vrijdag 24 februari 2017

Dankzij schelpzandafgravingen te Braamspunt aandacht voor bedreigde zeeschildpadden

Milieuactivisten in Suriname? 

IJdele ondeskundige zogenaamde milieuactivist manoeuvreert zich over de rug van de zeeschildpad in schijnwerpers


24-02-2017 Door: Paul Kraaijer


En toen was plotseling iedereen in Suriname een deskundige op het gebied van bedreigde en beschermde zeeschildpadden.... Me neus, mensen treden hier graag op de voorgrond, in de schijnwerpers zodra ze daartoe een mogelijk hebben. 

Maar, weten die ad hoc vermeende milieuactivisten wat de wetenschappelijke naam is van de krapƩ (groene zeeschildpad of soepschildpad) en aitkanti (lederzeeschildpad), weten ze wat de IUCN Red List is, weten ze welke andere soorten hier op de stranden zijn te vinden? Nee toch? Ze willen leuke uitstapjes en hebben toch ook nooit actie gevoerd tegen zeeschildpadden-toeristen die de rust van deze unieke dieren verstoren met hun Iphone's en camera's of tegen het rapen/stropen/verkopen/smokkelen van zeeschildpadeieren?

Wees consequent in het actievoeren en laat je niet leiden door emotie vanwege mediaberichten en het verhaal van een verdwaalde zogenaamde 'milieuactivist' die ook beweert verstand te hebben van het door goudzoekers gebruikte kwik en die zich opwierp als de beschermer van het deels door illegale goudzoekers vernietigde, beschermde, Brownsberg Natuurpark – terwijl hij zelf werkzaam is geweest als pr-man bij Stinasu (Sichting Natuurbehoud Suriname), die dat natuurgebied had moeten beschermen, maar waarvan de directeur in ruil voor goud grond beschikbaar stelde aan goudzoekers. 

In de 'Braamspunt-kwestie' heeft hij deze dagen weer een mogelijkheid gevonden om zichzelf en zijn ijdelheid naar de voorgrond van de publiciteit te manoeuvreren als zogenaamd milieuactivist onder de vlag van zijn zogenaamde stichting ProBios (http://www.probios.org).

Maar, waar zijn de echte zeeschildpadden-deskundigen op Braamspunt? Ze zijn nog niet gehoord.


Ter achtergrondinformatie: