vrijdag 14 augustus 2015

Ramjiawan, voorzitter Surinaamse Politiebond, haalt in ingezonden stuk ongemeen fel en onvolwassen uit naar oud-minister Belfort

'Belfort is een soort mens met zieke geest die eigenlijk zou moeten worden beschermd'

'Ik adviseer ABOP-voorzitter om Belfort te helpen en te begeleiden zodat hij weer een normaal mens kan worden.'

14-08-2015  Door: Paul Kraaijer (De Surinaamse Krant)


De voorzitter van de Politiebond in Suriname Robby Ramjiawan haalt vandaag, vrijdag 14 augustus 2015, ongemeen fel en onvolwassen uit naar oud-minister Edward Belfort van Justitie en Politie in een ingezonden stuk, dat onder andere volledig is geplaatst door en op Starnieuws

Het is een reactie op door Belfort, tijdens de overdracht gisteren van zijn ministerie aan zijn opvolgster Jennifer van Dijk-Silos, gedane uitspraken, dat Ramjiawan hem eens dronken en met bevende stem had gebeld over het verliezen van zijn dienstwapen en hem had gevraagd om advies.

Ramjiawan voelt zich kennelijk zeer gegriefd door die uitspraak en stelt vandaag in zijn ingezonden stuk 'nooit en te nimmer met hem gepraat' te hebben 'over het verliezen van mijn vuistvuurwapen enkele jaren terug'. Feit is, dat enkele jaren geleden zijn dienstwapen uit zijn auto werd gestolen, terwijl hij vlakbij de wagen stond in gesprek met enkele vrienden. Dat gebeurde in de laatste week van oktober 2013 bij het Flamboyant Park waar een landbouwtentoonstelling was op 4 november zei hij op Starnieuws ‘Dit is echt raar en onvoorstelbaar.'

'Mensen met een zwakke zieke geest dromen vaak over hun wensen en als ze wakker worden gaan ze ervan uit dat hetgeen zij gedroomd hebben waarheid is. Kennelijk had de zieke Belfort gedroomd dat ik hem heb gebeld zoals hij dat zou hebben gewenst', schrijft Ramjiawan vandaag in zijn ingezonden epistel.

Ramjiawan fulmineert als volgt verder: 'Ik adviseer de voorzitter van ABOP dan ook om hem te helpen en te begeleiden zodat hij weer een normale mens kan worden en zich dienstbaar kan maken voor zijn partij. Want ik ga ervan uit dat hij ontwikkeld is en een juridische bagage heeft en zijn bul niet heeft gekregen door intimidatie of omkoperij maar dat hij echt gestudeerd heeft daarvoor.'

'Tot slot geef ik toe dat ik nimmer had geweten 3 jaren lang een minister te hebben gehad met een zieke geest. (...)   Ik zal dan ook vanaf dit moment niet meer reageren op artikelen of interviews van deze zwakgeestige Belfort Edward, totdat ik heb begrepen dat hij ingeschreven is begeleid wordt door PCS.' (Psychiatrisch Centrum Suriname)

Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat Ramjiawan op deze onvolwassen en beledigende wijze - hij insinueert dat Belfort geestelijk ziek is en zou moeten worden opgenomen in een psychiatrische instelling -, via een ingezonden stuk naar de media, bot wil vieren op de inmiddels vertrokken minister, die nu voor de ABOP Assembleelid is. Een oud-minister die erom bekend stond en staat geen blad voor de mond te nemen en te spreken zoals het gewone volk spreekt. Een man die van zijn hart nimmer een moordkuil maakt. Dat had Ramjiawan moeten weten en 'mee kunnen nemen' in de toonzetting van zijn stuk.

- Overigens kunnen ook vraagtekens geplaatst worden bij de vraag waarom een nieuwswebsite als Starnieuws zich verlaagt of laat gebruiken door een dergelijk ingezonden stuk te plaatsen.

Ramjiawan laat hiermee zien wellicht zelf een zieke geest te zijn, maar het lijkt in Suriname de gewoonste zaak van de wereld te zijn voor mensen van enig niveau en aanzien om op bedenkelijke en onvolwassen wijze via ingezonden brieven en dergelijke in media te reageren als ze iets dwars zit. Dat lucht op...... en het kind is blij.