zondag 5 augustus 2018

Rossana Kluivert bekommert zich om verbrand hondje - CuraƧao

'Dit is echt heel zielig, alles is helemaal verbrand'Bij het zien van een gewond hondje, dat later de naam Mochhi zal krijgen, kan Rossana Kluivert haar ogen bijna niet geloven, aldus De Telegraaf vandaag, zondag 5 augustus 2018. 'Ik dacht dat ik niet lekker was, maar jongejongejonge. Dit is echt heel zielig', vertelt ze in een video op haar Instagramaccount.

En wat ze daar zondag ziet, doet haar huiveren. 'Alles is helemaal verbrand'


De vrouw van Patrick Kluivert kreeg in mei de diagnose borstkanker, juist toen ze bijna vijf jaar ’schoon’ kon worden verklaard van lymfeklierkanker. Tv-opnames voor TLC over haar nieuwe project, de hondenopvang Dog Rescue Centre op CuraƧao, moesten uitgesteld worden, maar Rossana bleef zich waar het maar kon, inzetten voor de opvang.

En wat ze daar zondag ziet, doet haar huiveren. 'Alles is helemaal verbrand', constateert ze, terwijl het beestje zich zonder protesteren laat onderzoeken. 'O, oh, oh, doodsbang.' Omdat het midden in de nacht is, kan ze geen dierenarts bellen voor het hondje. Toch doet ze het hondje een belofte: 'Het komt goed, het komt allemaal goed. Dit fiksen we. En we noemen je...naar mijn lievelingsijsje, Mochhi.'

In het bijschrift bij de video laat Rossana weten, dat de viervoeter op straat werd gevonden, ’gewond, bang en verdrietig’ en belooft ze dat zij hun best zullen doen het beestje beter te maken, binnen een paar dagen. 'We zijn precies de perfecte familie om bij te herstellen op dit moment', voegt ze er aan toe. Ook laat ze weten een thuis te zoeken voor Mochhi.

Overigens, onderstaand bericht en foto's werden vandaag geplaatst op Facebook......:


Ghanese ambassadrice Abena Pukua Adompim Busia bezoekt district Brokopondo

(Bron foto: NII)
Busia al op eerste dag na aanbieding geloofsbrieven aan president Bouterse in Brokopondo


De ambassadrice van Ghana, Abena Pukua Adompim Busia, heeft dinsdag 31 juli een bezoek gebracht aan het district Brokopondo. Ze was in gezelschap van haar Braziliaanse ambtsgenoot Laudemar Gonsalves, aldus vandaag, zondag 5 augustus 2018, het Nationaal Informatie Instituut (NII). 

De ambassadrice zei, dat ze 15 jaar op dit moment had gewacht. Ze stelde heel erg onder de indruk te zijn van de schoonheid van het district en zich thuis te voelen.

Bij haar bezoek aan het dorp Compagniekreek had ze zelfs aan het traditioneel gezag te kennen gegeven, heel emotioneel te zijn en dat ze veel van Ghana herkende.

Voor de verdere ontwikkeling van het district staat ze open, in het bijzonder wat betreft toerisme en andere economische activiteiten.

De districtscommissaris van Brokopondo, Kenya Pansa, vond het bijzonder, omdat Busia al op de eerste dag nadat zij haar geloofsbrieven aan president Bouterse had aangeboden, het district bezocht.

Accu's gestolen uit auto's bezoekers SuriPop-festival in Anthony Nesty Sporthal

Vermoedelijk zijn accu's ontvreemd door 'parkeerwachters' in dr. ir. H.S. Adhinstraat


Uit zeker zeven auto's van bezoekers van het SuriPop-festival in NIS, die in de dr. ir. H.S. Adhinstraat (niet ver van NIS) geparkeerd stonden, is gisteravond de accu gestolen. De bestuurders konden na de show hun auto niet starten en kwamen toen tot de ontdekking dat de accu was verdwenen. Dit meldt de Ware Tijd vandaag, zondag 5 augustus 2018.

Het vermoeden bestaat, dat jongens die zich voordeden als parkeerwachter achter de diefstal zitten. Hoewel die beloofd hadden op de voertuigen te zullen letten, ontbrak van hen elk spoor na afloop van de show.

Beweerd werd onder de getroffen eigenaren van de auto's, dat zeker een van de 'parkeerwachters' een oud-bekende is van de politie.

Na een telefonische melding arriveerde de politie van Flora snel voor onderzoek.

Gajadien (VHP): 'Ik weet niet meer hoeveel belastingdirecteuren al onder Bouterse gewerkt hebben'

'Enorme ontevredenheid bij personeel directoraat Belastingen en douane Nieuwe Haven'

'De hervorming van ons belastingstelsel zal sowieso in deze regeerperiode niet komen'


Met het steeds vervangen van de directeuren van de Belastingdienst verwondert het VHP-Assembleelid Asiskumar Gajadien niet, dat minister Gillmore Hoefdraad van FinanciĆ«n geen streefdatum meer kan aangeven voor de invoering van de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW). 'Ik weet niet meer hoeveel Belastingdirecteuren al onder Bouterse gewerkt hebben', zegt Gajadien zaterdag 4 augustus 2018 in het Dagblad Suriname. 

Belastingdienst-directeur Roy May heeft eind juli vanwege dringende gezondheidsredenen bedankt. Joan Veldhuizen is nu met de waarneming belast. Eerder werd waarnemer Winston Wirth in 2016 bedankt. Wirth hield het maar zes maanden vol, alvorens hij in opdracht van Hoefdraad zijn biezen moest inpakken. De enige persoon die het volle vijf jaren op deze post heeft volgehouden is Cornelis (Tony) van Dijk. Na de pensionering van Van Dijk in 2015 heeft Liane Pinas-Halfhide enkele maanden in deze functie waargenomen, alvorens de hamer werd overgedragen aan Wirth. In zijn rol moest May onder andere de BTW helpen invoeren. Deze zou eerst ingaan in januari 2018, maar werd verschoven naar 1 juli 2018. Hierna werd de invoering uitgesteld.

'Ook May streefde ernaar om ons belastingstelsel intensief te hervormen, maar uiteindelijk is hij er bekaaid vanaf gekomen. Na drie jaren van praten uiteindelijk nog steeds geen BTW', stelt Gajadien.

De VHP’er hecht weinig geloof aan het verhaal, dat May vanwege dringende gezondheidsredenen heeft bedankt, aangezien het bij hem bekend is, dat er enorme ontevredenheid heerst op zowel het directoraat Belastingen als bij de douane op Nieuwe Haven. 

'Het ligt uiteindelijk aan het beleid en intentie of men daadwerkelijk de belastingen wil hervormen, omdat men zich meer richt op het behartigen van de belangen van specifieke mensen. Het ministerie van Financiƫn wenst te doen wat zij wil en hindert mensen in het uitoefenen van hun werkzaamheden, waardoor men maar kiest om te bedanken. Hetzelfde gebeurt ook op Nieuwe Haven, waar wat oude mensen geplaatst zijn om mee te werken om wat ordening te brengen, maar dat gaat ook niet werken. Als de tekenen niet bedriegen, verwacht ik dat straks nog meer mensen van de Belastingen zullen wegtrekken', aldus de politicus.

Gajadien merkt op, dat steeds een nieuwe streefdatum voor de invoering van BTW als worst werd gehangen om zodoende op basis van tekenen van de hervorming van het belastingstelsel goede ratings te boeken bij internationale kredietbeoordelingsbureaus. Uiteindelijk kan volgens hem geconcludeerd worden, dat zowel nationale als internationale instituten al die tijd zijn misleid. 'Al deze instituten hebben hetzelfde ervaren als het Internationaal Monetair Fonds: misleiding. Het is een stelletje personen daar die het land steeds zit uit te buiten. Door de hoogste man van het land is al 1½ jaar geleden aangegeven, dat er geen BTW komt. Daarom zeg ik, dat de hervorming van ons belastingstelsel sowieso in deze regeerperiode niet zal komen', aldus de VHP’er.

Hij heeft ook moeite met de rij- en voertuigenbelasting en zegt niet te zullen meewerken aan een wet, die de koopkracht van burgers verder aantast. De regering wil de rij- en voertuigenbelasting, die in 2000 is afgeschaft, per januari 2019 weer invoeren. Met de introductie van de government take was rij- en voertuigenbelasting in dat jaar afgeschaft. Deze regering heeft de government take de afgelopen jaren juist verhoogd in 2010 en wenst nu ook de rij- en voertuigenbelasting door te voeren. Gajadien ziet dit als een dubbele heffing, omdat de regering bij wet van de Wegenautoriteit reeds een inhouding kan plegen voor infrastructuur.

'Hoe gaat men dit implementeren? Een heleboel zaken zijn onduidelijk, terwijl er ook andere inkomstenbronnen zijn. Vooralsnog is er geen duidelijk beleid zichtbaar over waar wij naartoe gaan.'

PALU-voorzitter Hok: 'Regering bezig tijd te rekken voor sloop raffinaderij door Suralco'

'Het is duidelijk niet de bedoeling om DNA op korte termijn gevraagde stukken te sturen'

- 'Alle regels en afspraken worden in het voordeel van Suralco vertaald of verdraaid'
- 'Voor het oog van de hele wereld verworden wij tot een volkje dat geen drupje zelfrespect meer heeft'


'De hele manier van doen van de regering de afgelopen dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) laat zien, dat de regering bezig is tijd te rekken voor de sloop van de raffinaderij door Suralco. De regering wil daarmee DNA en de hele gemeenschap voor een voldongen feit plaatsen. Men rekent daarbij volledig op de coalitiegenoten in DNA, maar meer nog op de NDP-Assembleeleden. Daarom moet juist deze groep zich realiseren welke directe verantwoordelijkheid zij op haar schouders heeft en welke toekomst ze voor haar kinderen willen achterlaten. Wij zijn er als PALU in elk geval niet gerust op. 

Voor de eenvoudigste documenten die door DNA-voorzitter Jenny Simons werden opgevraagd, moest de vicepresident ‘kijken of hij die zo snel zou kunnen vinden’, dan wel, nagaan in welke doos of map die ook alweer waren opgeslagen. Of ook, ‘ja, maar de stukken zijn in het Engels, ze moeten eerst worden vertaald en dat gaat minstens twee weken duren’.

Neem gerust aan, dat als het nodig is, dat er nog twee of drie of meer weken aan worden geplakt. Het is duidelijk niet de bedoeling om DNA op korte termijn over de gevraagde stukken te laten beschikken. Er moet namelijk tijd worden gewonnen. 

Voor niemand, behalve waarschijnlijk voor een kleine groep ingewijden, is het duidelijk waarom de regering zich zo inspant om ten nadele van het Surinaamse belang, juist het belang van de multinational te dienen. Alle regels en afspraken worden in het voordeel van Suralco vertaald of verdraaid. En dat komt dan van een regeringspartij die altijd de indruk heeft gewekt een revolutie te willen voeren voor de belangen van de gewone Surinamer. 

Waar zijn al die idealen gebleven om op te komen tegen onderdrukking en uitbuiting van ons volk? Er mag geen misverstand over bestaan. Hier is de NDP aan zet. Alleen deze partij kan zaken nog laten omkeren. Want al zou de hele oppositie de regering tot de orde willen roepen, als de individuele NDP-leden in DNA weigeren daarin mee te gaan, dan is Suriname verkocht. 

Alle regels en afspraken worden in het voordeel van Suralco vertaald of verdraaid. Voor het oog van de hele wereld verworden wij tot een volkje dat geen drupje zelfrespect meer heeft, te koop voor een habbekrats. We zullen dan niet mogen klagen wanneer andere multinationals en dergelijke ons dan ook op dezelfde manier misbruiken. Dit wordt een nieuwe vorm van kolonisatie. 

Wij denken dat het misschien eraan kan liggen dat vooral leden van de coalitie niet voldoende zijn geĆÆnformeerd over deze kwestie. Gelukkig bestaat er juist dezer dagen op meerdere plaatsen de gelegenheid om publiekelijk informatie in te winnen en te horen hoe anderen over de zaak denken. 

Daarnaast zijn wij bij de PALU bereid om met name met deze DNA-leden, indien nodig, op individuele basis onze zienswijze delen. We hebben niet veel tijd meer. En dan zullen we achteraf altijd spijt hebben, maar dan zal het te laat zijn. Maar met de hele discussie die zich nu in de media voltrekt, zal men niet kunnen zeggen 'we wisten het niet'. 

Jim Hok 
PALU-voorzitter'

Dagblad Suriname: Politie nauwelijks zichtbaar, overvallen overdag stijgen schrikbarend

Geen politie op straat, dus vrijwel ongestoord worden op klaarlichte dag overvallen gepleegd


Volgens het Dagblad Suriname van zaterdag 4 augustus 2018 is het vrijwel iedereen opgevallen, dat de politie de laatste weken niet meer zichtbaar is op de openbare weg. De samenleving klaagt steen en been over veiligheid. 

Deze trend is heel duidelijk te merken sinds de nieuw ingevoerde blikschaderegeling wordt gehanteerd bij verkeersongevallen. Bij een aanrijding met blikschade hoeft de politie niet uit te rukken en dus zitten ze gedurende hun werktijden op kantoor. De criminelen hebben dit ondertussen ook al door. Het resultaat is zichtbaar. Geen politie op straat, dus zo kunnen zij vrijwel ongestoord en bovendien ook nog op klaarlichte dag overvallen plegen.

Deze week zijn er tenminste twee handelszaken het doelwit geworden. Op woensdag 1 augustus is een winkelier in de Bonistraat op klaarlichte dag overvallen door drie criminelen en op dinsdag 31 juli hebben criminelen, ook weer overdag, een glashandelszaak in de Gompertstraat overvallen.

Dan kijken wij niet naar de alledaagse straatberovingen die schering en inslag zijn. Bij de meeste straatberovingen worden mobiele telefoons weggenomen.

Hoofdinspecteur Humphrey Naarden van het Korps Politie Suriname bevestigt de bezorgdheid van het grote publiek. Maar, hij stelt dat deze kwestie niet op zijn niveau speelt en dat hij hierop geen antwoord kan geven, omdat hij de nodige data niet bij de hand heeft. Het is de korpsleiding die voor deze criminele uitspattingen een gedegen antwoord moet formuleren. Tot nog toe merkt het volk geen verbetering.

De minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, en de korpschef Roberto Prade waren telefonisch bereikbaar voor een reactie, aldus het dagblad.

Byciel Watsaam wint met 'Taa Fa' de 20e Golden Edition van SuriPop

Op de 2e plaats eindigt 'Pasensi' van Ornyl Malone en als 3e 'Mi Gowtu' van Harold GesselByciel Watsaam heeft gisteravond, zaterdag 4 augustus 2018, met 'Taa Fa' de 20e Golden Edition van SuriPop gewonnen in de Anthony Nesty Sporthal. Het nummer is vertolkt door zijn echtgenote Lycintha Watsaam en Eugene Maine. Op de tweede plaats eindigde 'Pasensi' van Ornyl Malone en op de derde 'Mi Gowtu' - 'zwaar gesponsord' door GOw2 Energy Suriname N.V. - van Harold Gessel. Maar, hoe de lijvige jury tot haar oordeel kwam werd niet vermeld.


Als beste videoclip werd verkozen 'So Kele Kele', de compositie van Eros Banket:


Deze keer was er geen Suripop medley, een mix van alle winnende nummers van de afgelopen veertig jaar. In de plaats daarvan waren er korte optredens van artiesten die internationaal zijn doorgebroken. Damaru, Denise Jannah, Edgar 'Bugru' Burgos, rapper Keizer en Kenny B zongen elk een van hun bekendste nummers. Zo zong Burgos weer uit volle borst over zijn wasmasjien. Zij ontvingen alleen een aandenken aan de 20e SuriPop-editie.


Het optreden van en de keuze voor Keizer, die het nummer 'Omlaag' bracht - tussen de gerenommeerde artiesten - viel echter niet bij iedereen in de smaak, zo blijkt uit commentaren op YouTube, waar de show door omroep ATV live werd vertoond. 

De composities zijn beoordeeld op melodie, tekst en performance. De winnaar ging naar huis met de 'gold plated' award en Srd 10.000. Nummer won Srd 7.500 en nummer drie 5.000.

Mogelijke aanslag met drones op Venezolaanse president Maduro mislukt

Maduro ongedeerd, zeven soldaten van de Nationale Garde raakten gewond


Brandweerlieden spreken van een ontplofte tank vol gas in een appartement


Tijdens een toespraak van de Venezolaanse president Nicolas Maduro in Caracas zijn zaterdagavond 4 augustus 2018 verscheidene drones met explosieven ontploft. Volgens de Venezolaanse minister van Informatie Jorge Rodriguez ging het om een aanslag tegen de president. Zeven soldaten van de nationale garde raakten gewond. Maduro zelf bleef ongedeerd. 

De president sprak in het centrum van de hoofdstad een militaire parade toe over de staat van de economie, toen vlakbij explosies klonken. Op televisiebeelden is te zien hoe mensen naast hem op het podium, onder wie Maduro's vrouw, schrikken en omhoog kijken. De camera draait vervolgens naar de parade, waar onder de honderden soldaten paniek uitbreekt. Daarna werd de live-uitzending afgebroken.'Onze onderzoeken tonen aan dat er explosies waren van verscheidene drones vlakbij het podium', zei Rodriguez op de staatstelevisie. 'We hebben bewijs dat dit een moordaanslag was. Ze hebben gefaald.'


Volgens drie brandweerlieden die tegen persbureau AP anoniem hun verhaal doen, ontplofte er een tank vol gas in een appartement . Zij weerspreken dus de officiƫle verklaring van de regering over een aanval met drones. Op foto's van dat gebouw is te zien dat er rook uit het gebouw komt.


Wie achter de aanslag zit is niet duidelijk. In een televisietoespraak enkele uren na de aanslag sprak Maduro over een 'rechtse samenzwering' die haar oorsprong heeft in buurland Colombia, terwijl de financiers en planners in de Amerikaanse staat Florida verblijven. Volgens de president zijn verschillende daders gepakt.'Colombiaans president Juan Manuel Santos heeft niets te maken met de aanslag zaterdagavond op zijn Venezolaanse ambtsgenoot NicolƔs Maduro.' Dat zegt een hooggeplaatste bron dicht bij Santos, die anoniem wilde blijven, aan verscheidene journalisten. 'De beschuldigingen van Maduro zijn ongegrond.' 'De president is gefocust op het doopsel van zijn kleindochter Celeste en is niet bezig met het omverwerpen van buitenlandse regeringen', aldus de bron, die niet te kennen wilde geven of Santos, die dinsdag de macht overdraagt aan zijn opvolger Ivan Duque, van plan is om zelf te reageren op de beschuldigingen.


Onder de voormalige buschauffeur Maduro is het olierijke Venezuela in een diepe economische crisis geraakt die gepaard gaat met een enorme schaarste aan goederen. Als gevolg daarvan is er een grote vluchtelingenstroom op gang gekomen naar buurlanden. Vooral naar Colombia, maar ook naar de Antillen. Aruba, Bonaire en CuraƧao zijn slechts door een stukje Caribische zee gescheiden van Venezuela.


(Suriname Mirror/AD/Het Laatste Nieuws/El Pais/G1 Globo/Twitter/YouTube)

Minister Benschop van Defensie ziek thuis - Van ontslag zou geen sprake zijn...

Vijf militairen hebben rechtszaak aangespannen tegen ministerie van Defensie/Staat Suriname

'Militairen worden in de goudvelden ingezet en zij moeten ook burgers bewaken'

 
Vijf militairen (commando's) die een rechtszaak hebben aangespannen tegen het ministerie van Defensie/Staat Suriname denken dat president Desi Bouterse eindelijk heeft ingegrepen. Hij zou minister Ronni Benschop van Defensie thuis hebben gezet in afwachting van zijn ontslag. De directeur van het Nationaal Informatie Instituut, Clifton Limburg, zegt zaterdag 4 augustus 2018 op Starnieuws dat de bewindsman ziek thuis is. 'Mij is niet bekend dat de minister met ontslag gaat.'

Rodney Cairo en Clay Enig zeggen in gesprek met Starnieuws dat zij hun naam gezuiverd willen hebben en terug in dienst genomen moeten worden. Zij zijn vanaf 2016 in ongenade gevallen bij de minister en zijn vertrouwelingen om voor hen onduidelijke reden. Aanvankelijk zou de minister hen een maand thuis hebben gezet met behoud van salaris. Toen zij niks vernamen, hebben zij contact gezocht met Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons. Zij zou hen verwezen hebben naar de president.

De militairen zeggen verschillende gesprekken gevoerd te hebben met de president en een raadsadviseur. Zij hebben uit de doeken gedaan wat er gaande is, waarbij er sprake zou zijn van corruptie binnen het leger en afpersing. De president zou contact opgenomen hebben met de minister met als resultaat dat de militairen gerehabiliteerd zouden worden. Dit is echter niet gebeurd.

'Er zou een CLAD-onderzoek moeten komen bij Defensie. Militairen worden in de goudvelden ingezet en zij moeten ook burgers bewaken. Het geld komt niet in de staatskas', stelt Cairo.

Hij en Enig hebben hun juristen alles verteld over wat ze weten. Volgens hen is er veel ontevredenheid over de gang van zaken in het leger. Mensen bang om te praten omdat zij vrezen voor rancune. 'De minister wilde mij ook naar het binnenland sturen, maar dat is om te voorkomen dat wij bereikt kunnen worden waardoor de rechtszaak zou kunnen stagneren. Ik word al maanden niet meer betaald. Ik wil weten waarom ik uit het militaire systeem moest en wat ik heb gedaan om deze behandeling te krijgen. Ik wil mijn naam gezuiverd hebben.'

Ongeveer 150 Midden-Amerikaanse migranten in oplegger vrachtwagen op snelweg in staat Tabasco, Mexico

(Bron foto's: Policia Federal)
Onder illegalen uit Guatemala, El Salvador, Honduras en Nicaragua 62 kinderen


Ongeveer 150 Midden-Amerikaanse migranten, waaronder 62 kinderen, zijn aangetroffen in de oplegger van een vrachtwagen, toen het voertuig werd gestopt bij een controlepost aan de snelweg, zei de Mexicaanse regering zaterdag 4 augustus 2018.

Federale politie en Mexicaanse immigratiefunctionarissen ontdekten de migranten tijdens het controleren van vrachtwagens op een snelweg in de zuidoostelijke staat Tabasco, volgens gezamenlijke verklaringen van de federale politie en immigratieautoriteiten.


Tienduizenden Midden-Amerikanen die op de vlucht zijn voor geweld en armoede in hun thuisland proberen elk jaar Mexico door te komen op weg naar de Verenigde Staten, vaak vervoerd door mensenhandelaars die hen blootstellen aan gevaarlijke omstandigheden.


Er waren 77 volwassenen uit Guatemala en 62 minderjarigen, een volwassene uit El Salvador, 6 uit Honduras en 3 uit Nicaragua, die geen papieren hadden om in Mexico te zijn, aldus de verklaring.

De verklaring gaf geen details over de nationaliteit van de kinderen en of ze met hun ouders reisden en de woordvoerders van de federale politie reageerden niet onmiddellijk op een verzoek om opheldering.

De regering van de Amerikaanse president Donald Trump heeft kritiek gekregen vanwege het implementeren van een 'zero tolerance'-beleid om illegale immigratie tegen te gaan, waaronder het scheiden van ongeveer 2.500 kinderen van hun ouders.

De chauffeur van de vrachtwagen en een metgezel werden gearresteerd in afwachting van verder onderzoek en de immigranten werden vastgehouden terwijl consulaten werden gecontacteerd, in afwachting van hun 'geassisteerde terugkeer' naar hun thuisland, aldus de verklaring.


Trump heeft strengere immigratiewetgeving tot een centraal punt van zijn beleid gemaakt en hij heeft herhaaldelijk gezegd dat Mexico 'niets' doet om te voorkomen dat Centraal-Amerikanen Mexico oversteken op weg naar de Verenigde Staten.

Mexicaanse deportaties van Centraal-Amerikanen zijn met meer dan 40 procent gestegen in de eerste helft van 2018 tot meer dan 50.300 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, volgens officiƫle gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

(Suriname Mirror/Informate/Reuters/Twitter/Debate)

Neushoorn ramt auto in Africam Safari in de centraal Mexicaanse staat Puebla

Gezin in auto staat doodsangsten uitIn Mexico heeft een neushoorn een auto aangevallen in een safaripark. In de auto zat een gezin, die doodsangsten uitstond. De bestuurder in de volgende auto filmde het hele gebeuren.

Josue Fernando Gonzalez Aguilar bezocht de Africam Safari in de centrale staat Puebla op 30 juli toen hij de neushoorn zag, die in een groep zebra's draafde.

Bewakers van het safaripark in Puebla probeerden het dier nog op andere gedachten te brengen, maar dat lukte niet.Nadat de kolos al vervaarlijk dicht bij de auto kwam, besloot hij plots aan te vallen. Naar verluidt zou het dier ook eerst enkele zebra’s hebben bedreigd.

De familie kon gelukkig ongedeerd wegkomen, met enkel blikschade aan de auto. Alle andere auto’s werden snel uit het safaripark ontzet om de neushoorn tot bedaren te brengen.

Het park gaf als uitleg, dat de neushoorn dit gedrag vertoonde door de aanwezigheid van een vrouwelijk exemplaar. Het dier werd verplaatst naar een ander deel van het park.


(Suriname Mirror/Nieuwsblad/The Associated Press/YouTube/La Verdad Noticias/Vanguardia)