vrijdag 31 mei 2019

Guyana zet tijdelijk eigen boot MB Sandaka in voor veerdienst op Suriname

(Bron foto: Kaieteur News)
Canawaima-veerboot uit de vaart gehaald vanwege defecte motor


Nu de Canawaima-veerboot uit de vaart is gehaald en de veerdienst tussen Guyana en Suriname stil is komen te liggen, overweegt de regering van Guyana om een van haar eigen veerboten in te zetten voor de veerdienst. Dit melden verschillende Guyanese media waaronder Kaieteur News Online, aldus Waterkant.net vrijdag 31 mei 2019.

De Canawaima is uit de vaart gehaald vanwege technische problemen aan de motor. Het vaartuig wordt door beide regeringen op basis van een rotatieperiode van zes maanden geëxploiteerd. Nu het vaartuig buiten bedrijf is moet het probleem aan de motor volledig verholpen worden alvorens die weer ingezet kan worden.

'We hebben voltooid wat we moeten doen in zoverre als onze verplichtingen en het is nu echt een kwestie van de twee partijen bij elkaar brengen om te erkennen dat dit een dienst is waar de mensen van afhankelijk zijn en spoedig weer in orde moet zijn', laat de directeur-generaal van de president, Joe Harmon weten. Volgens Harmon zijn jaarlijks meer dan 70.000 mensen afhankelijk van de veerdienst, dus kan die niet lang stil zitten, vandaar dat naar de mogelijkheid wordt gekeken om een eigen veerboot spoedig in te zetten.

De boot MB Sandaka wordt dit weekend ingezet. Deze zal tot en met 2 juni beschikbaar zijn voor passagiers die terug moeten naar hun land. Er zal geen verkoop van nieuwe kaarten zijn om over te steken. MB Sandaka vertrekt om 09.00 uur vanuit Moleson Creek Terminal-Guyana (inchecken: 06: 30 uur tot 08:00 uur) en vertrekt weer om 11:30 uur vanuit South Drain-Suriname (inchecken: 08:00 uur-10:00 uur).

(Suriname Mirror/Kaieteur News Online/Waterkant.net)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten