zaterdag 6 augustus 2016

Den Blauwvinger: Laat SuriPop decadentie overboord gooien

COLUMN: Diverse clips geven verkeerd, decadent, beeld van het echte Suriname

Grote paleizen en overdreven luxe moeten plaatsmaken voor gewone Surinaamse houten woningen en gewone mensen

06-08-2016  Den Blauwvinger/De Surinaamse Krant


Wat is dat toch met het tweejaarlijks terugkerend SuriPop-spektakel? Wanneer gaan producers van clips eens voor een song een video opnemen gewoon in en bij een woning in een volksbuurt van Paramaribo en niet in zo'n decadente grote luxe woning die onder andere te vinden zijn aan de Anton Dragtenweg in Paramaribo en aan de weg naar Domburg? Zo'n woning is zo a-Surinaams en doet geen recht aan het land en het merendeel van de bevolking.

Wat is er mis met een mooie echte Surinaamse oude houten volkswoning, waarvan je het hout kunt ruiken? Niets mooier en authentieker toch dan dat?


Dus, graag in 2018 geen decadente paleizen meer en geen kitscherige badkamers, wenteltrappen met tientallen brandende waxinelichtjes op de treden en 'gelikte' zogenoemde heren en dames, maar echte Surinaamse woningen, mensen en omgeving!!

Oh ja, en ook graag wat meer inhoud, diepgang, in de teksten en niet meer van dat zoetsappige 'ik hou van jou en blijf je trouw' gezwijmel. In de 2016-editie heeft slechts een song echte inhoud en dat is een treurige constatering.

Hoogachtend,
Den Blauwvinger
06 augustus 2016
Amsterdam-Paramaribo