dinsdag 2 februari 2016

Den Blauwvinger: Dikke onvoldoende voor afdeling Public Relations Politie Suriname

COLUMN: Bizarre indianenverhalen rond gruwelijke lijkschennis (nog steeds) niet door politie ontzenuwd

Politie zwijgt terwijl Facebook gonst van geruchten van randdebiele mensen van necrofilie tot roof

02-02-2016  Den Blauwvinger/De Surinaamse Krant


Wanneer komt het Korps Politie Suriname met een persbericht inzake de zaterdag, 30 januari 2016, gepleegde lijkschennis van een een dag eerder begraven 35-jarige vrouw? Het zou goed zijn om alle bizarre indianenverhalen die de ronde doen op social media (lees: Facebook) te ontzenuwen. De meest vreemde en compleet tegenstrijdige berichten gaan rond, verzonnen door mensen die uit zijn op sensatiezucht, niet nadenken en nauwelijks over enig verstandelijke vermogens onder hun hersenpan blijken beschikken.

Zo zou 'een bron' tegenover de Rotterdamse zender Radio Stanvaste vandaag hebben beweerd, dat het om roof zou zijn gegaan, de vrouw zou zijn begraven met sieraden. Het lichaam zou zijn gedumpt in het nog lege graf van de 19 januari in Leiderdorp overleden bekende zanger Max Nijman, die achter in de zaterdagmiddag werd begraven.

Ook gaat het gerucht, dat een verdachte zou zijn gearresteerd, een wachter van de begraafplaats. Een tweede verdachte zou op de vlucht zijn.
Ze zou zijn begraven in haar trouwjurk. Geruchten, geruchten en nog eens geruchten en geen enkele bevestiging.

Kortom, politie, doe hier wat aan en kom zeer snel met een persbericht - neem je werk eens serieus - hoe weinig er misschien ook te melden is, maar ontzenuw in ieder geval al die sensatieverhalen van randdebiele mensen op social media die niet het fatsoen hebben om even stil te staan bij wat hun verhalen aanrichten bij de familie van het slachtoffer.....

Vooral in deze opzienbarende zaak dient de politie alert te reageren, de samenleving snel te informeren, maar het lijkt alsof de toch al amateuristisch opererende afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname in slaap is gesust.

Neen, die afdeling komt vandaag met onder andere deze politieberichten van importantie: 'Watermeloen dieven aangehouden', 'Man wordt boos na te zijn betrapt door partner', 'Eigenares doet aangifte tegen minnaar' en 'Drugsverslaafde zoon aangehouden'.

Met een op tijd uitgebracht persbericht hadden veel geruchten simpelweg voorkomen kunnen worden.

Hoogachtend,
Den Blauwvinger
02 februari 2016
Amsterdam-Paramaribo