zondag 22 december 2019

Owru Yari-feesten in binnenstad stoppen om vijf uur ‘s middags

'Het idee om om vijf uur te stoppen, is door de organisatoren zelf geopperd'


Dat op Owru Yari het feesten in de binnenstad om vijf uur ‘s middags moet stoppen, is niet besloten door de districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Mike Nerkust. 'Het idee om om vijf uur te stoppen, is door de organisatoren zelf geopperd en iedereen is daarmee akkoord gegaan', zegt Nerkust vandaag, zondag 22 december 2019, in de Ware Tijd.

Het tijdstip is volgens hem besproken in de overleggroep, waarvan ook politie en brandweer deel uitmaken. Nerkust bevestigt de mededeling van adjunct-districtssecretaris Dwight Sabajo, dat het gaat om een voorstel van de organisatoren. Zij zouden hierdoor genoeg tijd hebben om het afval op te ruimen voordat de politie de wegen weer zal openstellen.

'Ik heb er echt geen probleem mee om de festiviteiten langer te laten plaatsvinden zoals de Owru Yari-viering normaal duurt tot zes uur of half zeven 's avonds. Want aan het eind van elk jaar is iedereen in een feeststemming of hype en ik wil niemands feest verpesten. Dan ben ik niet goed wijs', reageert Nerkust.

Mochten de organisatoren het tijdstip willen wijzigen, dan zal hij hiermee akkoord gaan.

Conrad Issa, die betrokken is bij de Owru Yari-viering in de binnenstad, erkent dat het gaat om een gezamenlijk besluit van de belanghebbenden. 'De districtscommissaris heeft gelijk. Het gaat niet om een eenzijdige beslissing. Ik heb dat overigens nooit gezegd', benadrukt Issa. Persoonlijk is hij er niet mee eens dat de festiviteiten tot vijf uur 's middags moeten duren. 'Dat betekent dat we niet langer kunnen feesten en ik ben een feestbeest', zegt Issa.

Hij zal contact opnemen met andere organisatoren om te zien of er animo is om de festiviteiten langer te laten duren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten