donderdag 7 mei 2015

Fuck het 'slavernijverleden-gedoe' in Nederland....

Accepteer slavernijverleden, Zwarte Piet en Gouden Koets als onuitwisbare onderdelen geschiedenis

Klein groepje 'Nederlanders' tracht wil aan grote massa op te leggen: neigt naar fascistisch gedrag

07-05-2015 COLUMN Door: Paul Kraaijer


Zegt iemand in Nederland 'fuck de koning' dreigde hij maanden later door het Openbaar Ministerie (OM) te worden gedagvaard. Maar, erger zijn alle uitwegen/excuses van de gedagvaarde verdachte, die zelfs terugvoeren naar het slavernijverleden, Zwarte Piet en zelfs de Gouden Koets van het Koninklijk Huis. Het gaat om ene activist Abulkasim Al-Jaberi die ergens vorig jaar 'fuck de koning' riep tijdens een van de vele zinloze protesten van een handjevol 'Nederlanders' tegen Zwarte Piet in Amsterdam. Dat is majesteitsschennis, zei het OM. Hem werd een boete van 500 euro opgelegd, maar die betaalde hij niet. Nu moest hij voor de rechter komen. Maar, een dag later, vandaag, donderdag 7 mei 2015, trok het OM de aanklacht alweer in, voorlopig, om zich te beraden.


Natuurlijk, was het ietwat overdreven en laat van het OM om die activist te dagvaarden, immers hij zal niet letterlijk bedoeld hebben 'fuck de koning', maar gewoon 'weg met de koning', dat zal iedere simpele ziel toch wel kunnen begrijpen....

Maar, dat alles neemt niet weg, dat ook nu weer Zwarte Piet, het slavernijverleden en de Gouden Koets er aan de haren bij werden getrokken door nota bene iemand waarvan je je kunt afvragen wat zijn betrokkenheid in werkelijkheid is bij die onderwerpen. Dat is erger dan het 'fuck de koning'-incidentje, een storm in een glas water, dat snel gaat liggen, absoluut.

Wanneer stopt nu eens eindelijk dat vervelende, zeurderig irritante Nederlandse slavernijverleden-'gedoe' en -'gezeur' en -'gezever'? Dat handjevol 'Nederlandse' activisten, waaronder de nodige zogenoemde beroepsactivisten, strijdt al jarenlang een zinloze strijd tegen vermeend racisme. Zwarte Piet blijft gelukkig overal in Nederland over het algemeen Zwarte Piet, de Gouden Koets gaat zich niet aanpassen vanwege een paar schreeuwers die nauwelijks weten waarover ze schreeuwen en het slavernijverleden is nu eenmaal onderdeel van de Nederlandse geschiedenis, zoals ook bijvoorbeeld de Hoekse en Kabeljauwse Twisten, de Spaanse Burgeroorlog en de Tweede Wereldoorlog.

Blijven Nederlanders rondlopen met een een dergelijk zelf gecreƫerd trauma richting Duitsers voor wat zij Nederlanders in het verleden hebben aangedaan of richting de Spanjaarden voor wat zij Nederlanders vele jaren geleden hebben aangedaan? Moet ik doorgaan met dit rijtje....?

Natuurlijk, slavernij is en was verwerpelijk. Maar, what the fuck! Life goes on, maar kennelijk niet voor een klein groepje 'Nederlanders' dat maar in dat slavernijverleden blijft hangen, blijft irriteren, blijf demonstreren zelfs tegen een Zwart Pietje en een of andere Gouden Koets die slechts een of twee keer jaarlijks uit het stof wordt getrokken..... Het begint echt op een zielige wijze irritant te worden en een belachelijke vertoning die alle geloofwaardigheid aan het verliezen is.

Racisme en slavernijverleden zitten bij velen in Nederland gefixeerd tussen de oren, de woorden worden tegenwoordig snel overal bijgehaald, door weer dat kleine groepje 'Nederlanders'. Want dat is het, een klein groepje dat zich heeft vastgebeten in Piet, de Gouden Koets en het slavernijverleden.

Slavernij behoort helaas tot de geschiedenis van Nederland, ook zichtbaar op de Gouden Koets, die ook bij nacht en ontij erbij wordt gesleept vanwege een tafereeltje op dat 'vehicle classique', ook in literatuur, ook in kunst. Overigens liet de Rijksvoorlichtingsdienst al medio september 2011 terecht weten: 'We gaan niet de geschiedenis herschrijven door de Gouden Koets te vernielen.'

 
Geschiedenis wis je niet weg met een demonstratie hier en een protestje daar. Ga er volwassen mee om en probeer niet je wil als klein groepje aan de massa op te leggen, dat neigt naar fascistisch gedrag.

Overigens, hoeveel nazaten van Nederlandse slavenhouders wonen er op dit moment niet in Suriname, maar daar hoor je niemand over...... Kortom, leef en denk vandaag en zet hypocrisie en fake betrokkenheid bij het slavernijverleden, Zwarte Piet en de Gouden Koets in de kast!