donderdag 12 april 2018

'24 Gerepareerde politieauto's gegeven aan vrienden en politieke loyalisten door oud-minister Miranda'

Mathoera vindt dat de auto's direct terug moeten naar de politie...


Het Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) heeft vandaag, donderdag 12 april 2018, in De Nationale Assemblee aangekaart, dat 24 voertuigen van het Korps Politie Suriname die voor reparatie naar het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) waren gebracht, zijn  opgeknapt en gegeven aan vrienden en politieke loyalisten door de vorige minister van dit ministerie, Jerry Miranda. 

Mathoera vraagt een grondig onderzoek, aldus Starnieuws.

NDP-fractieleider André Misiekaba zei als reactie op de bewering van Mathoera, dat corruptiebestrijding wordt ondersteund. Mathoera is volgens hem echter veel verder gegaan in deze zaak, door te stellen dat er sprake is van vriendjespolitiek. Het is volgens Misiekaba onjuist om beschuldigingen te uiten zonder onderbouwing.

Hij wil niet alleen een lijst van voertuigen zien, maar ook de namen van de mensen die de auto's zouden hebben ontvangen.


Waarnemend Assembleevoorzitter Melvin Bouva heeft Mathoera de gelegenheid gegeven om dit vraagstuk aan de orde te stellen. Hij heeft de lijst van de voertuigen ontvangen, maar daarop zijn  geen namen te zien van de mensen die deze zouden hebben ontvangen.

Hij zei, dat er ernstige beschuldigingen zijn gedaan zonder een onderbouwing. De vraag van Mathoera is doorgeleid naar de regering. De regering heeft nog niet gereageerd op de beschuldiging van Mathoera, waarbij zij stelt dat voertuigen die hard nodig zijn, naar politieke vrienden en loyalisten zijn gegaan. Mathoera vindt dat de auto's direct terug moeten naar de politie, die deze hard nodig heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten