dinsdag 29 januari 2019

In CBB-hoofdkantoor werken Haïtianen die Nederlandse taal niet machtig zijn.... - Irritatie onder bezoekers

'Op een kantoor als CBB moet je vlot kunnen werken en tenminste de Nederlandse taal beheersen'


Op het hoofdkantoor van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat in Paramaribo zijn enkele Haïtianen aangesteld die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Dit zegt een verontwaardigde burger vandaag, dinsdag 29 januari 2019, in het Dagblad Suriname.

Eén van deze medewerkers vormt bovendien het aanspreekpunt voor de klanten. Burgers die het Sranantongo niet goed kunnen verstaan/spreken, ervaren veel ongerief om hun zaken in orde te krijgen.

Na inderdaad gebleken, dat de nieuwe bemensing het afhandelingsproces aanzienlijk vertraagt. De geïrriteerde burger veronderstelt, dat dit een politieke stunt is in verband met de verkiezing in 2020.

'Hoe kan men mensen daar plaatsen die niet eens onze voertaal machtig zijn? Er worden formulieren verstrekt zonder een stempel. Op een kantoor als CBB moet je vlot kunnen werken en tenminste de Nederlandse taal kunnen beheersen. Terwijl het aantal werkzoekenden in ons land toeneemt, worden de Haïtianen geaccommodeerd. Wie kan dit verklaren?'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten