zondag 4 december 2016

Starnieuws: Een slachtoffer is in zijn woning overvallen en mishandeld......

Recht is recht en krom is krom, maar niet bij StarnieuwsNeen, Starnieuws, de bewoner is overvallen en daardoor slachtoffer geworden.... Duidelijk? Punt.

Den Blauwvinger: Er is iets goed mis met de seksuele moraal van nogal wat Surinaamse mannen....en jongens

COLUMN: Bijna wekelijks berichten over seksueel misbruik minderjarige meisjes


Minderjarige meisjes worden ook misbruikt door minderjarige jongens...

04-12-2016  Den Blauwvinger/De Surinaamse Krant


Er is iets goed mis in Suriname. Bijna wekelijks berichten media over seksueel misbruik van minderjarige meisjes door volwassen mannen èn minderjarige jongens. Recent is zelfs een bende pedofielen opgerold waarvan de leden onder valse namen via Facebook geronselde minderjarige jongens seksueel hebben misbruikt en laten misbruiken. Het lijkt inmiddels te zijn verworden tot de gewoonste zaak van de wereld, immers, er wordt door niemand op gereageerd. Een bericht wordt gelezen en men gaat gewoon door naar het volgende bericht. Geen protest, geen kritisch geluid. Psychologen en andere zogenoemde deskundigen zwijgen over dit gezwel in de Surinaamse samenleving, dat overal kan opduiken.

Maar, dat was anders toen een bekende over het paard getilde Surinaamse rapper medio juli 2015 op zijn Facebookpagina zijn woede uitte over.....Nederlanders die zich zouden vergrijpen aan jonge Surinaamse meisjes. Hij kreeg heel wat bagger over zich heen en zei zich – misplaatst verontschuldigend, niet gerealiseerd te hebben wat de impact kan zijn van een gepost bericht op social media. Die artiest sloeg de plank met zijn bericht finaal mis en kon zijn beweringen ook niet staven met bewijzen.
Hopelijk is hij toch op een moment tot inkeer gekomen en gaat hij eens het lef hebben om op zijn Facebookpagina zaken te benoemen zoals ze zijn, namelijk dat 99,9% van de seksuele vergrijpen in Suriname worden gepleegd door lokale Surinamers. Maar, eerlijk gezegd, dat valt niet van deze man te verwachten....

Wat is er toch mis met de seksuele moraal van de Surinaamse man? Het begint er op te lijken, dat ieder minderjarig meisje in Suriname niet meer veilig is. Overal kan immers een geile, opgewonden, volwassen man of jongen op de loer liggen om zich te vergrijpen aan een jong onschuldig meisje.

Het is overigens verwerpelijk, dat sommige van die mannen en jongens, nadat ze zijn aangehouden, glashard beweren dat hun slachtoffertje het zelf wilde! Deze figuren begrijpen kennelijk niet, dat het gaat om minderjarige meisjes en daar heb je gewoon met je tengels en met andere lichaamsdelen van af te blijven. Een enkeling wordt uiteindelijk na arrestatie berecht, maar de straffen staan niet in verhouding tot de ernst van de gepleegde delicten en het leed wat de meisjes is aangedaan. En nadat de daders weer op straat staan, kunnen ze zich weer 'te goed doen' aan meisjes.
Die figuren zijn ziek en zouden tijdens gevangenschap en erna behandeld moeten worden, zodat ze op den duur hun lusten in toom weten te houden. Maar, van enige – psychologische – behandeling van daders van seksuele vergrijpen lijkt in Suriname echter geen sprake zijn.

Hieronder, om iedereen met de neus op de feiten te duwen, een globaal overzicht, sinds mei 2016, van berichten in lokale media over seksueel misbruik van minderjarigen.

20 mei 2016
Twee verdachten zijn door de politie van Latour, Paramaribo, aangehouden voor seksueel misbruik van een 12-jarig meisje. Na een melding via de Centrale Meldkamer dat een verdacht voertuig was gesignaleerd op een adres, togen agenten ter plekke voor onderzoek. Daar aangekomen werd de 16-jarige S. B., die op de motorkap van de auto zat, aangetroffen. Hij ging hevig tekeer en verzette zich tegen de politie bij zijn aanhouding. In het voertuig troffen de agenten een naakte man en een naakt meisje aan. De 32-jarige M. U. werd aangehouden. De twee mannen werden overgebracht naar het politiebureau.

26 juni 2016

Buurtbewoners van Sunny Point in Paramaribo hebben de politie van hun verzorgingsgebied geïnformeerd over twee meisjes van 13 en 14 jaar die in die buurt seksueel actief zouden zijn.
De politie van Santo Dorp heeft een onderzoek ingesteld en de twee meisjes opgebracht voor een onderzoek. Beide meisjes werden verwezen naar een specialist voor medisch onderzoek en advies. Het resultaat was positief, beide meisjes zijn seksueel actief. De meisjes zijn opgenomen in een ziekenhuis.

26 juni 2016

De 52-jarige I.A. is in verzekering gesteld als verdachte van seksueel misbruik van zijn 14-jarige stiefdochter. Haar moeder heeft aangifte van seksueel misbruik en bedreiging tegen haar echtgenoot gedaan bij de politie van Latour. De moeder werd door een zus ingelicht over een brief die het meisje had geschreven. Zij deed het adres van haar zus aan en las de brief , waardoor zij er achter kwam hoeveel keren en op welke locaties haar minderjarige dochter seksueel was misbruikt door haar stiefvader en deed meteen aangifte bij de politie.


19 juli 2016
De politie van Apoera arresteert de 55-jarige winkelier H. R. wegens het betasten van een minderjarig meisje. De man bood het meisje snoep aan om haar te kunnen betasten.

24 augustus 2016

De 16-jarige S. K. is door de politie van Latour in Paramaribo aangehouden verdacht van verkrachting van een 14-jarig buurmeisje. Beide tieners waren alleen thuis toen het meisje werd uitgenodigd door de buurjongen om samen een 'game' te spelen op zijn telefoon. Het meisje ging naar de woning van de buurjongen, die haar vervolgens seksueel zou hebben misbruikt.

14 september 2016

Een inwoner van Apoera, B.R., die verdacht wordt van het plegen van incest met zijn minderjarige dochter, is aangehouden en in verzekering gesteld. De zaak kwam aan het licht, toen het vijftienjarig meisje na de vakantie met 'een buikje' naar school ging. Uit nader onderzoek bleek, dat het meisje al maanden in verwachting was. Een tip bereikte de politie, dat haar eigen vader de verwekker is van een nu drie maanden oude baby.
Ook werden acht jeugdige verdachten in de leeftijdsklasse van veertien tot achttien jaar aangehouden. Deze jongeren zouden zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik met minderjarige kinderen.

16 september 2016

Een majoor van politie is in verzekering gesteld vanwege seksueel misbruik van zijn biologische dochter. De politieman en zijn vrouw zijn al geruime tijd gescheiden. Hun 15-jarig dochter ging af en toe bij haar vader logeren. Toen het meisje destijds 13 jaar oud was, heeft haar vader haar thuis bij hem verkracht. Hij heeft het feit meerdere keren met zijn dochter gepleegd. De verdachte had alleen oog voor zijn behoeftebevrediging.

6 oktober 2016

De 31-jarige S.A. is door de politie van Moengo aangehouden als verdachte van seksueel misbruik van een minderjarig meisje. De zaak kwam aan het rollen toen een familielid van het slachtoffer thuis kwam en de woning potdicht aantrof. De voordeur werd na heel lang kloppen opengedaan. Niet lang daarna kwam de verdachte uit een van de slaap vertrekken en verliet de woning via de achterdeur. De pleegmoeder van het slachtoffer heeft aangifte gedaan van seksueel misbruik.

7 oktober 2016

Agenten van het bureau Keizerstraat in het centrum van Paramaribo zien in Cultuurtuinlaan, dat een man bezig was seks te bedrijven in het bosschage met een meisje in blauw uniform.
Beide personen werden overgebracht naar het bureau Keizerstraat. De verdachte is een man van 35 jaar oud en de scholiere is 15 jaar. De scholiere heeft de school niet bezocht. Zij heeft gespijbeld. De 35-jarige is voor het bedrijven van seks met een minderjarige in verzekering gesteld.

14 oktober 2016

De politie van Brownsweg en van de afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname zijn bezig met de opsporing van een verdachte, die zich schuldig zou hebben gemaakt aan misbruik van een minderjarig meisje. Een dorpeling zegt, dat de verdachte een oom is van de moeder van het meisje. Het slachtoffertje en de verdachte waren op een kostgrond achter White House. Op een bepaald moment zou de man de handen van het meisje hebben vastgepakt en haar vervolgens hebben gebracht in een kamp. Daar zou hij het meisje van 10 jaar hebben verkracht, waarna hij met een jachtgeweer het bos is in gevlucht. Het meisje ging vervolgens huilend naar haar moeder en vertelde wat opa met haar had gedaan. Zij klaagde over pijn bij haar geslachtsdeel. De moeder schakelde meteen de politie in.

20 november 2016

Een 16-jarig zwakbegaafd meisje is ontvoerd en verkracht door een nog onbekende man. Volgens een oudere zus van het slachtoffer was haar zusje zonder toestemming naar de winkel gegaan. Van enkele neven vernam zij, dat haar zus door een man was meegenomen. Het meisje zou tegen hebben tegengestribbeld, maar de man wist haar tegen haar wil mee te nemen en heeft het meisje seksueel misbruikt. Volgens het slachtoffer kent zij de verdachte van gezicht. Thuis aangekomen vertelde het meisje, dat zij pijn had aan haar geslachtsdeel.

29 november 2016

Een 9-jarig meisje heeft zich in de vooravond op het politiebureau De Nieuwe Grond gemeld om aangifte te doen van verkrachting door haar buurjongen. Volgens het meisje was zij alleen thuis toen de 13-jarige jongen de woning binnendrong en het meisje, naar haar zeggen, anaal zou hebben misbruikt. Terwijl de politie bezig was de aangifte op te nemen raakte het meisje bewusteloos. Haar moeder bracht het meisje naar de spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

2 december 2016

De politie van Lelydorp heeft de 18-jarige E.C. aangehouden, verdacht van seksueel contact met een 13-jarig meisje. Hij heeft haar via social media leren kennen. Zij maakten een afspraak om elkaar te ontmoeten. Het meisje werd vervolgens verwezen naar een arts, die haar doorverwees naar een gynaecoloog. Beide artsen hebben geconstateerd en bevestigd, dat de 18-jarige seksueel contact heeft gehad met het minderjarige meisje. C. werd aangehouden, voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten.

2 december 2016

Er is een bende van volwassen mannen actief, die minderjarige jongens ronselt, rekruteert en vervolgens seksueel misbruikt. De daders schieten de tienerjongens voornamelijk aan via Facebook en andere sociale media. Zij opereren onder meerdere valse accounts en doen zich daarbij voor als kapitaalkrachtige en invloedrijke personen in de samenleving. De mannen zouden ook opzettelijk hiv verspreiden. Enkele bendeleden zijn namelijk met de ziekte besmet en hebben onbeschermd groepsseks met jongetjes. Achteraf wordt tegen de slachtoffertjes gezegd, dat zij besmet zijn en wordt hen geleerd dat zij de ziekte gewoon verder moeten verspreiden. Aan de jongens wordt via sociale media een heleboel beloofd. Ze worden vervolgens naar een plek gedirigeerd, waar de bendeleden ze gezamenlijk misbruiken.


Eén van de tot nu toe bekend geworden slachtoffers heeft verklaard, dat hij zelfs prostitutieactiviteiten moest ontplooien en dat hij vervolgens het verdiende geld moest afdragen aan een van de verdachten. De jongens worden daarna door een van de mannen, die zich als politieagent voordoet, geïntimideerd zodat ze aan niemand iets vertellen.

Hoogachtend,
Den Blauwvinger
4 december 2016
Amsterdam-Paramaribo