zondag 15 december 2019

Ministerie van RO biedt slachtoffers recente brand te Abrabroki helpende hand

(Bron foto's: NII)
RO zet personeel en vrachtwagen in voor opruimen puin


Medewerkers van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) hebben bijstand verleend aan slachtoffers van een recente brand te Abrabroki in Paramaribo. Het ministerie heeft personeel en een vrachtwagen ingezet voor de opruiming van het puin, zo meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) zondag 15 december 2019.


De brand heeft op 21 oktober gewoed in een houten woning in de Groenhartstraat en eiste het leven van de bejaarde Toeni Deel (104). Er stonden vijf huizen op het perceel. Sinds de brand woonden de getroffenen wekenland nog tussen het puin.

Minister Edgar Dikan was gechoqueerd toen deze informatie hem bereikte. Hij was zo begaan met het lot van de slachtoffers, dat hij zijn medewerkers de instructie gaf om een bijdrage te leveren. Het team van hulpverleners heeft daarbij een 4ton pick-up ingezet.

De opruiming duurde drie dagen, afgelopen woensdag, donderdag en vrijdag. Het terrein is opgeschoond. Alles wat niet meer bruikbaar was en waar de familie van af wilde is afgevoerd.

Bromfietser (28) nabij Revoplein doodgereden door auto

Automobilist rijdt door zonder zich te bekommeren om slachtoffer


Starnieuws bericht vanmiddag, zondag 15 december 2019, dat de 28-jarige Mitchell Molijn gisterochtend rond half vijf op zijn bromfiets richting de Watermolenstraat reed, nabij het Revoplein en werd aangereden van achteren door een voertuig dat met hoge snelheid reed. Hij werd enkele meters meegesleurd. 

De bestuurder van het voertuig reed na het ongeval verder zonder zich te bekommeren om het slachtoffer. Tot nu toe ontbreekt elk spoor van de bestuurder en het voertuig.

Het slachtoffer werd in kritische toestand per ambulance vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij was niet aanspreekbaar. Later op de dag overleed hij aan de opgelopen letsels.

Molijn laat een vrouw en een dochtertje van 5 jaar achter.

Bestuurscollege Bonaire trekt geld uit voor onderzoek sterfte flamingokuikens

Er is geen reden te vrezen voor het voortbestaan van de kolonie

Wetenschappers van de Universiteit van Wageningen gaan in 2020 onderzoek doen


Het Bestuurscollege heeft budget vrijgemaakt om specialistisch onderzoek te laten doen naar de sterfte onder flamingokuikens. Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe heeft samen met directeur Etienne van der Horst van R&O een bezoek gebracht aan de vogelopvang op het terrein van het Mangrove Center om zich te laten informeren over de actuele situatie, aldus het Openbaar Lichaam Bonaire vandaag, zondag 15 december 2019. 

Dit is het tweede achtereenvolgende jaar dat er honderden kuikens voortijdig het broedgebied bij de zoutpannen verlaten en gaan rondzwerven. Vogels die uitgeput zijn, maar nog levend worden aangetroffen, worden naar de Bonaire Wild Bird Rehab van Elly Albers gebracht. Veel vondelingen zijn dan al zo verzwakt dat ze helaas alsnog doodgaan.

De flamingo's die het dankzij de goede zorgen van Elly en haar team wel halen worden zodra ze zijn aangesterkt teruggezet in de natuur. Waarom de kuikens aan het zwerven slaan is vooralsnog een groot raadsel.

'Het Bestuurscollege heeft daarom een hulpverzoek bij minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid ingediend om onderzoek te doen. De bedoeling is dat wetenschappers van de Universiteit van Wageningen daarvoor volgend jaar naar Bonaire komen', aldus Tjin Asjoe.

