donderdag 12 april 2018

Directoraat Cultuur naar het ministerie van Sport- en Jeugdzaken

Raad van Ministers heeft goedkeuring gegeven aan de naamsverandering


Het directoraat Cultuur gaat naar het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. De naam van dit departement zal veranderen in 'ministerie van Sport, Jeugdzaken en Cultuur'. Starnieuws schrijft donderdag 12 april 2018 te hebben vernomen, dat de Raad van Ministers al goedkeuring heeft gegeven aan de naamsverandering. 

De naam van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zal, wanneer de wijziging is ingegaan, zijn: 'ministerie van Onderwijs en Wetenschap. De wijziging zal worden ingevoerd bij Staatsbesluit door president Desi Bouterse.

Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling veranderde van naam tijdens het ministerschap van Ashwin Adhin op dit departement in Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Op 21 mei 2015 werd het bord met het nieuwe logo en de naam van het ministerie onthuld door toenmalige minister Adhin. Volgens hem voldeed de oude naam niet meer aan de taakstelling van het departement.

De regering heeft nu op basis van 'organisatorische redenen' besloten het directoraat Cultuur los te koppelen van Onderwijs. De verantwoordelijkheid voor het Directoraat Cultuur wordt ondergebracht bij Sport- en Jeugdzaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten