donderdag 14 februari 2019

Econoom Richard Kalloe: 'Al geef je de VHP alle 51 zetels, ze gaan niets kunnen doen'

'Nu men in de oppositie zit, heeft men plotseling verstand gekregen?'


Tijdens een discussieavond van de Kenniskring dinsdag in Lalla Rookh heeft econoom Richard Kalloe zijn gedachten de vrije loop gelaten over de politieke capaciteiten van de Surinaamse politieke partijen. Hij stelt dat geen enkele politieke partij in staat is de ellende, die gecreĆ«erd is door de huidige machthebbers, op te ruimen, ook de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) niet. 

'Al geef je de VHP alle 51 zetels, ze gaan niets kunnen doen. Toen de VHP in de regering zat, hebben ze bewezen dat ze niets kunnen presteren, ze hebben geen enkel exportproject opgezet. Niets, nada. Nu men in de oppositie zit, heeft men plotseling verstand gekregen? Pas als je in de coalitie zit, moet je aantonen wat je in huis hebt', waren de woorden van Kalloe, aldus het Dagblad Suriname vandaag, donderdag 14 februari 2019.

Hij aarzelde niet om mee te delen, dat bij de Surinaamse politici vanaf de soevereiniteit in 1975 het besef ontbreekt, dat politiek een instrument is om het land op te bouwen. Hij vervolgde dat betere tijden voor Suriname een luxe is die in ieder geval niet in het jaar 2020 zal komen aanwaaien. Dit, vanwege de accumulatie van de problemen in vrijwel alle sectoren.

'Er is geen enkel lichtpunt. U droomt dat er in 2020 een oplossing zal komen en u zult nog heel lang blijven dromen.'

Als voormalige minister van Handel en Industrie en Openbare Werken ziet Kalloe graag dat er een einde komt aan de 'monkey business'. De huidige economische strategie van de regering typeert Kalloe als 'monkey business', die bij een voortzetting hiervan ‘Suriname zal transformeren naar een variant van de noodtoestand in Venezuela’.

Als enige uitkomst ziet Kalloe dat alle krachten gebundeld worden op basis van een minimumprogramma voor sanering/hervorming van de economie, alsook grondwettelijke/constitutionele hervormingen te realiseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten