woensdag 20 april 2016

NDP houdt 22 april provocatieve pro-regeringsbeleid manifestatie

Manifestatie lijkt geboren uit angst voor groeiende aanhang 'We zijn Moe'

Groeiende aanhang 'We zijn Moe' leidt tot tegenprotest NDP
20-04-2016  De Surinaamse Krant


Het heeft er alle schijn van, dat regeringspartij NDP toch bevreesd is voor de meer en meer groeiende aanhang van actiegroep 'We zijn Moe' van Curtis Hofwijks. Wekelijks staan demonstranten van deze groep tegenwoordig bij De Nationale Assemblee met hun protestborden om vooral het vertrek te eisen van de regering Bouterse-II. 

De groep zwelt wekelijks aan, krijgt steeds meer gehoor binnen de samenleving, een samenleving die gebukt gaat onder de negatieve gevolgen van het financieel-economisch wanbeleid van de regeringen Bouterse-I en -II. Komende vrijdagmiddag, 22 april 2016, vanaf half zes staat de groep weer bij het parlement aan het Onafhankelijkheidsplein om haar kritisch en democratisch geluid te laten horen en te laten zien in de vorm van scherpe teksten op protestborden.

Maar, om vier uur diezelfde middag is het de NDP die een pro-regeringsbeleid manifestatie houdt op het Onafhankelijkheidsplein, zo blijkt uit een op social media circulerend affiche. Waarschijnlijk aangespoord door de NDP-leiding lijkt er aangestuurd te worden op een confrontatie tussen voor- en tegenstanders van het regeringsbeleid. Immers, de NDP-manifestatie heeft alle ingrediƫnten van een doelbewuste provocatieve actie in de richting van actiegroep 'We zijn Moe' en haar trekker Curtis Hofwijks, gelet op het tijdstip van de NDP-manifestatie op het plein, met zicht op de demonstranten van 'We zijn Moe'.

De achterban van president Desi Bouterse zou worden opgeroepen om het staatshoofd te ondersteunen bij de presentatie van het herstelplan van het International Monetair Fonds (IMF) in De Nationale Assemblee.

Maar, conclusie kan niet anders zijn, dan dat president Desi Bouterse en zijn regeringsteam toch beducht zijn voor de impact in de samenleving van de volhardende protesten van 'We zijn Moe', de actiegroep die kan vertrouwen op een gestaag groeiende en brede aanhang.

De NDP lijkt te worden gebruikt, ingezet, om de gedreven actievoerders van 'We zijn Moe' de wind uit de zeilen te nemen.

En mocht 's avonds de conclusie kunnen worden getrokken, dat er 's middags meer mensen op het plein stonden (NDP) dan er voor ('We zijn Moe'), dan zal de NDP ongetwijfeld op een misleidende wijze propageren, dat er onder de samenleving meer aanhang is voor het regeringsbeleid dan er tegen. Maar, iedereen weet dat de werkelijkheid anders in elkaar steekt en dat een pinarende en hosselende samenleving, gebukt gaand onder het wanbeleid van de regering, nimmer steun kan en zal geven aan een dergelijk beleid.

(Red. De Surinaamse Krant, woensdag 20 april 2016)