zondag 17 maart 2019

NPS met huis-aan-huis (verkiezings-) campagne in Osembo en Onverwacht, district Para

'Men is het onevenwichtige beleid van de regering beu'


(Bron foto:: NPS)

Een delegatie van de NPS was zaterdag in Osembo en Onverwacht in Para voor een huis-aan-huiscampagne, feitelijk de verkiezingscampagne. Het NPS-team werd geleid door partijleider Gregory Rusland. 

Er werd gesproken met de Paranen en die hebben hun ontevredenheid geuit over de 'slechte economische situatie in het land', aldus de partij zondag 17 maart 2019. De mensen gaven aan dagelijks te worden geconfronteerd met hoge prijzen voor producten van eerste levensbehoeften. Ook de werkloosheid kwam aan de orde. Verder worden volgens hen staatseigendommen onterecht aan particulieren toegewezen.

'Men is beu van het onevenwichtige beleid van de regering. Daarom besluiten de Paranen de groene partij de komende verkiezing hun volledige ondersteuning te geven.'

Rusland deelde de bewoners mee, dat de NPS bereid is te werken aan het oplossen van de problemen in Para, maar dat kan alleen als de partij regeermacht krijgt in 2020. Vast staat dat de partij er alles aan doet om alle zetels in het zuidelijk district te bemachtigen.

Vicepresident Adhin lijsttrekker van de NDP in het district Wanica

NDP hoopt te Wanica van drie naar vier zetels omhoog te klimmen


Ashwin Adhin (vicepresident) is zaterdag aangesteld als lijsttrekker van de Nationale Democratische Partij (NDP) in het district Wanica voor de 2020-verkiezingen. Tijdens een structurenvergadering zei NDP-coördinator Etienne Boerenveen, dat de partij uitkijkt naar een uitbreiding naar vier zetels in het district. De partij heeft nu drie zetels. Er zijn zeven zetels voor De Nationale Assemblee in dit district, aldus Starnieuws zondag 17 maart 2019.

De gekozen structuren van de NDP in Wanica bestaan uit 130 stembureauvoorzitters, 7 ressortvoorzitters, 4 hoofdbestuursleden en 3 parlementariërs.

NDP Wanica is onder leiding van lijsttrekker Adhin begonnen aan haar coördinatie op weg naar de verkiezingen van 2020. 'Natuurlijk begint het werk niet nu pas. We zijn reeds tien jaren bezig en we zien de verbeteringen in ons district. We hebben echter wel veldwerk te doen om de mensen, die afgeleid dreigen te worden, te laten zien wat een stem op de NDP waard is', zei Adhin.

De structuren van de NDP kwamen voor de eerste keer na de interne partijverkiezing van 15 december 2018 in vergadering bijeen. Jurgen Kartodikromo en Ghami Nawikromo zijn als nieuwe aanwinst toegevoegd aan de bestaande werkarmen van de partijstructuren in Wanica, meldt de NDP.

Adhin merkte op dat de regering serieus zwaar weer heeft gekend, maar het schip drijvende heeft gehouden. De NDP heeft een Structureel Aanpassingsprogramma als dat onder de Front-regering weten te voorkomen en investeert volop in ontsluiting, zoals infrastructuur, om de ontwikkeling te faciliteren. 'Ondanks continue afleidingen van buiten heeft de regering projecten stelselmatig gerealiseerd.'

Ook Adhin vertrouwt erop, dat de slagvaardigheid van de NDP regering niet onopgemerkt blijft en kijkt uit naar een succesvol verkiezingstraject in Wanica.

Tijdens de vergadering werd ingegaan op de infrastructurele projecten die in uitvoering zijn in Wanica vanuit het adagium 'geen productiviteit, zonder connectiviteit'. De NDP heeft in samenwerking met het bedrijfsleven de hoofdkanalen in Wanica opgehaald en onderhoudt deze op regelmatige basis. De hoofd- en zijwegen die binnen het nationaal infrastructuur programma verhard zullen worden, alsook diens planning, werden aangegeven. Het gaat om reeds opgestarte werkzaamheden bij de Irma Altenbergweg te Helena Christina en de wateraansluiting werkzaamheden via de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij die aan de Sjalotweg, Nagriweg en Ketjapweg in ressort Koewarasan in uitvoering zijn.

Minister Hoefdraad haalt uit naar ABS-directeur Sno: 'Hij is mentaal gestoord'

Hoefdraad reageert minister onwaardig op uitdaging Sno

'Ik ga niet met mijn ondergeschikten in polemiek'


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is niet van plan om met Iwan Sno, directeur van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS), in debat te gaan. 'Hij is mentaal gestoord', zegt de vandaag, zondag 17 maart 2019, op Starnieuws.

Sno heeft Hoedraad uitgedaagd voor een openbare discussie. Hij moet onderbouwen waarom hij Sno beschuldigt van manipuleren met het cijfer van het Bruto Binnenlands Product (BBP) 2010. Sno heeft in een open brief aangegeven, dat de uitspraken van de minister gedaan in De Nationale Assemblee op 21 februari grievend zijn. De minister heeft niet gereageerd. Er is ook geen correctie gekomen.

'Ik ga niet met mijn ondergeschikten in polemiek, Als hij een issue heeft, moet hij maar naar de rechter gaan', zegt Hoefdraad. 'Dat is mijn korte reactie hierop.'

Sno geeft aan dat hij nimmer zou manipuleren met cijfers, ook al zou het gaan om een aardige minister of regering. Hoe walgelijk een minister of een regering ook zou zijn, zou het ABS onder leiding van Sno nooit ten nadele van de minister of de regering manipuleren met cijfers. Hij geeft de minister ruimte tot 29 maart om de discussie aan te gaan over het BBP van 2010.