donderdag 12 april 2018

Bijna twee uur geen elektriciteit voor Otrobanda en omgeving, Curaçao

Defecte transformator sub-station Parasasa van Aqualectra zorgt voor stroomuitval


Otrobanda en omgeving had gisterochtend bijna twee uur geen elektriciteit. Door een defecte transformator in het sub-station Parasasa van Aqualectra viel de stroom weg in alle wijken die daarop zijn aangesloten. Behalve in Otrobanda was er geen elektriciteit in onder andere Piscadera, Santa Helena, Blauwbaai, Jan Doret en Julianadorp.

'De klanten zijn omgezet naar een andere transformator in het sub-station', zegt Aqualectrawoordvoerster Sharo Bikker vandaag, donderdag 12 april 2018, in het Antilliaans Dagblad.

'Rond één uur in de middag had iedereen weer elektriciteit.' Ook in het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) viel de stroom rond elf uur weg. Dat had, behalve ongemak voor personeel en patiënten, geen verdere gevolgen. De operatieafdeling, de spoedeisende hulp en de afdeling neonatologie voor pasgeborenen zijn aangesloten op een generator.

'Er hebben zich geen incidenten voorgedaan door de stroomuitval', zegt Sehos-woordvoerster Raiza Kibbelaar. 'De directie heeft direct contact opgenomen met Aqualectra en werd op de hoogte gehouden. Wel is er in zo’n geval een plan B, mocht de generator ook uitvallen, maar dat was gelukkig niet nodig. Nog voor half één was er weer stroom.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten