donderdag 18 december 2014

Surinaamse nieuwswebsite brengt nauwelijks Surinaams nieuws....


18-12-2014   Door: Paul Kraaijer


Paramaribo - De Suriname Herald, de naam denkt overigens absoluut niet de lading, had vandaag, donderdag 18 december 2014, om half vier 's middags slechts twee lokale, Surinaamse, 'nieuws'berichten geplaatst en opende met een bericht uit Nederland over de strafvervolging van PVV-leider Geert Wilders. Ook meldde de Suriname Herald het uitroepen in Argentinië van de voetballer van het jaar daar.

Deze nieuwswebsite heeft haar bestaansrecht nog steeds niet bewezen. De website is sinds 12 december 2012 operationeel en had als hoofdredacteur de ‘bekende’ mediawerkster en radiopresentatrice Joyce Abdoellakhan.Van enige journalistiek besef hebben zij en haar 'redactie' overduidelijk geen kaas gegeten.

Onlangs liet overigens ene Sandra Watson, die kennelijk nu hoofdredacteur is en geen enkele journalistieke achtergrond heeft (begin 2012 was ze ambassadeur van het interessant klinkende, maar niet meer dan dat, wazige Business Network International Suriname (BNI-Suriname: BNI zou de grootste netwerkorganisatie ter wereld zijn en biedt leden de gelegenheid ideeën, contacten en referenties met elkaar te delen), via e-mail weten:

'Het is voor u als organisatie van belang dat uw informatie de samenleving bereikt. De beste manier hiervoor is via de media. De nieuwswebsite Suriname Herald kan u daarbij van dienst zijn. Dagelijks krijgen wij vele duizenden bezoekers uit Suriname, maar ook van daarbuiten. Indien u ons informatie c.q. persberichten van uw organisatie stuurt, zullen deze worden gebruikt voor onze artikelen en eventuele interviews. (...) Deze dienstverlening is geheel gratis. (...)'

Als nieuwswebsite ben je niet dienstverlenend. Kennelijk zit de redactie verlegen om aangeleverd nieuws en is zij niet tot nauwelijks in staat om nieuws te brengen. De betreffende organisatie heeft niet op de e-mail gereageerd. Zij ziet niet in wat de meerwaarde van de Suriname Herald voor haar kan zijn, gelet op de wijze waarop de redactielokaal nieuws brengt. Het aantal bezoekers zal dan ook ongetwijfeld minder zijn dan de door Watson gestelde 'vele duizenden'.......