dinsdag 28 mei 2013

‘Ze’ schrijven maar wat bij de Ware Tijd

Informatie wordt niet gecontroleerd

Eindredacteur in geen velden of wegen te bekennen en een lantaarnpaal met verlichting......

28-05-2013 Door: Paul Kraaijer


Paramaribo - Hoe bedroevend is het kennisniveau van de de Ware Tijd-journalist, in dit geval Beta Debidien. Ze schrijven gewoon maar wat, zonder info en dergelijke te checken en goed te schrijven. Dit is slechts een voorbeeld van alle dag, maar het laat maar weer eens zien hoe zichzelf journalist noemende figuren de kranten hier weten te vullen.

Debidien schrijft vandaag, dinsdag 28 mei, in een artikel over het openstellen van het opgeknapte Corantijnstrand in het district Nickerie, over 'de Small Grand Programme (SGP) van de UNDP'.....

Het moet natuurlijk zijn 'het Small Grants Programme (SGP) van het VN Ontwikkelings Programma'.

UNDP? Wie weet nu waar dat voor staat? Waarom legt Debidien niet even uit waar UNDP voor staat: het United Nations Development Programme.

Kennelijk heeft die Debidien geen idee wat ze heeft geschreven..... Mogelijk worden het brein en het verstandelijk vermogen automatisch uitgeschakeld zodra er signalen vanuit de hersenen naar de vingertoppen gaan om de toetsen op het toetsenbord van de computer te beroeren.

Daarnaast vermeldt ze ook nog, dat op het terrein lantaarnpalen ‘met verlichting’ zijn ‘aangebracht’....... Lantaarnpalen hebben toch altijd verlichting, anders zijn het toch geen lantaarnpalen. Waarom lantaarnpalen plaatsen, als ze geen verlichting zouden hebben?

Overigens heeft de krant waarschijnlijk geen eindredacteur meer in dienst, want jemig de pemig, wat een foutencircus, wekelijks zes dagen in de papieren krant en zeven dagen in de week in de online editie.....verschrikkelijk. Een leerling uit groep 6 zou het beter kunnen doen....