vrijdag 31 mei 2019

Suriname en Togo tekenen overeenkomst ter afschaffing visumplicht houders diplomatieke- en dienstpaspoorten

Minister Pollack-Beighle woont 14e OIC Islamic Summit in Jeddah, Saudi-Arabië, bij


De minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, heeft gisteren in de marge van de 14e OIC Islamic Summit (Organization of Islamic Cooperation) in Jeddah, Saudi-Arabië, een bilateraal onderhoud gehad met haar collega-minister van Buitenlandse Zaken, Samenwerking en Afrikaanse Integratie van Togo, Robert Dussey, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII, vandaag, vrijdag 31 mei 2019.


Tijdens het onderhoud is van gedachten gewisseld over samenwerking op economisch, sociaal en cultureel gebied. Specifiek zijn daarbij genoemd de landbouw, handel, connectiviteit, toerisme en de historische band tussen Suriname en het West-Afrikaans continent.

In het kader van het laatstgenoemde, is Suriname uitgenodigd voor de bijwoning van de Diaspora Conference in Togo, in de periode van 28-29 november 2019.

Het bilateraal onderhoud werd afgesloten met de ondertekening van een Visumafschaffingsovereenkomst voor houders van diplomatieke- en dienstpaspoorten. Dit zal, in eerste instantie, moeten resulteren in het gericht uitdiepen van de samenwerkingsbanden tussen beide landen.

Voorts heeft de minister ook een onderhoud gehad met haar collega-minister van Saudi-Arabië, Ibrahim Abdul aziz Al-assaf, die aangegeven heeft extra aandacht te willen besteden aan Suriname, waarbij in eerste instantie, gedacht wordt aan investeringsmogelijkheden en het mogelijk vestigen van een permanente vertegenwoordiging in ons land. Ook is besproken het bevorderen van de toegang tot Saudi-Arabië van Surinaamse hadj-gangers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten