woensdag 5 augustus 2020

Hoefdraad is zich van geen kwaad bewust... 'Het gaat om heksenjacht op regeringsleiders van voormalig kabinet'

'In 2010 ook meer dan 200 miljoen Srd aan achterstanden overgenomen door de regering Bouterse-I'


Ex-minister Gillmore Hoefdraad heeft eindelijk weer iets van zich laten horen. In een schriftelijke reactie, gestuurd naar ABC-verslaggever Rudi Esajas, werpt hij beschuldigingen aan zijn adres over mismanagement en corruptie als minister van FinanciĆ«n van zich af, zo bericht Waterkant.net dinsdagavond 4 augustus 2020. De beschuldigingen werden maandag tijdens een persconferentie van de Raad van Ministers geuit door onder andere president Chan Santokhi. 

In de verklaring, die dinsdag voorgelezen werd in het radioprogramma   ABC Aktueel en hieronder ook te horen is, zegt Hoefdraad, dat de regering Santokhi wist wat ze overnam. Volgens Hoefdraad werd in 2010 ook meer dan 200 miljoen Srd aan achterstanden overgenomen door de regering Bouterse I.

Over de verrekeningen met de SPSB zegt hij, dat het ging om openstaande afspraken die moesten worden afgehandeld. Hij zegt niet eigendunkelijk te hebben gehandeld daarbij, maar dat het ging om een beslissing die op een regeringsvergadering is goedgekeurd.

Hij noemt de beschuldigingen insinuaties, die niet stroken met de waarheid en zegt dat het gaat om een heksenjacht op regeringsleiders van het voormalig kabinet.

Hoefdraad zou in Guyana verblijven...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten