur Altenberg is heel blij met de schenking van het verdovingsmiddel. De dierentuin kan nu haar dienstverlening aan de samenleving voortzetten. Hij verzekerde het hoofdbestuurslid dat zij goed gebruik van zullen maken en bedankte de VHP voor de enorme bijdrage die zij levert aan de dierentuin, maar nog meer aan onze samenleving.

De VHP voelt zich gelukkig met de manier waarop de dierentuin gebruik maakt van het verdovingsinstrument. Van vele kanten horen wij positieve geluiden over de medewerking die ook aan derden wordt verleend. Weggelopen apen, gevaarlijke stieren, dolle honden en andere dieren worden gekalmeerd met het verdovingsmiddel. Een gezond milieubeleid staat bij de VHP hoog in het vaandel.

'We moeten een gezond milieu eveneens als een noodzakelijke voorwaarde voor onze economie beschouwen. Voor succesvol bestuur van een land is een schoon land noodzakelijk. Milieubeleid is een attitude; het is een kwestie van mentaliteit. Milieuvervuiling maakt dat geld lenen noodzakelijk wordt. Verstandiger is mensen te stimuleren zelf te produceren. Respect voor dieren en planten brengt ook respect voor de medemens. Precies zoals een schoon toilet en een schone keuken een graadmeter zijn voor een goed restaurant, is een schoon- en gezond milieu de graadmeter voor een goed beleid.'

VHP

Huizen stafdorp Moengo zonder medeweten minister Benschop vrijgegeven

'Het is niet meer in handen van ons en u ziet wat er daar gebeurt'Minister Ronni Benschop van Defensie heeft donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) meegedeeld, dat het stafdorp van Moengo niet meer door militairen wordt bewaakt. Volgens de bewindsman heeft ‘men’ huizen daar vrijgegeven zonder medeweten van hem en zijn ministerie. Toen dat hem ten ore kwam, heeft hij meteen de boel daar teruggetrokken. 'Het is niet meer in handen van ons en u ziet wat er daar gebeurt. En er zal nog meer gebeuren als de zaken zo blijven', aldus Benschop in zijn korte toelichting, zo bericht vrijdag 9 maart 2018 het Dagblad Suriname. 

NDP-fractieleider Andre Misiekaba drong in een korte interruptie aan, dat de bewindsman duidelijker moest zijn en aan moest geven wie precies degenen zijn die de huizen daar hebben uitgegeven. De aanduiding met ‘men’ is volgens hem te vaag. Benschop zei na overleg met waarnemend regeringscoördinator Soewarto Moestadja, dat hij deze informatie schriftelijk zal opsturen voor het college.

Het was het Assembleelid Marinus Bee (ABOP) die de regering vroeg waarom het stafdorp al geruime tijd overwoekerd is. 'Het ziet er verwaarloosd uit. Onlangs zijn er kinderen aangevallen door bijen', stelde de ABOP'er. Bee benadrukte geen probleem te hebben met de militaire aanwezigheid in het gebied, mits daar wordt onderhouden.

Benschop benadrukte dat ongeveer een jaar geleden militairen door president Desi Bouterse, het hoogste gezag, in het gebied geplaatst werden om verwaarlozing en verloedering te voorkomen.

De bewindsman wees erop, dat het vaker is voorgekomen dat Bee in het parlement aan heeft gegeven dat de militairen Moengo met rust moeten laten en liever het betwiste Tigri-gebied moeten gaan beschermen.

De concessie rond het gebied is vorig jaar door het Amerikaanse Alcoa overgedragen aan de regering. Er zijn toen borden aangebracht met het opschrift ‘verboden toegang’ en ‘militair terrein’. Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen had het beheer over het gebied. Alcoa heeft het gebied overgedragen aan het ministerie. Het Nationaal Leger is uiteindelijk door de president ingeschakeld om het gebied te bewaken.

Overheidscamera’s stiekem gericht op oppositie parlementariërs....

'Ik moest mijn chauffeur wat geld geven om een aantal betalingen te verrichten' 

'Ik hoop niet dat men binnenkort ook camera’s in de toiletten plaatst om mensen te bespioneren'


VHP-ondervoorzitter en parlementariër Asiskumar Gajadien betreurt het, dat ‘kwaadwilligen’ stiekem video-opnames van oppositie parlementariërs in De Nationale Assemblee (DNA) maken en deze met leugenachtige onderschriften op social media plaatsen. Al enkele dagen circuleert een filmpje op Facebook, waarin te zien  is, dat de VHP’er bezig is geld te tellen in de vergaderzaal van de DNA. 


De indruk wordt gewekt alsof de parlementariër met duistere praktijken bezig is. Gajadien voert aan dat deze opnames vorige week donderdag, de laatste dag van de begrotingsbehandeling, zijn gemaakt. 'De afspraak vooraf was dat de vergadering niet zo laat zou duren, maar uiteindelijk liep het toch uit. Ik moest mijn chauffeur daarom wat geld geven om een aantal betalingen te verrichten. Dan moet ik dat natuurlijk eerst tellen voordat het afgegeven wordt. Het lijkt alsof ik iets te verbergen heb, maar het is gewoon een kwestie van aandachtig luisteren, want minister Dodson was toen aan het woord', zegt de politicus vrijdag 9 maart 2018 in het Dagblad Suriname.


De VHP’er ziet niets verkeerd in zijn handelingen en benadrukt niets te verbergen te hebben. 'Bij Asis gaat men niets vinden, want ik weet dat ik naar eer en geweten werk. Ook al proberen zij mij zo te bekladden, zal het ze niet lukken. Ik geloof in de wet van karma, oprechtheid en in de Almachtige', aldus de VHP’er.

Gajadien zegt, dat DNA-leden zich behoorlijk zorgen maken over dit systeem, omdat stelselmatig mensen van de oppositie gefilmd worden door mensen die zelf in het systeem zitten. Opvallend volgens hem is, dat deze aanval precies een week komt nadat hij president Desi Bouterse persoonlijk in het parlement confronteerde met het wanbeleid dat door het staatshoofd gevoerd wordt. Uiteindelijk liep Bouterse tijdens de begrotingsbehandeling weg uit de vergaderzaal.

'Daar zijn wij ons van bewust, omdat het al twee jaren gaande is. Alleen is het opvallend dat de intensiteit is opgevoerd. Het jammerlijke hiervan is, dat het juist overheidscamera’s zijn. Soms zelf camera’s van de DNA. Het is op social media verschenen vanuit iemand van de beveiliging die op het Kabinet van de President werkzaam is. Ik hoop niet dat men binnenkort ook camera’s in de toiletten plaatst om mensen te bespioneren. Het is duidelijk dat men geen andere stof heeft om echte politiek te voeren. Daarom worden spijkers op laag water gezocht', stelt Gajadien, die het jammer vindt dat zelfs overheidsstructuren niet meer te vertrouwen zijn.

Op Facebook is één van de opvallende opmerkingen, dat de parlementariërs niet op zo'n manier geld mogen tellen en tonen in het huis van het volk, terwijl het volk gebukt gaat in een enorme crisis. Vooral Gajadien zou volgens Facebook-gebruikers het beter hebben moeten weten. Gajadien benadrukt, door te stellen dat deze opmerking inderdaad juist is voor parlementariërs die de hele dag met privézaken buiten het parlement bezig zijn.

Hij als volksvertegenwoordiger en waarnemend fractieleider van de VHP-fractie kent zijn verantwoordelijkheden wel en is altijd aanwezig om de debatten bij te wonen en te voeren. Zijn werk moet dan tegelijkertijd ook geen hinder zijn voor mensen die wachten op uitbetaling.

'Die dag was ik ook in de hoedanigheid van waarnemend fractieleider, omdat fractieleider Chan Santokhi andere verplichtingen had. Aangezien het ook de begrotingsbehandeling was, was ik vrijwel constant in de zaal aanwezig. Dus als ik binnen ben en ook wat privézaken heb die afgerond moeten worden, kom je er niet aan toe die snel af te handelen en ook tegelijkertijd aandachtig te luisteren naar de spreker. Mensen die diensten hebben geleverd, moeten uiteindelijk wel betaald worden.'