zondag 21 juli 2019

Doodgeschoten man bij metrostation Kraaiennest Amsterdam Zuidoost is Amsterdamse crimineel Inchomar Balentien

Balentien (33) was bij meerdere geweldszaken betrokken, als dader en als slachtoffer

Antilliaan ook betrokken bij doodschieten Kastiel, een voormalig lijfwacht van  Surinaamse ex-rebellenleider Ronnie Brunswijk


Bij een schietpartij vlakbij metrostation Kraaiennest in  Amsterdam Zuidoost is in de nacht van zaterdag op zondag een dode gevallen. Het gaat om de Amsterdamse crimineel Inchomar Balentien. De schietpartij vond plaats rond middernacht. De politie doet nog onderzoek, zo melden de Amsterdamse zender AT5 en Crimesite.nl vandaag, zondag 21 juli 2019.

De 33-jarige Balentien was bij meerdere geweldszaken betrokken, als dader en als slachtoffer. Hij werd in 2012 samen met de inmiddels geliquideerde crimineel Gwenette Martha gearresteerd.In de omgeving werden meedere kogelhulzen aangetroffen. De vermoedelijke vluchtauto werd om  uitgebrand teruggevonden aan de Valburgdreef bij de Gaasperplas in Amsterdam-Zuidoost, 3 kilometer van de plaats delict. Vanwege politieonderzoek kon metro 53 niet stoppen op halte Kraaiennest.

Inchomar Balentien overleefde op 17 augustus 2013 op 27-jarige leeftijd ternauwernood een moordaanslag toen hij op zijn scooter door twee mannen meerdere malen werd beschoten op de Antwerpenbaan in Nieuw-Sloten. Daar was hij naar toe gelokt en klemgereden. Hij raakte daarbij gewond, maar verdween na ruim een week uit het ziekenhuis en dook onder. Justitie gijzelde Balentien enige tijd, omdat ze ervan overtuigd was dat hij wist wie het die avond op hem gemunt hadden, maar dat hij dat moedwillig voor zich hield.

Op 31 oktober 2012 maakte Balentien deel uit van een gezelschap criminelen, waaronder de in 2014 geliquideerde Gwenette Martha, Khalid J. en Dennis L. dat op de Dam in Amsterdam werd opgepakt omdat het viertal volgens de recherche Benaouf A. wilde liquideren, een kopstuk in de Mocromaffia. De rechtbank sprak Balentien, J. en L. in 2015 vrij van het voorbereiden van de liquidatie, maar ze werden wel veroordeeld voor wapenbezit. Balentien droeg die avond een rastapruik met daaroverheen een panty.

In april 2015 zocht Balentien contact met Het Parool, omdat hij vermoedde dat hij aan een tweede moordpoging was ontsnapt in Bos en Lommer, waar zijn vriendin en kind woonden. Daarna werd hij gearresteerd wegens wapen- en drugsbezit.


Onlangs werd Balentien vrijgesproken van het doodschieten van de Surinaamse crimineel Johannes Kastiel op 20 april 2008 in een lift in de flat Gooioord in Amsterdam-Zuidoost. Volgens justitie wilden Balentien alias 'Kleine Detcho' en Jermain W. (33) alias 'Rasta', Kastiel op de bewuste avond 2008 beroven van 35.000 euro. Justitie eiste in februari 2019 twaalf jaar cel tegen Jermain W. voor het doodschieten van Kastiel, een voormalig lijfwacht van de Surinaamse ex-rebellenleider Ronnie Brunswijk.

Balentien zou vlak voor het schieten zijn weggelopen, maar Justitie eiste tegen hem tien jaar cel voor diefstal met geweld en 'afpersing in vereniging met de dood tot gevolg hebbend'. In maart 2019 veroordeelde de rechtbank Jermain W. tot acht jaar en tien maanden cel voor doodslag op Kastiel. Balentien werd vrijgesproken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten