donderdag 12 april 2018

Ballast Nedam Infra legt voor 31 miljoen dollar conservatoir derdenbeslag ten laste van Sona

Zorgen bij bouwbedrijf of Sona resterende HNO-bouwtraject kan financieren


Ballast Nedam Infra bv heeft via de rechter voor 31 miljoen dollar conservatoir derdenbeslag laten leggen ten laste van Sona, met het Land Curaçao als aansprakelijke partij. Het beslag is deze ochtend onderwerp van discussie in de Staten, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 12 april2018.

Aanleiding voor het derdenbeslag door de bouwer van Hospital Nobo Otrobanda (HNO) is dat deze er nog maar weinig vertrouwen in heeft dat opdrachtgever Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen (Sona) over voldoende middelen beschikt voor de financiering van het resterende bouwtraject.

'Wij maken ons ernstige zorgen', zegt Rene Overdevest, area manager bij Ballast Nedam International Projects. 'Sona komt haar betalingsverplichtingen aan ons niet na. Er zijn achterstallige betalingen, en wat wij uit de media vernemen, is dat de minister heeft aangegeven dat de middelen beperkt zijn en er geen geld bij komt.'

Met het conservatoir derdenbeslag wil de bouwonderneming bereiken dat Sona openheid van zaken geeft over haar financiële vermogen, zegt Overdevest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten