zaterdag 8 juni 2019

President Maduro heropent de grens met Colombia

(Bron foto: AFP)
Duizenden Venezolanen trekken naar Colombia om voedsel en medicijnen in te slaan


Duizenden Venezolanen zijn zaterdag 8 juni 2019 naar Colombia getrokken nadat de grens tussen beide landen weer geopend werd, om voedsel en medicijnen in te slaan. Het was lang aanschuiven om de voetgangersbrug tussen de twee buurlanden over te steken, meldt televisiezender RCN.


Veel Venezolanen lijden onder een tekort aan levensmiddelen vanwege de zware economische en politieke crisis in het land. Er kan bijna geen voedsel of medicatie meer worden ingevoerd door een tekort aan buitenlandse valuta.


President Nicolas Maduro kondigde gisteren aan dat Venezuela gedeeltelijk de grenzen met Colombia heropent, bijna vier maanden na het sluiten ervan vanwege een dispuut met Bogota over humanitaire hulp.


Venezuela’s zelfverklaarde interim-president Juan Guaido had toen geprobeerd om hulp over de grens te brengen en dat werd door Maduro beschouwd als een voorwendsel voor militaire interventie.

De grenzen met Brazilië en het Nederlandse Caribische eiland Aruba werden een maand geleden al heropend.


De verklaring van Maduro over de heropening van de grenzen kwam er enkele uren nadat de VN bekendmaakte dat sinds november meer dan een miljoen Venezolanen het land, dat een ernstige economische en politieke crisis doormaakt, hebben verlaten.


(Suriname Mirror/Al Jazeera/Belga/France24/Twitter/YouTube)

Twee gedetineerden ontsnapt uit de strafinrichting Santo Boma

Een van de mannen zou in 2016 een vrouw hebben vermoord en op zijn achtererf hebben begraven


Twee gedetineerden zijn zaterdagmorgen 8 juni 2019 uit de strafinrichting Santo Boma gevlucht. Het gaat om Mohes Persaud (40) en de 39-jarige Shailesh Orie. De mannen zijn nog niet aangehouden, zo bericht de Ware Tijd 's middags rond drie uur. Een en ander was 's avonds om acht uur nog niet bevestigd door het Korps Politie Suriname.

De ontvluchting zou in de vroege ochtend zijn ontdekt.

Een van de mannen zou in 2016 een vrouw hebben vermoord en op zijn achtererf hebben begraven terwijl de andere diefstal door middel van geweld zou hebben gepleegd. De verschillende eenheden en politiestations zijn reeds op de hoogte gesteld.

Er is een grote klopjacht geopend op de ontvluchtte mannen.

Nieuwe waarnemend gouverneur van Curaçao: 'Ik zal instaan voor balans tussen nationale belangen Curaçao en Koninkrijksbelangen'

Russel-Capriles vervangt Kenepa-Römer die wegens persoonlijke omstandigheden moest aftreden


Ten overstaan van de Staten gaf Michèle Russel-Capriles gisteren haar eerste toespraak als waarnemend gouverneur van Curaçao. Een dag eerder legde zij de eed af bij gouverneur Lucille George-Wout, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 8 juni 2019.

'Ik verklaar aan u allen vandaag dat ik bereid ben om beide taken die in het Statuut en het Reglement van de Gouverneur aan de gouverneur zijn toevertrouwd, waar te nemen wanneer de gouverneur verhinderd is. Ik beloof dat ik daarbij altijd zal instaan voor een balans tussen de nationale belangen van Curaçao en de Koninkrijksbelangen. Ik verzeker u dat ik altijd naar eer en geweten zal handelen, de wet in acht zal nemen en het welzijn van het volk van Curaçao zal bewaken', zo sprak Russel-Capriles de Staten gisterochtend toe.

Russel-Capriles vervangt met Nolda Kenepa-Römer die wegens persoonlijke omstandigheden moest aftreden als waarnemend gouverneur.

Tijdens haar toespraak in de Staten uitte Russel-Capriles haar dankbaarheid voor de benoeming - 'Het is een voorrecht om uw waarnemend gouverneur te mogen zijn.' - en stond ze stil bij de turbulente tijden die het Land Curaçao doormaakt en de wens om een hoopvol Curaçao te creëren voor nieuwe generaties.

'Ik wil dat mijn kinderen, alsook alle yu di Kòrsou in de toekomst terug willen én kunnen keren naar Curaçao. Daarvoor is het van belang dat het eiland voor hen een goed leef- en werkklimaat kan bieden, met gezonde vooruitzichten. Daaraan wil ik bijdragen als burger, en nu ook als waarnemend gouverneur.'

De kersverse waarnemend gouverneur liet weten erop te vertrouwen en rekenen dat de regering de nodige stappen ‘blijft nemen om de problemen die wij als land en volk ervaren te verlichten en te verhelpen’. 'Ik vertrouw en reken erop dat ook de andere instituten die ons land en bevolking moeten beschermen hun plichten naar behoren uitvoeren.'

MAN: 'Publieke discussie tussen Refineria Isla en Refineria di Kòrsou doet Curaçao geen goed'

'Dit moet niet via de media uitgevochten worden'


De publieke discussie tussen Refineria Isla en Refineria di Kòrsou (RdK) doet Curaçao geen goed. Dat is de mening van de politieke partij MAN. Het gaat om het dispuut waarbij Refineria Isla geen informatie meer wil verstrekken aan RdK die deze informatie nodig heeft voor de mogelijke overnamepartijen. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 8 juni 2019.

'Een goede samenwerking tussen Refineria Isla en RdK is van groot belang voor de overname in het korte tijdsbestek dat Curaçao nog heeft', aldus de MAN, die vindt dat de regering moet intermediairen in dit probleem. 'Dit moet niet via de media uitgevochten worden.'

Statenlid Giselle Mc William heeft enkele vragen te stellen aan de minister van Algemene Zaken, Eugene Rhuggenaath (PAR). Zij wil weten wat voor consequenties het heeft voor het overnameproces, als Refineria Isla geen informatie meer verstrekt.

'Is er al een plan over hoe met dit probleem om te gaan? Kan Refineria Isla de toegang tot de installaties tegenhouden?' zo vraagt zij nader. Het Statenlid wijst ook op een aangenomen motie in augustus 2013 (zes jaar geleden) waarin de Staten overeenkwamen dat de regering elke drie maanden een update zou geven over de voortgang van het vinden van een overnamepartner voor de Isla-raffinaderij.

Geplande reis naar Nederland premier Rhuggenaath en ministers Gijsbertha en Camelia-Römer van de baan

Premier: 'Aanwijzing niet in lijn met visie kabinet-Rhuggenaath'

'Een onrealistische en onnodige stap van Nederland'


De geplande reis van premier Eugene Rhuggenaath (PAR) en de ministers Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën en Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur is van tafel. Met het concept voor een aanwijzing dat nu op tafel ligt - opgesteld door staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties - blijkt dat Nederland en Curaçao toch niet op dezelfde lijn zitten. Dat heeft Rhuggenaath gisteren tijdens een persbriefing te kennen gegeven, aldus vandaag, zaterdag 9 juni 2019, het Antilliaans Dagblad.

Waar Nederland volgens de premier alleen een goede uitkomst ziet door te bezuinigen, erkent Curaçao dat cijfers belangrijk zijn, maar meent de regering dat er tegelijkertijd ook investeringen moeten worden gedaan om economisch herstel en duurzame evenwichtige begrotingen te realiseren. De minister-president liet weten enkele dagen geleden het concept te hebben ontvangen, waarmee vanuit Nederland de intentie kenbaar wordt gemaakt Curaçao een aanwijzing te geven.

Deze aanwijzing berust op drie kernpunten:
Curaçao moet binnen een jaar tijd een gebalanceerde begroting produceren;
de tekorten van eerdere jaren moeten in drie jaar tijd zijn weggewerkt, en
de openstaande schulden bij de Sociale Verzekeringsbank en bij het Algemeen Pensioenfonds moeten worden betaald.

De Rijksministerraad (RMR) buigt zich volgende week vrijdag, 14 juni, over de conceptaanwijzing. De Curaçaose regering heeft gisteren per brief een reactie verstuurd. Deze aanwijzing - nog in conceptvorm - houdt geen rekening met de aspecten die een belangrijke rol spelen bij de precaire financiële situatie waarin Curaçao verkeert, zo voert de Curaçaose minister-president aan. Hij spreekt dan ook van een ‘onrealistische’ en ‘onnodige’ stap van Nederland.

Bouterse: 'Regering gaat in ijltempo problemen rond vaststelling van de perceel-ID oplossen'

Landmeterkosten bij vaststelling perceel-ID zijn zeer - te - hoog


President Desi Bouterse heeft gisteren in De Nationale Assemblee beloofd, dat de regering in 'ijltempo voor de nodige voorzieningen zal zorg dragen, zodat de problemen die te maken hebben met de vaststelling van de perceel-ID spoedig opgelost zullen zijn'

Veel burgers hebben geklaagd over de hoge kosten die betaald moeten worden aan de landmeter. In De Nationale Assemblee hebben tijdens de begrotingsbehandeling onder andere Patrick Kensenhuis (NDP) en Mahinder Jogi (VHP) deze kwestie aangehaald, aldus Starnieuws vandaag, zaterdag 8 juni 2019. Aangevoerd werd, dat mensen onnodig op kosten worden gejaagd, omdat de perceel-ID moet worden vastgesteld.

De president erkent dat dit een enorme financiële last betekent voor mensen die een stuk terrein hebben verkregen. De landmeterskosten die gepaard gaan met de vaststelling van deze perceel-ID zijn relatief zeer hoog.

Bouterse merkte op, dat de wettelijke voorschriften in acht moeten worden genomen. Bij het introduceren van de perceel-ID is geen rekening gehouden met de verhoogde kosten.

Kensenhuis is blij met de toezegging van de president, omdat in de praktijk de problemen worden ervaren. Zonder een landmeter is het niet mogelijk om de perceel-ID vast te stellen. De Assembleeleden rekenen erop dat de regering, zoals beloofd door de president, gauw met een oplossing komt.

President Bouterse geeft startsein voor rehabilitatie en asfaltering weg naar Ricanau Mofo

'Het dorp zal hierdoor binnen korte tijd een transformatie krijgen naar een centrum'

(Bron foto's: NII)

Een regeringsdelegatie onder leiding van president Desi Bouterse heeft het startsein gegeven voor de rehabilitatie en asfaltering van de weg naar Ricanau Mofo, in het district Marowijne. President Bouterse gaf kort voor de ceremonieplechtigheden aan, dat de regering niet alleen, maar samen met het volk ontwikkeling kan brengen. Hij prees de inzet van de bewoners op het gebied van landbouw. Het staatshoofd riep tegelijkertijd de jongeren op om hun woongebied tot grotere bloei te brengen, zo meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) vrijdag 7 juni 2019.

De president is overtuigd dat de aanpak van de weg een enorme ontwikkeling voor de omgeving op gang zal brengen. Het staatshoofd is bekend met de kwaliteiten van de verrichtte werkzaamheden van aannemer Tjong a Langa en is er van overtuigd dat de hij ook in dit geval een goede job zal doen.

Minister Vidjai Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie merkte op, dat met de verbeterde infrastructuur meer afzet van landbouwproducten zal plaatsvinden. 'Het dorp zal hierdoor binnen korte tijd een transformatie krijgen naar een centrum', onderstreepte de bewindsman.

'De weg naar Ricanau Mofo is 9 kilometer lang en zal vanaf de Lijnweg worden aangepakt. De aannemer heeft in een eerder stadium, in Marowijne al een aantal wegen aangepakt', zegt vertegenwoordiger Dave van Lee, vertegenwoordiger van Tjong a Langa. De grootste uitdaging is de afwatering van het gebied. Dit zal goed besproken worden met het districtscommissariaat en de bewoners van het gebied.


Districtscommissaris Kenya Pansa geeft in een reactie aan, dat infrastructuur van groot belang is in het beleid dat de regering heeft uitgestippeld. De aanpak van de weg naar Ricanau Mofo ziet ze als een grote stap in de ontwikkeling van het gebied. NDP-Assembleelid Grace Watamaleo bestempelt het gebied als belangrijk landbouwgebied. De regering heeft volgens haar bewezen niet alleen voor Paramaribo, maar ook voor de districten te werken.

Minister Hoefdraad legt journalisten begroting en economische situatie uit..... maar of die het begrepen hebben...?

'Cijfers liegen niet, men moet kijken naar de economische realiteit'

Hoefdraad slingert reeks bedragen rond de oren van gedweeë journalisten, zonder enige kritische vraag uit het journaille


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft gisteren een ‘snaphot’ van de begroting en een korte ‘review’ van de economie gepresenteerd aan journalisten, zo schrijft vandaag, zaterdag 8 juni 2019, Starnieuws. 

Hij stelde, dat met 2015 als uitgangspunt, het nu veel beter gaat met de economie en het alleen beter gaat worden. 'Cijfers liegen niet, en als men zou denken dat dit geen echte cijfers zijn, moet men kijken naar de economische realiteit. De realiteit is voor mij de beste graadmeter en de economie van vandaag tikt veel beter aan dan in 2016.'

Voor Hoefdraad zijn de investeringen van Staatsolie, oliemaatschappijen uit het buitenland en de goudmaatschappijen, verrijzende gebouwen, ingelopen achterstanden bij uitbetalingen, een stabiele koers, een dalend inflatiecijfer en de vele ‘deals’ van de overheid met aannemers, enkele van de graadmeters die een verbeterde economie aangeven. De cijfers uit de presentatie van Hoefdraad zijn uitgebreider verwerkt in het boek ‘2018, Begroting Snapshot & Economisch Review’ dat aan de journalisten is uitgereikt. Volgens de cijfers in het boek is het Bruto Binnenlands Product (BBP) alsmaar toegenomen van Srd 16.3 miljard in 2015 naar Srd 25.768 miljard in 2018. Voor 2019 is er iets minder geprojecteerd: Srd 27.736 miljard. Ook is voorspeld dat in 2019 de inflatie minder zal zijn; 4.7% ten opzichte van de 6.8% in 2018. In 2017 was het inflatiecijfer nog 22%. In 2016 was dat 55.5% en 6.9% in 2015.


Hoefdraad is zeer tevreden met het dalende cijfer van de inflatie. Het is dan ook een van de hoofd verworvenheden, deelde hij mee. Net als de valutakoersen wordt de inflatie constant in de gaten gehouden, geeft hij aan.

De afgelopen vier jaren zijn de inkomsten van de Staat gestegen. Van afgerond Srd 3.4 miljard in 2015 naar Srd 5.970 het afgelopen jaar. Voor het huidige jaar is een inkomen van Srd 6.657 geschat. Hoefdraad licht toe dat er goede vooruitzichten zijn in de mijnbouw. Hij voorspelt een goed jaar in de Surinaamse goudindustrie gelet op de activiteiten van IAmGold en de stijgende prijzen van goud.

De bewindsman deelde mee, dat er ook aan andere bronnen van inkomsten gewerkt moet worden zodat de economie minder afhankelijk wordt van de mijnbouw. De afgelopen vier jaren zijn de Staatsschulden ook toegenomen, tonen de cijfers aan. In 2015 bedroegen de binnenlandse schulden Srd 3.8 miljard, het afgelopen jaar Srd 5.8 miljard. Voor 2019 schat Financiën dat de Staat voor Srd 6.5 miljard rood zal staan. De buitenlandse schulden zullen in 2019 bijna het dubbele bedragen: Srd 12.863 miljard. Dat is iets minder dan vorig jaar, Srd 12.902 miljard. In 2015 bedroeg de buitenlandse staatsschuld nog Srd 4.9 miljard, in 2015 Srd 5.579 miljard en in 2017 is deze drastisch gestegen naar Srd 12.582 miljard.

De minister beweerde, dat door bezuinigingen de uitgaven van de overheid enigszins zijn afgenomen. De cijfers tonen aan dat de uitgaven vanaf 2015 wel zijn blijven toenemen. In 2015 was dat Srd afgerond 4.6 miljard bij de lopende uitgaven en Srd 343 miljoen voor kapitaaluitgaven. In 2018 bedroegen de lopende uitgaven Srd 7.796 miljard en de kapitaaluitgaven Srd 1.1 miljard. Voor het huidige jaar is geschat dat de lopende uitgaven SRD 8.3 miljard zullen bedragen de kapitaaluitgaven Srd 1.172

'De mens staat nog steeds centraal', sprak Hoefdraad, en gaf aan, dat de meeste uitgaven, rond de vijftig procent, zijn besteed aan 'het welzijn van de burger' en aan subsidies. Salarissen uitbetalen bedraagt rond de dertig procent. De overheid geeft volgens de cijfers het meeste uit aan EBS-subsidie, Srd 1.2 miljard. Voor 2019 is er een financieringstekort van Srd 1.664 miljard geprojecteerd, -6 procent van de BBP.

Volgens het Medium Termijn Overheidsfinanciën Raamwerk, een systeem waarmee het ministerie de geldzaken van de overheid tot 2023 voorspelt, zal het financieringstekort in 2021 drastisch afgenomen zijn naar 0.9 % van de BBP. In 2022 zal dat 1.1 % zijn en 2.4% in 2023. Er zal dan een overschot van een miljard Srd zijn. Het systeem voorspelt, dat de overheid in 2023 Srd 8.505 aan inkomsten zal hebben en Srd 7.473 aan uitgaven.

Op het ministerie is drie jaar lang gewerkt aan een manier om de verzamelde informatie over Staatsfinanciën te stroomlijnen en te presenteren, deelt Hoefdraad mee. De bijeenkomst met de pers is onderdeel van het transparante beleid, geeft de minister aan. Maar, het blijft niet bij periodieke meetings. Hoefdraad is van plan om de cijfers over het financieel staatshuishouden voor eenieder toegankelijk te maken. Binnenkort wordt dan ook de website, het Suriname Transparantie Portaal, gelanceerd waarop bijvoorbeeld de staatsuitgaven en andere balansen gevolgd kunnen worden, aldus de bewindsman.

Het is triest te moeten constateren, afgaande op het Starnieuws artikel, dat Hoefdraad zijn financieel-economisch betoog heeft kunnen afsteken aan een gedwee luisterend journalisten publiek. Geen enkele kritische vraag lijkt te zijn gesteld en dat bevestigt weer eens de gemakzuchtige oppervlakkigheid van het lokale Surinaamse journaille.... Bovenstaand relaas is op en top eenzijdig, als ware Starnieuws een spreekbuis voor en van het ministerie van Financiën ....

De Miranda, voorzitter St. Mondiaal Kleurrijk Voetbal: 'SLM treft volledige blaam treft voor de ramp van 7 juni 1989'

'De luchtvaartmaatschappij moet publiekelijk spijt betuigen'

SLM-directeur Lau: 'SLM heeft al dertig jaar lang elk jaar weer spijt betuigd'


Roy Raymond de Miranda was gisterochtend duidelijk in zijn toespraak tijdens de herdenking van de vliegramp van 7 juni 1989. De voorzitter van organisator stichting Mondiaal Kleurrijk Voetbal (MKV) zei, dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) volledige blaam treft voor de ramp en probeerde dat met een opsomming van feiten en een reconstructie te staven. Hij kreeg in de vorm van stevig applaus bijval van nabestaanden, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 8 juni 2019.

Ofschoon hij meermaals aan SLM-directeur Gerard Lau duidelijk maakte dat het geen aanval was, eiste de voorzitter wel dat de vliegmaatschappij publiekelijk spijt betuigt. De Miranda zei, dat de toenmalige leiding van de SLM steken heeft laten vallen waardoor deze ramp, die 167 doden eiste, heeft kunnen plaatsvinden. Zo zouden de piloten totaal niet bevoegd zijn geweest om de vlucht uit te voeren.

'Wij vragen dringend doch beleefd dat u vergiffenis vraagt voor het menselijk falen dat ertoe heeft geleid dat wij vandaag hier in deze constellatie zitten', zei De Miranda, die gelijk eraan toevoegde dat zijn oproep niet als vijandig of onvriendelijk is bedoeld. 'Het is hoe wij omgaan met het resultaat van een noodlottig geval dat niemand had gewild. Het is ons overkomen en wij moeten nu al dertig jaar ermee zien om te gaan.'

De Miranda benadrukte, dat de luchtvaartmaatschappij nog steeds de Surinaamse trots is, maar een publieke spijtbetuiging zou het leed helpen verzachten. Echter, Lau begrijpt de eis van De Miranda niet. Hij is van mening, dat de SLM meerdere malen en op verschillende manieren spijt heeft betuigd. 'SLM heeft al dertig jaar lang elk jaar weer spijt betuigd', zei de directeur. Een van de manieren is het schoonmaken en onderhouden van het monument en dat is ook de morele verplichting van de SLM.

Op de 7 juni zorgt zijn bedrijf er steeds weer voor, dat de plek schoon is, bloemen worden geplaatst zodat de bezoekers gemakkelijk het monument kunnen bezoeken. De SLM heeft ook spijt betuigd bij de afronding van het rouwproces door middel van een puru blaka door inheemsen, marrons en geestelijke leiders. 'Wij hebben dat proces afgerond ook voor de rust van de nabestaanden. De Miranda zegt dat de ramp herdenken elk jaar weer wonden open haalt. Die wond is lichtelijk geheeld, maar er is wel een fors litteken. Er hoeft maar ergens op de wereld een vliegtuigongeluk te zijn en de pijn ligt er voor ons allen. Niet alleen voor degene die er direct bij waren betrokken, maar ook bij alle andere Surinamers die gewetensvol staan in de samenleving.'

Hij verzocht de totale samenleving om de ramp vast te leggen in de geschiedschrijving van Suriname. In een gesprek met Onderwijsminister Lillian Ferrier deelde de bewindsvrouwe hem mee, dat zij vanuit haar beroep als psychologe in de dagen van de vliegramp een heleboel materiaal op schrift heeft vastgelegd en dat zij erover nadenkt om dat in boekvorm toe te voegen aan de rijke collectie van de Surinaamse geschiedenis.

De MVK-voorzitter deed een beroep op vicepresident Ashwin Adhin en de overige aanwezige ministers om de gedachte van Ferrier bespreekbaar te maken in de Raad van Ministers om te komen tot de daadwerkelijke uitwerking van dit stukje geschiedenis voor het nageslacht. 'Er is geen overdracht geweest waardoor de kinderen van nu niets weten over de vliegramp en dat is een gemis in de opvoeding van onze kinderen', vindt De Miranda.

Mahilia Brewster nieuwe waarnemend Verpleegkundig Directeur Psychiatrisch Centrum Suriname

(Bron foto's: NII)
'Wie mij kent, weet dat ik geen enkele uitdaging uit de weg ga'


Het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) heeft formeel een nieuw waarnemend Verpleegkundig Directeur in de persoon van zuster Mahilia Brewster. Per 1 juni is zij geïnstalleerd en vrijdag 7 juni 2019 vond de formele installatie plaats in de Conference Room van PCS. De installatie vond plaats onder toeziend oog van de vertegenwoordiger van het ministerie van Volksgezondheid, Raoel Swedo, het Toezichthoudend Orgaan, de directie PCS en het IVV. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Verder waren aanwezig familieleden, medici, stafleden, leidinggevenden en overige genodigden. Brewster werd na een (interne) selectieprocedure als beste kandidaat gekozen en voorgedragen voor de functie van Verpleegkundig Directeur, waarna de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, zijn zegen gaf voor de benoeming.


'Het ministerie van Volksgezondheid zal erop toezien dat de nieuwe directeur haar werk naar behoren verricht', zei Swedo.

Robbert Bipat, Voorzitter van het Toezichthoudend Orgaan, riep eenieder op om de schouders onder het werk te zetten en aan Brewster de nodige ondersteuning te verlenen. Als het gaat om de benoeming van een directielid, is dit een aangelegenheid van het THO, die advies uitbrengt aan de minister. Bipat stelt, dat alle persoonlijke zaken aan een kant moeten worden gezet, zodat het werk kan worden gedaan en de kwaliteit van de zorg gegarandeerd blijft.

De rol van de verpleging is volgens Algemeen Directeur, Raj Jadnanansing, een belangrijke. Daarin is een belangrijke taak weggelegd voor de nieuwe directeur. Jadnanansing verwelkomde Brewster tot het directieteam en zegde haar alle ondersteuning toe.

Brewster bedankte de Almachtige, haar moeder en alle anderen die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van dit hoogtepunt. Zij geeft aan niet alleen het werk te kunnen doen, maar eenieder hierbij nodig te hebben. 'Wie mij kent, weet dat ik geen enkele uitdaging uit de weg ga', woorden van de aangetreden waarnemend Verpleegkundig Directeur. Brewster maakt maandag officieel aan aanvang met haar werkzaamheden