zondag 17 januari 2016

Den Blauwvinger: Directeur staatszender SRS ontvangt jaar lang dubbel salaris en houdt zijn mond

COLUMN: Altijd schreeuwende Guno speelt de grote onschuld in eigen slecht geregisseerd toneelstukje

'Het is toch niet mijn fout? En nu wordt dit politiek tegen mij gebruikt'

17-01-2016  Den Blauwvinger/De Surinaamse Krant


Wie kent hem niet? Neen, beter gezegd, wie hoort hem niet? De altijd schreeuwerige Guno Ravenberg. Schreeuwt hij niet op de radio in allerlei aankondigende commercials voor evenementen, dan schreeuwt hij wel in zijn eigen programma's op zijn eigen staatszender SRS, waar hij directeur mag spelen en waar hij iedere dag op opvallend slijmerige toon zijn baas, president Bouterse, de hielen likt.

Maar, plotseling dimt de schreeuwerige muil van Guno, plotseling kruipt hij weg in een hoekje en dat zou hij moeten doen, uit schaamte. Maar, nee hoor. Schaamte kent de schreeuwer niet. Maar, hij kent wel de kunst van het verzwijgen, de kunst van doen of je neus bloedt. Verzwijgen dat je een jaar lang een dubbel salaris op je bankrekening gestort kreeg en dubbel vakantiegeld. En niets zeggen....

Het was Starnieuws die vorige week bekend maakte, dat Ravenberg Srd 54.380 aan ten onrechte ontvangen salaris en Srd 5.220 aan vakantiegeld moet terugstorten. Zijn reactie was onthutsend.
'Ik ben niet de enige persoon die een dubbel salaris ontvangt. Dit is niet mijn fout.' 


Neen, het is niet zijn fout, maar het is wel zijn fout dat hij erover heeft gezwegen. Waarom heeft de grote mond Ravenberg niet zelf aan de bel getrokken toen hij ontdekte, dat hij twee salarissen ontving? Nu zeggen, dat het niet zijn fout is, is heel gemakkelijk en niet erg handig. Hij moet een eigen verantwoordelijkheid hebben en tonen. En dan ook nog beweren, zonder te staven, dat er ook anderen zijn die een dubbel salaris ontvangen, is benedenmaats, laag bij de grond en bedoeld als ordinaire afleidingsmanoeuvre.

Daarenboven gaat hij zelfs zo ver te suggereren, dat door het uitlekken van de informatie over zijn dubbel ontvangen salaris, mensen deze zaak politiek tegen hem willen gebruiken, terwijl er volgens hem niks aan de hand is. Hij lijkt op een paranoĆÆde wijze krampachtig excuses te zoeken voor zijn eigen falen, door de dubbele betalingen te verzwijgen en dus niet te melden... Hij is het zelf die zijn eigen 'criminele' gedrag in politieke sferen trekt, als afleidingsmanoeuvre.

De grote muil Guno durft echter niet publiekelijk te verklaren waarom hij eind januari vorig jaar niets heeft gezegd, toen hij zag dat er twee salarissen waren overgemaakt. Neen, de grote muil is plotseling stil geworden. Hij weet, dat hij fout zit, maar tracht de fout bij anderen neer te leggen. De grote muil Guno vertoont zwakte en probeert het schaamrood op zijn kaken te verhullen door zich te verschuilen achter allerlei flauwekul excuses.

Wordt het niet eens tijd voor Bouterse om zich te ontdoen van slijmerige hielen likkende media schreeuwers in zijn directe omgeving en een team van echte mediadeskundigen, met dus kennis van zaken, aan te stellen?

Overigens, wordt het ook niet eens tijd, dat de samenleving te horen krijgt hoe het doorlichtingsonderzoek bij staatsmedia, waaronder de radiozender SRS van de schreeuwer Ravenberg, door oud-NOS Journaal hoofdredacteur Nico Haasbroek, is verlopen? Of mag de burger niet weten hoe slecht het is gesteld bij met name de SRS?

Hoogachtend,
Den Blauwvinger
17 januari 2016
Amsterdam – Paramaribo