dinsdag 29 januari 2013

Amerikaanse Graystone Company nieuwste buitenlandse goudmijnbedrijf actief in Surinaamse binnenland met project 'Suriname #1'

Directeur Paul Howarth op zijn goudmijnterrein
Graystone Company werkt druk aan voorbereidende werkzaamheden goudmijn Brokopondo

29-01-2013  Door: Paul Kraaijer


Paramaribo - Het in het Amerikaanse Las Vegas gevestigde goudmijnbedrijf Graystone Company werkt op dit moment druk aan voorbereidende werkzaamheden voor het operationeel maken van haar goudmijnactiviteiten in het Brokopondogebied.

Het bedrijf heeft vandaag, 29 januari 2013, bekendgemaakt dat voor een bedrag van 200.000 Amerikaanse dollar aan materieel op weg is naar Houston om daarvandaan verscheept te worden naar Suriname.

De afgelopen drie weken heeft het bedrijf de benodigde materialen ontvangen om te starten met de aanleg van de infrastructuur waardoor gestart kan worden met de werkzaamheden. Het bedrijf gaat goud winnen op milieuvriendelijke wijze.

Goudhoudende blokken steen op terrein
Onder het materieel dat binnenkort wordt verscheept naar Suriname bevinden zich waterpompen, slangen, ‘shaking tables’, generatoren, een truck, twee ATV’s (‘all-terrain vehicles’), een grote container, kleine gereedschappen, opslagruimten en noodzakelijke voorraden.

Het project van het bedrijf heeft de naam ‘Suriname #1′ gekregen.

Naar verwachting kan binnen vier tot tien weken met het winnen van goud worden begonnen. Graystone denkt 200 tot 400 gram goud per dag te kunnen produceren.
Ieder kwartaal willen de Amerikanen een nieuwe mijn graven. Binnen een termijn van achttien maanden hoopt het bedrijf uit vier goudmijnen 16.000 tot 24.000 gram per maand te kunnen produceren.

Afgelopen week heeft het bedrijf een paar foto's op haar Facebookpagina geplaatst van een bezoek van directeur Paul Howarth aan de nieuwe goudmijnlocatie te Brokopondo.