Vooruitlopend daarop heeft het Bestuurscollege een bedrag van 13.000 dollar uitgetrokken om op korte termijn twee vogelexperts uit de regio naar Bonaire te halen die een eerste advies kunnen uitbrengen. 'De flamingo staat symbool voor de unieke natuur en rust van ons eiland. Ze zijn een belangrijke toeristische trekpleister. En zelf genieten wij er als eilandbewoners ook van te zien hoe gracieus de roze vogels door het water waden op zoek naar voedsel.' 


Er is geen reden te vrezen voor het voortbestaan van de kolonie. 'Maar, wij willen wel weten wat de oorzaak is zodat we eventueel gerichte maatregelen kunnen nemen om dit dierenleed in de toekomst te voorkomen. Ik heb grote bewondering voor Elly Albers en haar team onder wie veel vrijwilligers. Ze doen fantastisch werk dat in het belang is van heel Bonaire. Gelukkig kunnen zij rekenen op de steun van veel donateurs', aldus gedeputeerde Tjin Asjoe.

Automobilist zwaargewond bij eenzijdig ongeluk op Martin Luther Kingweg

Bestuurder zou tegen stenen blokken zijn gereden aan de weg voor een winkelpand

(Bron foto's: Facebook)

Dit is over van een Lexus die vannacht zwaar beschadigd raakte bij een verkeersongeval op de Martin Luther Kingweg. Volgens Waterkant.net vandaag, zondag 15 december 2019, is het voertuig daarbij enkele keren over de kop gegaan. 

Het eenzijdig ongeval gebeurde rond drie uur vanochtend ter hoogte van de Houttuinweg.

De bestuurder zou tegen stenen blokken zijn aangereden die langs de weg waren gezet voor een winkelpand.

De automobilist raakte zwaargewond en moest per ambulance afgevoerd worden naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De politie was ter plekke en heeft de toedracht van het ongeluk in onderzoek.

Wayne Telgt legt per direct functies neer in hoofdbestuur, commissies en structuren NPS

NPS-leider Rusland geïnformeerd over lopend strafrechtelijk onderzoek


Wayne Telgt heeft per direct zijn functies binnen het hoofdbestuur en andere commissies en structuren binnen de NPS, neergelegd. Dit deelt NPS-voorzitter Gregory Rusland vandaag, zondag 15 december 2019, mee in een verklaring.

Via advocaat Benito Pick, advocaat van Telgt, is Rusland geïnformeerd over het lopende strafrechtelijk onderzoek.

Telgt is vrijdag in verzekering gesteld in een zedenzaak.

De NPS had eerder bekend gemaakt, dat de traditie binnen de partij is, dat zij de rechtsstaat respecteert en dat wet en recht voor eenieder in onze samenleving moeten gelden.

'De autoriteiten dienen de ruimte te hebben om in alle rust en op verantwoorde manier hun werkzaamheden uit te voeren', stelt de NPS.

'De NPS leeft mee met allen die door deze moeilijke periode heengaan en rekent op een rechtvaardig resultaat in deze', aldus de partijvoorzitter.

Nicaragua nationaliseert groot tankstationbedrijf twee dagen nadat VS sancties had opgelegd

Familie president Ortega zou bedrijf gebruiken voor financieren en witwassen van geld voor overheid


De Nationale Assemblee van Nicaragua heeft zaterdag 14 december 2019 ingestemd met de nationalisatie van een groot tankstationbedrijf, twee dagen nadat de Verenigde Staten sancties hadden opgelegd wegens vermeend gebruik door de familie van president Daniel Ortega voor het financieren en witwassen van geld voor de overheid. 

Het bedrijf, Distribuidor Nicaraguense de Petroleo (DNP), beheert een derde van de gasverkoop van het land.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën zegt, dat het eigendom is van of onder zeggenschap staat van Ortega-familieleden en met publiek geld is gekocht voordat het aan de familie werd overgedragen. 'Alle voorraden van brandstoffen en aardolieproducten die eigendom zijn van de Distribuidor Nicaraguense de Petroleo zijn verklaard van soevereine veiligheid en nationaal belang', volgens de wet, die werd voorgesteld door de president en goedgekeurd door parlementsleden.

Edwin Castro, hoofd van de heersende partij van het Frente Sandinista de Liberación Nacional (FSLN) betoogde zaterdag, dat de nationalisatie zorgt voor 'de levering van brandstof aan Nicaraguanen'. Noch de Ortega-familie, noch DNP reageerde op een Reuters verzoek om commentaar.

Donderdag plaatste het Office of Foreign Assets Control (OFAC) van het Amerikaanse ministerie van Financiën Ortega's zoon Rafael Antonio Ortega Murillo, DNP en twee andere bedrijven die hij bezit of controleert op een zwarte lijst van sancties.

'Het ministerie van Financiën richt zich op Rafael (Ortega) en de bedrijven die hij bezit en gebruikt om geld wit te wassen om het Ortega-regime te ondersteunen ten koste van het Nicaraguaanse volk', zei de Amerikaanse minister Steven Mnuchin in een verklaring.De sancties waren een nieuwe poging van Washington om druk uit te oefenen op de linkse regering, die het beschuldigt van mensenrechtenschendingen, onwettige moorden, willekeurige aanhoudingen, politieke vervolging en wijdverbreide corruptie.

https://home.treasury.gov/news/press-releases/sm854

Treasury Sanctions Son of Nicaraguan President Ortega for Money Laundering and Supporting Corruption


WASHINGTON Today, the U.S. Department of the Treasury’s Office of Foreign Assets Control (OFAC) designated Rafael Antonio Ortega Murillo, son of Nicaraguan President Daniel Ortega, and two companies he owns or controls and uses to finance and launder money for the Ortega regime.  OFAC also designated Distribuidor Nicaraguense de Petroleo S.A. (DNP), a company owned or controlled by Rafael Antonio Ortega Murillo as well as by Nicaraguan Vice President and First Lady Rosario Maria Murillo De Ortega.  DNP has been used by members of the Ortega family for their own personal enrichment from non-competitive contracts with Nicaraguan government institutions.
“Rafael Ortega is the key money manager behind the Ortega family’s illicit financial schemes. Treasury is targeting Rafael and the companies he owns and uses to launder money to prop up the Ortega regime at the expense of the Nicaraguan people,” said Secretary Steven T. Mnuchin.
Today’s action is being taken pursuant to Executive Order 13851, “Blocking Property of Certain Persons Contributing to the Situation in Nicaragua” (E.O. 13851).  As a result of today’s action, all property and interests in property of these persons and of any entities that are owned, directly or indirectly, 50 percent or more by such persons that are in the United States or in the possession or control of U.S. persons are blocked and must be reported to OFAC.  OFAC’s regulations generally prohibit all dealings by U.S. persons within (or transiting) the United States that involve any property or interests in property of blocked or designated persons.  Further details on these designations are included below.

Rafael Antonio Ortega Murillo (Rafael Ortega)

 

Rafael Ortega is a key money manager for the Ortega family, along with Vice President of Nicaragua and First Lady Rosario Maria Murillo De Ortega.  Rafael Ortega uses at least two companies he owns or controls, Inversiones Zanzibar, S.A and Servicio De Proteccion Y Vigilancia, S.A. to generate profits, launder money, and gain preferential access to markets for the Ortega regime.
Rafael Ortega is being designated pursuant to E.O. 13851 for having materially assisted, sponsored, or provided financial, material, or technological support for, or goods and services in support of, Vice President of Nicaragua and First Lady Rosario Maria Murillo De Ortega, who was designated on November 27, 2018, pursuant to E.O 13851.

Inversiones Zanzibar, S.A. and Servicio De Proteccion Y Vigilancia, S.A.

 

Rafael Ortega owns or controls Inversiones Zanzibar, S.A., which he uses to obscure the transfer of profits from Distribuidor Nicaraguense de Petroleo, S.A., also designated today, and as a front company to procure fuel stations used to avoid sanctions against the regime. In early 2019, Rafael Ortega diversified Ortega family financial holdings by purchasing gas stations under figurehead names ahead of expected sanctions against the regime.
Rafael Ortega also owns or controls Servicio De Proteccion Y Vigilancia, S.A., a security firm that has received millions in government contracts and provides protection services for Ortega family businesses.
Inversiones Zanzibar, S.A and Servicio De Proteccion Y Vigilancia, S.A., are being designated for being owned or controlled by, or having acted or purported to act for or on behalf of, directly or indirectly, Rafael Ortega, whose property and interests in property are blocked pursuant to E.O. 13851.

Distribuidor Nicaraguense de Petroleo S.A. (DNP)

 

DNP is a chain of gas stations controlled by the Ortega family and is one of their principal assets. DNP was purchased with public money and then transferred to the Ortega family, and has benefited from non-competitive contracts with government institutions. 
DNP is being designated pursuant to E.O. 13851 for being owned or controlled by, or having acted or purported to act for or on behalf of, directly or indirectly, Vice President of Nicaragua and First Lady Rosario Maria Murillo De Ortega and Rafael Ortega, persons whose property and interests in property are blocked pursuant to E.O. 13851.For identifying information on the entities designated today.


(Suriname Mirror/Reuters/La Prensa/Twitter)

LVV-minister Parmessar zoekt nieuwe exportmarkten

Parmessar nu op Cuba om export van rijst voor 2020 veilig te stellen


Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is reeds geruime tijd bezig nieuwe exportmarkten te zoeken voor Suriname. Hiertoe heeft hij samen met de sector tal van gesprekken gevoerd en hen niet alleen ingelicht, maar ook direct betrokken om mee te participeren in deze zoektocht, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut (NII) zaterdag 14 december 2019.

Zo kan genoemd worden het bezoek van diverse ambassadeurs en niet-residerende ambassadeurs aan het ministerie. In dit kader zijn er bezoeken aan  verschillende landen geweest, bijvoorbeeld aan Frans-Guyana, waarmee reeds gesprekken zijn gevoerd. Barbados heeft belangstelling getoond en er hebben gesprekken plaatsgevonden in samenspraak met de verschillende exporteurs. Naast deze twee landen zijn op dit moment gesprekken gaande met Canada, Guadelope en Martinique.

De minister is momenteel op Cuba om de export van rijst voor het jaar 2020 veilig te stellen.

Het ministerie doet er alles aan om de input voor de rijstsector zoals ureum zo aantrekkelijk mogelijk te maken en spoedig deze binnen te halen.

Deze voorbeelden in de sector waar de Surinaamse economie heel veel aan verdient, zijn slechts enkele die kunnen aantonen, dat er niet stil gezeten wordt en dat deze overheid het beste voor heeft met de agrarische sector.

'De wereld schreeuwt om veilig geteelde groente en fruit en als wij ons daarvoor kunnen beijveren, zullen wij die markt kunnen veroveren en onze bevolking alsook die van de exportmarkten kunnen garanderen van veilig geteeld en kwalitatief goed voedsel.'

VHP-voorzitter Santokhi presenteert ruim 40 aspirant-kandidaten van Paramaribo

Onder kandidaten bevindt zich ook Sham Binda, AKMOS-voorzitterVHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft gisteravond de aspirant-kandidaten van Paramaribo voor de 2020-verkiezingen gepresenteerd op een ressortvergadering in Munder. Krishna Mathoera, die verhuisd is van Wanica naar Paramaribo, en de Assembleeleden Riad Nurmohamed en Dew Sharman zijn niet gepresenteerd als aspirant-kandidaten. Opvallend is, aldus Starnieuws vandaag, zondag 15 december 2019, dat Sham Binda (AKMOS-voorzitter, Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname ) is toegetreden tot de orange movement en aspirant-kandidaat is. 

De ruim veertig aspirant-kandidaten zullen zich in de komende periode moeten profileren, waarna in april een definitieve lijst voor kandidaten en schaduwkandidaten zal worden voorgehouden aan het partijcongres.

'U heeft de laatste negen jaren vreselijke dingen meegemaakt, u bent bedonderd, u bent voorgelogen, u bent belazerd, u bent misleid, u bent armer geworden en onze samenleving is verscheurd geraakt. En bovenal wordt onze natie afgeschilderd als een hol voor criminelen en veroordeelden. Dat wil u toch niet meer? Daarom zeggen wij redt Suriname! We zijn vastberaden om een vreedzame, rechtvaardige en inclusieve maatschappij voor jullie op te bouwen, die vrij is van angst en geweld. Er kan geen duurzame ontwikkeling zijn zonder vrede en er kan ook geen vrede zijn zonder duurzame ontwikkeling', sprak Santokhi.

Hij merkte op, dat er heel veel aangepakt moeten worden na mei 2020. De eerste drie maanden zullen de prioriteiten van de nieuwe regering zijn schuldsanering en onderwijs. 'Onder ons regime zal iedereen voldoende kansen moeten krijgen tot continue zelfontplooiing via onder meer onderwijs.' Santokhi zei dat het onderwijs voor kleuter, primair en secundair onderwijs gratis zal zijn. Zo kan iedereen beschikken over de vaardigheden, attitudes en kennis die noodzakelijk zijn om persoonlijke en professionele doelstellingen te verwezenlijken en om deel te nemen aan de samenleving.

'We moeten naar een samenleving dat zich kenmerkt zich door een sterke sociale cohesie en meer solidariteit onder Surinamers. Ieder vindt er zijn plaats, mede op basis van de eigen talenten en competenties. De universele toegang tot kwaliteitsvol onderwijs op alle niveaus, met een voldoende uitgebreid en divers aanbod, afgestemd op de actuele en toekomstige ontwikkelingen van de samenleving, vormt een essentiële voorwaarde voor duurzame ontwikkeling in Suriname', stelde de VHP-leider.

Santokhi vroeg het publiek een brede ondersteuning van Munder en omgeving. 'Ik doe een beroep op eenieder om binnen zijn naaste familie en vrienden vijf nieuwe landgenoten te overtuigen om op de VHP te stemmen. We gaan een beter resultaat neer moeten zetten in het district Paramaribo.'

De aspirant-kandidaten van VHP voor Paramaribo zijn: 
Rewien Thakoer, Radjeswarnaht Basant, Kenny Liu, Wikash Raghoe, Rasida Mahadew, Chuan Wang, Varsha Ramrattan, Grachelle Sluisdom, Diego Russel, Kishan Ramsukul, Mitchel Wongsodikromo, Nishita Gajadien, Roshnie Sietaram, Ahilia Welles, Vikash Koendanlal, Nisha Jagdeo, Paul Gummels, Xiomara Cadogan, Michela Seedo, Cedric van Samson, Ronny Aloema, Thalicia Atmodimedjo, Harold Lobato de Mesquita, Rishma Kuldipsingh, Jerrel Rambhadjan, Dharminder Ramesar, Ulrich Weerwind, Saskia Walden, Anuradha Monorath, Roy Wongopawiro, Nirmala Ramdin, Hariepersad Soekhlal, Patricia Lachman, Harold Pultoo, Widjai Bhola, Udairay Panchoe, Justus Keizerweerd, Shaquille van Throo en Sham Binda.

NDP-ondervoorzitter Abrahams verwerpt beweringen dat NDP hand heeft gehad in arrestatie NPS'er Wayne Telgt

'Waar je ook gaat en wat er ook gebeurt zal je de naam van de NDP horen'


'Wil men zeggen, dat wij de rechterlijke macht en de justitiële autoriteiten beïnvloeden?', is de reactie van de ondervoorzitter van de NDP, Ramon Abrahams, vandaag, zondag 15 december 2019, in de Ware Tijd, op beweringen dat de aanhouding van het hoofdbestuurslid van de NPS, Wayne Telgt (verdacht van een zedenmisdrijf), een set-up zou zijn vanuit de NDP.

'U moet bij de politie zijn. Zij hebben hem aangehouden. Dan moet u ze vragen of het van de NDP komt. Ik ben daarvan niet op de hoogte', stelt de politicus.

Volgens Abrahams wordt de naam van de partij met bijna alles gelinkt. 'De partij is zo groot, machtig en populair. Waar je ook gaat en wat er ook gebeurt zal je de naam van de NDP horen.' 

Hij zegt dat het verder onderzoek moet worden afgewacht. 'Ik veroordeel niemand. Men zal bepalen wat er moet gebeuren.' 

De bewering, dat de NDP allerlei tactieken toepast om belangrijke spelers van politieke tegenstanders uit te schakelen wordt verworpen door Abrahams. 'U vraagt mij om dingen te zeggen. Maar, u gaat mij niet verleiden om iets te zeggen. De zaak is bij de politie. Zij die hun dingen gedaan hebben moeten zich bij de politie verantwoorden.' 

Op de vraag of de NDP bang is voor de politieke opponenten zegt de ondervoorzitter: 'Heb je ooit gemerkt dat de NDP bang is? Waarvoor moeten wij bang zijn? We zijn de grootste politieke partij. Wij hebben de politieke macht in handen. Wij bepalen wat er gebeurt in het land. Wij hebben zesentwintig zetels. Daar kan je niet om heen. We zijn voor niets bang. We hebben zo lang in de oppositie gezeten. We zijn nu erin en hebben de politieke meerderheid. We zullen nooit bang zijn. Nooit niet. Waarvoor?'

Bouterse gebruikt 'dekolonisatie' spook om 't maar niet te hebben over zijn vonnis....

(Bron foto: NDP)
Veroordeelde Bouterse beweert dat personen in Suriname 'bewust hand- en spandiensten verlenen aan buitenland'

Een kat in het nauw maakt rare sprongen...


De voorzitter van de NDP, Desi Bouterse, beweert dat er personen zijn in Suriname die bewust hand- en spandiensten verlenen aan het buitenland. Deze - zonder bewijs - geuite opmerking deed hij bij de opening van een infocentrum van zijn partij gisteravond aan de Bonistraat in Geyersvlijt, aldus de Ware Tijd vandaag, zondag 15 december 2019.


Het samenspannen met het buitenland wordt volgens de NDP-voorzitter gedaan om het proces tot dekolonisatie terug te dringen. 'Ze willen ons terugbrengen in handen van de bakra basi. Un taki: 'bakra basi a kaba'. De bakra basi gaat ze helpen met propoganda, scenario's, met leugens en vonnissen schrijven.'  Een veroordeelde kat in het nauw maakt rare sprongen...

Bouterse beweert verder, dat het een scenario is geweest om het staatsbezoek aan China te overschaduwen met het uitspreken van een vonnis tegen hem. 'Het bezoek was in één woord geweldig. Wat we in China hebben neergezet gaan ze niet weg kunnen halen. Men was bang en wilde het succes neerhalen. Terwijl we daar zijn horen we iets van een vonnis. We konden het in China niet volgen maar hebben het wel gehoord via Den Haag. Terwijl we in China waren probeerde men de zaak te downgraden.' 

Volgens de partijleider gaan de scenario's door. Er is naar zijn weten een poll gemaakt waaruit zou moeten blijken  dat de NDP'ers Bouterse niet meer willen. 'Den man taki den no wan Bouterse. Efu a volk no wan Bouterse da poti wan tra man. Belly bo bun. Son bigi kondre e kisi law man lek president', sneerde hij naar ABOP-Assembleelid Edward Belfort.

(Suriname Mirror/de Ware Tijd)

Venezolaanse visser (53) overleeft val van aanmeersteiger Cevihas in Surinamerivier niet

Vermoedelijk is Rafaël Portillo Marquez met zijn hoofd tegen een hard voorwerp aangekomen


Het Korps Politie Suriname bericht zaterdag 14 december 2019, dat de 53-jarige Venezolaanse visser Rafaël Portillo Marquez in de vroege ochtend van maandag 9 december is overleden ten gevolge van een val van een aanmeersteiger bestemd voor vissersboten van het visbedrijf Cevihas te Livorno in de Surinamerivier. 

De politie van het bureau Livorno ging, na een telefonische melding, ter plaatse voor een onderzoek. Uit dat onderzoek is gebleken, dat Marquez van de aanmeersteiger in zijn boot wilde stappen, die ongeveer een meter van de steiger verwijderd in de Surinamerivier aangemeerd lag.

Hij gleed uit en viel vanaf de steiger in de rivier. Zijn collega vissers schoten hem te hulp en haalden hem vanuit de rivier op het droge. Marquez vertoonde echter geen teken van leven meer. Een ingeschakelde arts stelde zijn dood officieel vast.

Het vermoeden bestaat dat hij met zijn hoofd tegen een hard voorwerp is aangekomen onder het water oppervlak in de rivier. Op camerabeeldmateriaal is te zien hoe Rafaël Portillo Marquez uitglijdt en in de rivier valt.

Voormalig Miss Peru Paula Manzanal Cartwright in... 'underboob' bikini

Paula Manzanal was in 2014 Miss Swimsuit InternationalVoormalig Miss Peru Paula Manzanal Cartwright (Miss Swimsuit International 2014) ging onlangs naar haar Instagram-pagina en verbaasde haar 1,9 miljoen fans en volgers met een mooi bikinimoment. 

Op de foto is het 26-jarige model, geboren op 9 oktober 1993 te Callao, Peru, te zien in een stijlvolle, opvallende bikini waarin ze pronkt met een grote 'underboob'. Daarnaast stelde het pittige ensemble haar ook in staat te pronken met haar strakke buik, gebeeldhouwde buikspieren en lange benen.


Volgens de geotag werd de zwoele snap genomen in Los Angeles, Californië. Ze heeft echter niet de exacte locatie van de foto opgegeven.

In het bijschrift laat Paula haar fans weten, dat haar sexy bikini van de online kledingwinkel Fashion Nova is, en voegde eraan toe dat de post door het merk wordt gesponsord....
Binnen negen uur nadat de  bikini-foto online stond, verkreeg de foto meer dan 42.000 likes en meer dan 400 reacties, waaruit blijkt dat de ster erg populair is op de website voor het delen van foto's, terwijl haar volgers elke week vol enthousiasme wachten op het plaatsen van nieuwe foto's.
(Suriname Mirror/Inquisitr/Instagram)

Chinese bedrijven bouwen de op een na langste brug (12,4 kilometer) van Brazilië

Brug wordt gebouwd over de beroemde Baía de Todos os Santos


Een consortium van Chinese staatsbedrijven kreeg vrijdag 13 december 2019 het contract om de op een na langste brug in Brazilië te bouwen en te exploiteren. 

In het kader van het project zal een brug worden gebouwd over de beroemde Baía de Todos os Santos, die Salvador, de hoofdstad van de noordoostelijke staat Bahia, verbindt met het eiland Itaparica.


Het project omvat ook de aanleg van aanverwante wegen.

Het Chinese consortium, bestaande uit China Railway 20 Bureau Group Corporation (CR20) en China Communications Construction Company Ltd (CCCC), kreeg het contract toegewezen na een bod in Sao Paulo.


Bahia-gouverneur Rui Costa begroette het project en het resultaat van de biedingen in Sao Paulo en zei via Instagram dat 'in samenwerking met het Chinese consortium het grootste infrastructuurproject in Brazilië van de afgelopen jaren zal worden uitgevoerd'.De brug, met een investering van 2,2 miljard Amerikaanse dollar en een 35-jarige franchise, is bedoeld om de ontwikkeling in het zuiden van Bahia te stimuleren, omdat deze de afstand tussen Salvador en Itaparica-eiland verkleint van 452 kilometer tot 309 kilometer.

Na voltooiing zal de 12,4 kilometer lange brug, 400 meter breed en met een centrale hoogte van 85 meter om schepen eronder te laten oversteken, de op een na langste van Brazilië zijn, na de Rio-Niteroi-brug.

(Suriname Mirror/Xinhua/Instagram/Jornal do Sol/Twitter)

Rechtbank in El Salvador veroordeelt 373 leden beruchte Mara Salvatrucha-bende tot gevangenisstraffen van maximaal 74 jaar

MS-13 leden verdacht van moord en wapenhandel tot terroristische vereniging


Geheime onderhandelingen tussen criminele groepen en politici over  ondersteuning verkiezingen van 2014


Een rechtbank in El Salvador heeft 373 leden van de beruchte Mara Salvatrucha-bende veroordeeld tot gevangenisstraffen van maximaal 74 jaar voor misdaden variërend van moord en wapenhandel tot terroristische vereniging in een historisch massaproces gelet op het grote aantal verdachten, zeiden de autoriteiten vrijdag 13 december 2019.


De persdienst van de rechtbank zei, dat de zaak ook heeft bevestigd dat er geheime onderhandelingen tussen criminele groepen en politici waren geweest over de ondersteuning van de verkiezingen van 2014, waarvan het bewijs werd gepresenteerd met video's, foto's en transcripties van onderschepte telefoongesprekken.


Rechter Godofredo Salazar bekritiseerde aanklagers voor het niet aanklagen van de politici, van zowel het linkse Farabundo Martí para la Liberación Nacional, of FMLN, en de conservatieve Alianza Republicana Nacionalista of Arena. Onder degenen in de opnames waren Norman Quijano, ex-president van de Wetgevende Vergadering, en San Salvador's burgemeester Ernesto Muyshondt van Arena, evenals een voormalige FMLN minister van Binnenlandse Zaken. Quijano heeft de aantijgingen ontkend en gezegd dat hij nooit gangsters heeft ontmoet om over iets te onderhandelen.


Muyshondt erkende in een interview met de lokale televisie, dat hij bendeleden had ontmoet, maar zei dat het was om hen te vragen zijn partij-aanhangers te laten stemmen.

El Salvador heeft jaarlijks een van de hoogste moordpercentages ter wereld gemeld, hoewel het aantal moorden dit jaar ongeveer de helft lager ligt dan in 2015, toen het de meeste moorden per inwoner ter wereld had.

President Nayib Bukele trad op 1 juni aan en beval zijn nieuwe hoofd van de Nationale Politie om bendes aan te pakken in het licht van de toenemende aanvallen op veiligheidstroepen. 'Dit geeft positieve signalen' van samenwerking tussen het ministerie van Justitie, politie en Officieren van Justitie, zei veiligheidsanalist Ricardo Sosa over de veroordelingen. 'Er is een verschuiving opgetreden ten opzichte van de vorige regering en er is aandacht besteed aan het herstellen van territorium, de sociale structuur en het bieden van rust aan de bevolking met een significante vermindering van geweld.

Bukele's 'grote uitdaging', voegde Sosa toe, zal zijn 'om te werken aan iets dat nog nooit is gedaan: revalidatie en herintreding van gevangenen in een land met 28 penitentiaire inrichtingen met meer dan 38.000 gevangenen en een overbezetting van ongeveer 140%.' 

Naar schatting behoren meer dan 65.000 volwassenen en jongeren tot 'marras' of bendes, in El Salvador, meestal Mara Salvatrucha ofwel MS-13 en ook Calle 18, (Barrio 18, Mara 18, of gewoon La 18). De bendes zijn betrokken bij drugshandel, afpersing en georganiseerde misdaad en krijgen de schuld van het grootste deel van het geweld in het land.

In 2015 definieerde het Hooggerechtshof van El Salvador MS-13 en Calle 18 als terroristische groeperingen, waardoor rechtbanken bendeleden strengere straffen konden opleggen.(Suriname Mirror/VoA Noticias/The Associated Press/La Vanguardia/Twitter/ YouTube)